Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért van manapság ennyi...

Miért van manapság ennyi hiperaktív gyerek?

Figyelt kérdés
Eddig nem hallottam, és nem olvastam ilyen sűrűn, hogy hiperaktív egy-egy gyerek. Nem értem, mitől van ez? Ha majd babát tervezek, nekem is számolnom kell ezzel? Hogyan alakul ki? Régebben miért nem volt ez a dolog jellemző?
2011. júl. 21. 17:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

nem csak az adalék anyagok hanem a sok felesleges cukor is okozhatja hiszen a gyerek még ösztönösen éli meg ezeket

szal ha sok a energia bevitel azt le kell adni tehát hiperaktív lesz

amúgy sokszor olyanra is rámondják aki nem az, ez valahogy olyan divatos lett mint mondjuk a diszlexia /ha nem olvas mikor iskolába megy akkor biztos az :-/

sokszor könnyebb rámondani a gyereke mint megnézni mi is az oka a rosszalkodásnak ha kicsit elevenebb az oviban jobban szeret futkosni mint csendben rajzolgatni akkor már küldik őket a nevelésibe és az orvoshoz

régebben egyszerűen csak "rossz" volt a gyerek :-)))

amúgy ha tényleges a dolog akkor az előbb kiderül mit az óvoda

itt a tünetek olvasd végig :

[link]

2011. júl. 23. 21:45
 22/32 anonim ***** válasza:

kedves anyuka a Hiperaranyos kisfiúval :-)))

nem tudok mit írni neked csak azt h kitartás és h legyenek apró örömök az életedben a kicsi körül és ne foglakoz mással hiszen te ismered a gyermeked és mint írtad van olyan amiben mindenin túltesz legyél büszke rá :-)))

sok sok jót az életben neked és a kisfiadnak

2011. júl. 23. 21:55
 23/32 anonim ***** válasza:
Irigylem a türelmeteket,őszintén.Nekem egy fiam,és egy lányom van 9 és 7 évesek.Nálunk ilyen probléma nincs,de az idegeim ettől függetlenül a gyerek nevelésbe elfáradtak,és én is.Kitartást nektek,és a gyerekeiteknek.Ne törődjetek azzal amit mások mondanak,ez egy állapot ami majd elmúlik idővel,csak túl kell élni.
2011. júl. 24. 00:53
 24/32 anonim ***** válasza:

Mert mostanra tudják ezt diagnosztizálni. Nem a számuk nőtt.

Sok gyerekről lehet tudni pontosan, hogy ez okozza a problémáit, tüneteit. De régen ugyanúgy voltak problémás gyerekek, úgynevezett anyaszomorítók, csak akkor nem tudták mi okozza a dolgot.

2011. júl. 24. 01:07
 25/32 anonim ***** válasza:

Ja és nem tudom van e frissebb info, de én úgy tudom, hogy az agy dopaminátvivő képességének hiánya, hibája okozza ezt.

Genetikai rendellenesség, nem tudod megakadályozni, nem tudsz előre tenni ellene.

Mondjuk annyit igen, ha hiperaktív a gyereked, nem juttatod el abba a stádiumba, hogy márcsak erős nyugtatókkal lehessen emberi állapotba juttatni illetve nem téveszted össze rossz gyerekkel.

Ez egy betegség, persze nehéz belátni, látszik a kommentekből, hiszen nem kézzel fogható és sokan még leragadtak a középkori hiszem, ha látom szinten-sajnos.

Különösen ha egy hiperaktív kisgyerek édesanyját kezdik győzködni.

2011. júl. 24. 01:12
 26/32 anonim ***** válasza:

"Mondjuk annyit igen, ha hiperaktív a gyereked, nem juttatod el abba a stádiumba, hogy márcsak erős nyugtatókkal lehessen emberi állapotba juttatni illetve nem téveszted össze rossz gyerekkel"

"Abba" az állapotba a mi pszichológusunk szerint leginkább úgy jutnak a hiperaktív gyermekek,hogy a túlmozgásosságuk miatt állandóan azt hallják ezt nem szabad,azt sem,meg azt sem,mivel zavarják a felnőtteket...aztán a túlmozgásosság miatt már bűntetik is őket,pedig nem tehetnek róla,a felnőtt feladata az,hogy igyekezzen olyan teret biztosítani ahol pozitív dolgokra fordítódik a túlmozgásosság.

