Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért van manapság ennyi...

Miért van manapság ennyi hiperaktív gyerek?

Figyelt kérdés
Eddig nem hallottam, és nem olvastam ilyen sűrűn, hogy hiperaktív egy-egy gyerek. Nem értem, mitől van ez? Ha majd babát tervezek, nekem is számolnom kell ezzel? Hogyan alakul ki? Régebben miért nem volt ez a dolog jellemző?
2011. júl. 21. 17:04
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
"Majd igyekszem jó anyukává válni, hogy a gyerekem "ne kerüljön ebbe az állapotba" :)"
2011. júl. 22. 07:51
 12/32 A kérdező kommentje:
Igen, továbbra is tartom, hogy jó anyuka szeretnék lenni, hiába idézgetsz. Mellesleg köszönöm, hogy értelmesen válaszolsz a kérdésre.
2011. júl. 22. 12:59
 13/32 anonim ***** válasza:

Csak gondolod, hogy a szülő tehet a hiperaktivitásról, ha olyat írsz igyekszel jó anyává válni, hogy a gyereked ne kerüljön ilyen állapotba. Sajnos ez nagyon provokatív...És nem azok számára akiknek nyugodt átlagos gyerekük van. Sajnos ezen a téren meg kell gondolni a kijelentéseket, hisz méhkasba nyúlsz. Nem tudod és kívánom ne is tudd mivel jár egy hiperaktív gyerek nevelése, ha a szülő azt akarja, hogy gyermeke ne kirekesztett legyen e világban. Próbáld ki milyen az amikor szétvet a düh, az ideg, de neked csak mosolyognod kell...és akkor olvasod más írását, hogy igyekszik jó anyává válni, hogy ne kerüljön a gyereke ilyen "állapotba"..Na mindegy. Ezért idéztem az előző válaszomban.

Mindenki igyekszik jó anya lenni legjobb feltételezésem szerint, csak kérdés, hogy a jövevény aki minket választ ki lesz....

Egyébként meg jó anya leszel ez természetes.

Másrészt a hiperaktivitás régebben betegség volt, vagyis annak tekintették, most egy állapot, egy más állapot ami igenis valamiféle probléma következménye, legtöbbször az agy születéskori oxigénhiánya okozza. És hogy miért van manapság ennyi hiperaktív gyerek? Hát szét kell nézni milyen szenny ez a mai világ. Nem csak hiperaktív gyerek van mostanában több, hanem egyéb betegséggel küzdő gyerekek is.

2011. júl. 22. 13:25
 14/32 A kérdező kommentje:

De én nem azért fogalmaztam így, hogy bárkit is megsértsek, és elhiszem, hogy senkinek nem könnyű. Én arra céloztam, hogy ha valahogy meg lehet előzni, hogy ez az állapot kialakuljon, akkor én igyekezni fogok. Ha pedig mégis kialakul, akkor megpróbálom kideríteni az okát, és ezzel együtt is ugyanúgy szeretni a gyerekemet.

Régebben miért titulálták betegségnek, ha ma már nem az? Kinövik?

2011. júl. 22. 13:41
 15/32 anonim ***** válasza:

Szerintem nem volt szándékosan úgy megfogalmazva a kérdező kijelentése,hogy minket szülőket bántson,de valóban félreérthető volt.

Mi nagyon érzékenyek vagyunk ezekre a kijelentésekre,sok bántást kapunk ,a gyerekeink védelmét 120 %-osan szeretnénk biztosítani,mert kiszolgáltatottabbak sokkal egy átlagos gyermeknél.

KI vagyunk élezve már nagyon,hogy azonnal lereagáljuk ,ha úgy érezzük megkérdőjeleznek bennünket a szülői képességeink terén,holott sokszorosan többet teszünk a gyerekeinkért annál mint amennyi teendő egy átlagos kisgyermekkel adódik.

Nálunk személy szerint az éjszakák is nagyon nehezek,mert súlyos alvászavara is van a kisfiamnak,emiatt nem is tudjuk külön szobában alatatni.

Tegnap éjszaka is felsírt,engem szólongatott jéghidegen,remegve,hiába puszilgattam,nyugtatgattam nem tért rendesen magához,iszonyatos félelem láttszott rajta,beszélt össze-vissza...és ez így megy minden éjszaka,általában 2-3x is ezt csinálja éjszakánként,szerintem még sok hiperaktív kisgyereknek van probléma az alvásával még iskolás korában is,sem elaludni nem nagyon tud,sem nyugodtan aludni szegénykém.

Tehát én valóban 24 órában készenlétben állok.

2011. júl. 22. 13:58
 16/32 anonim ***** válasza:

Megelőzni nem lehet. Ez egy igegrendszeri probléma, elváltozás, ami születéskor méhben vagy kívül történik meg. Nem lehet mit tenni. Ez kb olyan, hogy mindent megteszek, ne legyen a gyermekem rövidlátó. És mégis az lesz, hisz nem az én döntésem.

Természetesen, ha terhesség alatt nem dohányzol, nem kábítózol meg még sorolhatnám csökkented az esélyt, de többek közt én sem csináltam egyiket sem.

