Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A gyerekem a számítógép...

A gyerekem a számítógép rabja! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A 16 éves fiam a számítógépen van éjjel nappal és még enni sem képes! Mit tegyek vele?
2011. júl. 2. 13:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%
Lázadó tinédzser! Ha letiltod a gépet, jelszót állítasz be, csak magadra haragítod, és még jobban "csak azért is" az ellenkezőjét fogja tenni annak, amit szeretnél, én a jelszó beállítást elvetném a helyedben! Én is voltam számítógép függő, elmúlik ez a korszak is! Jön egy lány, egy hobbi, és már fuccs is a gépnek (egy időre)! Nem mellesleg, ha ennyit ül a gép előtt, én a helyedben beíratnám valami számítástechnikai tanfolyamra, vagy ilyesmi! Ott tanul+gépezik+felnőtt korukban a számítógépzsenik jó sokat keresnek ám! Csak fifikásan! Akik meg azt tanácsolják, hogy verd szét lapáttal a gyereket, meg dobd ki az ablakon a gépen--- Hát, nem lennék a gyereketek ! :)
2011. júl. 4. 10:50
 22/26 anonim ***** válasza:
Csak ne ilyen jelszóval, meg cyberdadával próbálkozz, mert az gagyi. Ha nekem próbálnának ilyet, újrainstalálnám a Vindózt és kiröhögném őket a primitív ötletért.
2011. júl. 4. 22:13
 23/26 anonim ***** válasza:
69%
Amíg suliban van (ha egyáltalán jár...) tedd el a gépet és csinálj úgy mintha soha nem is lett volna gépetek.
2011. júl. 5. 01:31
 24/26 A kérdező kommentje:
Számítógép függő! Nem ugyanaz mint az őrült! Iskolába jár!
2011. júl. 18. 11:25
 25/26 anonim ***** válasza:
Egy ismerősünk mesélte, mikor hazament, nem tudott beszélni soha senkivel, mert a férje tévézett, a fiai a két gép előtt ültek. Egyszercsak megunta, lemondta 2 hónapra a tv- és internet-előfizetést. Egy hét múlva azt vette észre, hogy kezdenek egyre többet beszélgetni
2011. júl. 25. 20:36
 26/26 Bombalomba válasza:

Nem kell azért ilyen drasztikusan kezelni. Én is hasonló korú vagyok(19). Ezt lehet orvosolni. Először is ne telepítsd a programot. Gondolkozz!

Ő éjjel-nappal ott lóg. Simán kiüti a programot, meg vannak segítségére erre készült videók is. Jól tanul?

Próbáld meg elküldeni a barátaival valahova vagy menyjetek el kirándulni. Mutasd meg neki milyen a nem cyber világ. Ha ez sem segít szabályozd napi 4-5 órára. Ez elég lesz neki. Mést nem tudsz tenni. Várd meg hogy kinőjje.

2015. jan. 14. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!