Még soha ilyen büdös rossz nem volt a lányom, mint ma. És ez az enyhe kifejezés. Nem tudom mi volt, de a lényeg abból állt, hogy richtigbe keresztbe tegyen nekem és már csak azért is azt tegye, amit nem szabad. Pl játékok dobálása. Mielőtt azt hinnétek még kicsi, már 4 éves, de van egy 14 hónapos öccse, akinek direkt megmutatja mi rosszat tegyen, csakhogy necsak rá, hanem a kicsire is haragudjak. OK féltékenység, de arra mindig vigyázok, hogy ne legyen elhanyagolva. Sőt.
Habár nem vagyok pszichológus, de úgy hiszem, azért csinálja ezt, mert fel akarja hívni magára a figyelmet. Ha pedig az anyukája figyelmét akarja felhívni, valószínűleg a lelke mélyén azért teszi, mert szeretetet akar.
Szerintem úgy tudsz a helyzeten segíteni, ha (bármilyen nehéznek is tűnik), de ha jót csinál, sokszor megdicséred és sok időt töltesz mindkettejükkel. És elmagyarázod neki, hogy mi miért rossz, és ne csinálja, különben ez meg az lesz a következménye, amit be is tartasz.
Azonkívül, tudom, hogy milyen nehéz lehet, nem irigyellek. Kitartás! =)
2011. júl. 5. 20:09
2/25 A kérdező kommentje:
Szeretem őt. És ezt ki is szoktam mutatni. Nem is szokott ennyi baj lenni vele. Pontosan jól tudja, mi a rossz és miért. Már nem egyszer, százszor átbeszéltük. Ha jó meg szoktam dicsérni. Szerintem az a baj, hogy ha rosszat csinál leszidom (nyilván hiszen már lehet vele beszélni), miközben a testvére fele annyi rosszat nem csinál (nyilván, mert kicsi és mert nem a dackorszakban tombol) így őt nem szidom le olyan gyakran. De nem tudom mit tehetnék, ha egyszer nem hagyhatom, hogy rosszat csináljon. Értem én a lelki világát, de a megoldás nem az, hogy legyintek és azt mondom ez csak a féltékenység miatt van, mert ezeket a dolgokat nem teheti. Hozzáteszem a testvére sem dobálhatja a játékokat.
2011. júl. 6. 07:04
3/25 A kérdező kommentje:
Amúgy naponta többször magyarázom, mondom el neki mit miért nem szabad, de úgy érzem hogy a fal néha többet fog belőle, mint ő. Ok, hogy sokszor el kell mondani, de hónapokon át hatástalanul? Valamit nagyon rosszul csinálok.
2011. júl. 6. 07:06
4/25 anonim válasza:
Az én 3 éves lányom se volt komplett tegnap:)))
2011. júl. 6. 11:37
5/25 anonim válasza:
Ma mindenért vinnyogott a fiam:( .....jajj, nem tudom, mi van, jön a meleg, erre lehet fogni mindent! 2,5 éves vakarcs.
2011. júl. 6. 13:15
6/25 A kérdező kommentje:
A mai nap már sokkal jobb. Összehasonlíthatatlan. Kitartást mindenkinek. :)
2011. júl. 6. 13:36
7/25 anonim válasza:
Ilyen kötélidegek kellenek a gyermekneveléshez? Nem csodálom, hogy sok anyukánál elszakad a cérna és odacsap a gyereknek. Sokszor láttam már nyilvános helyen is. Minap egy nagy bevásárlóközpontban kapott egy 3-4 év körüli kislány egy taslit az anyukájától (igen, arcra). Csattant is elég nagyot, és az ujjnyomai is ottmaradtak. Előzményeket nem tudok, de előtte hisztizett a kislány kegyetlenül és az anyukája meg égett.
2011. júl. 6. 16:02
8/25 anonim válasza:
Fejen/arcon sosem ütném a gyerekem, de már az enyém is kapott az áruházban nagyot a fenekére.
Nagyon ki tudják hozni az embert a sodrából...
2011. júl. 6. 20:53
9/25 anonim válasza:
Az enyémek ma akasztottak ki. De nagyon. Nem szokott ennyire tragikus lenni, de majdnem az idegosztályra kerültem, nagyapa segített ki azzal, hogy elvonult a kisebbel, így relaxáltam addig a 2 percig amíg beszedtem a ruhákat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!