Utána rengeteg mindent megtehetsz. Tornák, fejlesztések és sok sok türelem és kitartás. Persze leírni könnyű, megvalósítani kőkemény, hisz itt nem órákról van szó, hanem évekről. Amikor nagy óvodás a gyermek és még mindig nem tudod átaludni az éjszakát évek óta, minden evés rémálom, minden öltözködés órák kérdése, és csak egy pillantás és máris megtörténik a baj, majd éjszaka az ügyeleten megkapod h szar anya vagy, mert mit rohangál a gyerek este 10-kor...meg még sorolhatnám..közösségről, elítélő szemekről még nem is beszéltem. Nem olvasol el egy újságot évek óta, éjfélkor kimész enni, hogy végre nyugodtan megkajálhass, 5-kor felkelsz, hogy ebéd kész legyen mire felébred, mert utána nincs nyugalom. Most is azért tudok írni, mert fél 5kor ébredtem, mindent megcsináltam, így alvásidőben maradt egy óra szabadidőm. Persze lenne mit tennem, de épp tüdőgyuszival küzdök, kedvem nem sok már bármihez.Szóval ha ezt így összeveted, és nem napokként képzeled el hanem évek minden napjára ez jut, hát gondolhatod...és bárhol vagy mindenhol azt érzed, hogy nem neveled kellőképpen a gyereked, vagyis ezt látják. Tudod milyen ez??? Ha a leírtak alapján kicsit is átéled, nem nehéz elképzelni.Mindent megteszel, nincs nyugalmad, és kapod a kioktató tanácsokat hogy mit és hogy kell csinálni, mert biztos csak lógatod a lábad minden nap....

De ne állj így a terhességhez, ne gondolj ilyenekre, mert bekövetkezik. Csak pozitívan és nem lesz gond??

2011. júl. 22. 15:11
 17/32 anonim ***** válasza:
!!!!! nem kérdőjel
2011. júl. 22. 15:12
 18/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen részletességgel írtál. Remélem, hamarosan következik majd az életedben egy könnyebb időszak. Biztos fáradt vagy már... Megpróbálok majd pozitívan gondolkodni, és természetesen dohányzás, ilyesmik ki vannak zárva.

Neked meg sok-sok kitartást kívánok. Bár azt hiszem, egy gyerekért megéri. :)

2011. júl. 23. 12:38
 19/32 anonim ***** válasza:

Valamelyik héten a Fél kettő c. műsorban (RTL) hangzott el az, hogy az élelmiszerekben található adalékanyagok, bizonyos E-számok is okozhatnak hiperaktivitást.

Csak gondoltam leírom, jó tudni! :)

2011. júl. 23. 17:45
 20/32 anonim ***** válasza:

Félre ne érts, nem panaszként írom, bár nyilván úgy tűnik. Az életemet adnám a gyermekemért, és mint ez is hozzátartozik a hétköznapokhoz, átalakul az életforma, a napi rutin és ez lesz természetes. Nincs is ezzel semmi gond egészen addig amíg jönnek a felkavaró kívülálló emberek, akik a minden perces küzdelmedet egy pillanat alatt lerombolják. Szóval amíg nincsenek kívülállók, csak te vagy és a kis családod, nincs gond...megszoktad már. De utána ha kapsz egy tekintetet vagy egy kedves mondatot, miszerint nem is neveled a gyermeked azért ilyen, ez döngöl földbe. És ezért is írtam, hogy ebben a témában könnyen bele lehet nyúlni a darázsfészekbe, éppen ezért. Szépen éled mindennapjaid a magad kis küzdelmeivel, némi fáradsággal és idegi kimerüléssel, de ezt igazán észre sem veszed....majd egyszercsak robbansz ha valaki megítél, elítél, hisz nem tudja a részleteket.

De el nem cserélném az én kis hiperaktívomat senki más tökéletes gyermekre, mert nekem ő a tökéletes, és bármilyen hihetetlen is néhány kívülálló számára rettenetesen sok jó tulajdonsága van, sőt valamivel ki is emelkedik. De ezt csak az látja, aki nem csak az eleven gyereket akarja látni, hanem hagyja kibontakozni és nem azonnal földbe tiporja, hogy jajj de rossz vagy te fiú. Agya mint a szivacs, olyan dolgokban tud segíteni, hogy nem hinnéd el. És a sportba kiemelkedően teljesít. De ezt nagyban köszönhetjük az edzője türelmének, aki meglátta benne a tehetséget és ki is hozta belőle. Erre nem mindenkinek lenne türelme. És itt látom, hogy kemény munkával ha túlleszünk a nehezén, és jó irányba tereljük a fiunkat , majd tudja irányítani saját magát ami nagyon nehéz neki. De már megtudja csinálni ovis létére mert olyan emberek veszik körül. Lásd a sportot.

És én elhiszem az adalékanyagokat is mint okozót,sőt mindent már, hisz valójában már szinte csak szenny vesz körül. Ugye a citromlé az aromából van , de a mosogatószer az valódi citromból :) :)

2011. júl. 23. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!