Nem szabad vasszigorral bűntetni őket a túlmozgásosság miatt,mert innen indul el a lavina,hogy azt érzi a gyerek,hogy nem tud megfelelni,akármit tesz az csak rossz lehet,holott ő csak mozogni akart belső indíttatásra...ha emiatt folyton bántják attól dacos lesz és már nem is próbál megfelelni.

Rengeteg türelem kell.

2011. júl. 24. 19:04
 27/32 anonim ***** válasza:

Cukor és energia bevitel se lehet hülyeség, de pl én nem vagyok nagyevő, és túlsúlyos sem. Egész terhesség alatt rosszul voltam az édestől, viszont uborkát ettem uborkával meg sósakat. De szerintem minden eset más. És az is igaz, hogy hamarabb látszik, mint ovodás korban, én már két hónaposan mondtam az orvosnak, hogy biztos minden rendben van e??? Erre annyit mondott, persze, ő csak ilyen sírós nem alvós baba. Majd hónapról hónapra éreztem, hogy mégsem átlag. Elvittem gyógypedagógushoz kb 10 hónaposan, amikor ő már egyedül szaladt. Ő is azt mondta, hogy ilyen. Ovis korban jöttek az egyéb szakemberek majd visszakerültünk ehhez a gyógypedagógushoz, aki mondta is, hogy emlékszik, hogy "panaszkodtam" és ő már akkor látta a gyerek szemében. Ha-ha-ha...akkor épp nem ezt mondta. Természetesen el kell érniük ezeknek a gyerekeknek egy bizonyos életkort, hogy tudják diagnosztizálni ezt a dolgot, hisz tényleg sokáig lehet keverni egy eleven-szófogadatlan gyerekkel. De a szülő már a születésétől észreveszi, hogy ő nem egy átlag. És nem kétéves dacos korban kezdi gondolni kétségbeesésében. Mert az a gyerek nem az, ha addig nulla gond volt vele.

És azt is jól megírták, ha már fellép ez a helyzet a gyermeknél, nevezzük bárminek, állapotnak, betegségnek mindegy, szóval teret kell neki hagyni , hogy az energiáját le tudja vezetni, sose szabad a rohangálásának gátat szabni, persze ne veszélyeztessen senkit és magát se. De esős időben hadd ugráljon a kanapéról meg ilyenek, mert ha nem engedjük belső feszültség uralkodik el rajta és az sokkal rosszabb. És sosem szabad rossz gyereknek hívni, vagy butának. Mint egy gyereket sem...hiába eleven, ő okos és ügyes és büszke vagy rá. És így megmarad az önbecsülésük és nem jutattjuk el ezekkel a praktikákkal a gyógyszerekhez, mert azokat inkább ne!!!!!!

2011. júl. 25. 08:35
 28/32 anonim ***** válasza:

Az én hiperaktív kisfiam csak egy éves kora után kzedett el járni...

Viszont a kistesó 10 hónaposan napra pontosan :-O

akkor számolhatok azzal,hogy szintén fenáll majd nála a probléma???

2011. júl. 25. 10:06
 29/32 anonim ***** válasza:
ÁÁÁÁ, ez csak egy jellemző a sok közül. De nem is mindenkinél. A hiperaktivitás jellemzőinél is vannak ellentmondásos vagyis éppen ellenkező jellemzők. mint ahogy valaki túl okos vagy épp nem túl okos. Valaki hamarabb megy valaki később. Gyerekfüggő. Az én fiam 10 hósan nem ment, hanem szaladt. Rá pár hónapra tanult meg a szó szoros értelemben menni.
2011. júl. 25. 10:21
 30/32 anonim ***** válasza:

Neked két gyermeked van?

A testvér nagyon más volt már kisbabaként is mint a hiperaktív?

Nálunk a kistesó sokkal jobb alvó,el van egyedül a kiságyában egy ideig,viszont ős is mozgékony,nagyon érdeklődő...

Bevallom miután már tudom mivel jár a hiperaktivitás tartok tőle ,hogy a kicsinél is probléma lesz majd.

2011. júl. 25. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!