Hiperaktív gyerek nyaralása. Mit tegyek most?
Hiába mondtam a szüleimnek,hogy nem jó ötlet mégis elvitték 7 éves hiperaktív kisfiamat magukhoz nyaralni,persze a viselkedésproblémák jöttek ott is mint itthon,ők pedig nincsenek erre felkészülve,hozzászokva,ma hazahozták 2 nap után azt mondták soha többé nem akarják láttni sem,a gyerek keservesen sír,hogy ő nem tudott jó lenni és már nem szereti a mama.Nem szoktam sehová elengedni nélkülem,mert kell neki az én kontrollom és ha gond van akkor kiemelem a helyzetből.
Elmondtam a szüleimnek,hogy ő nem olyan egyszerű eset ,mint a többi,mert a születési körülmények miatt a pszichológus szerint hiperaktív .
Tapasztalaton nincs az ügyben, de azt gondolom, az mindenképp fontos, hogy a szüleiddel találkozzon miharamabb, szervezzetek egy találkát, ahol persze te is ott vagy, és mutassák ki neki valahogy, hogy szeretik! Édesem, nagyon rossz lehet szegény kissrácnak!
Vagy a szüleid nem hajlandóak erre?
Az én fiam is hiperaktív, igaz már 11 éves, de ha a nagyszüleinél volt, velük nyaralt, sokkal kezelhetőbb volt
5 éves kora óta anyósék elviszik tengerhez nyaranta 2-3 hétre, anyám is rendszersn vigyázott rá,amíg dolgozta.
egyébként az ő szemükben soha nemvolt hiperaktív, csak egy eleven gyrek, mindig mondtáK.Nincs ennek ygreknek semmi baja, csak fiú, az meg milyen legyen, ha nem eleven"
Nyugdíjas pedagógus nagymama a szintén nyugdíjas volt kollégákkal és azok unokáival bográcsoztak,az én fiam szaladgált a tűz körül és nem üllt meg,folyton követelve a ráfigyelést,mint a hiperaktívok.
Majd mikor a mama azt mondta,hogy emiatt nem játszhat a többi gyerekkel és be kell mennie a házba ahonnan nem jöhet ki,mert az ilyen roszz gyerekekket utálják a többiek,kiharapdálta a kis kézfejét nagyon csúnyán mikor bezárták a házba :-(...
Mármint a saját kezét harapdálta ki,nem a mamájét,mert fél ha bezárják.Éjszaka itthon is nyitva hagyjuk az ajtókat,sőt gyakran átjön hozzánk,nagyon fél egyedül.
Mikor a mama meglátta mit művelt a kezével,akkor mondta,hogy elege van és ez a "gyerek nem normális",többé nem kíváncsi rá,mivel leszégyenítette a volt kollégák előtt.
A gyerek reszketett a sírástól mikor hazahozták és azt kérte anyu símogass :-((( nagyon szomorú vagyok,mert nem tudok jó gyerek lenni.
ne haragudj hogy anyukádat bántom de ez a sztori csak őket minősíti. pedagógus létükre így kezelni ezt a helyzetet 1szerűen szégyenletes. empátia 000000, zéró. és még ráadásul a saját unokájuk...
attól lenne pedagógus, hogy drasztikus módszerek helyett - bezavarom a házba - kitalálok trükköt, alkalmazok olyan technikát amivel arrébb tessékelem a tűztől, esetleg arrébb viszem az egész bandát és kitalálok a gyerekeknek vmi versenyt, feladatot. amúgy iksz gyerek mellé amúgy sem terveznék nyílt lángú sütögetést.. de lehet én vok túl paramami. az anyámhoz ezek után én nem vinném többet az fix.
Szerintem se a fiaddal van a baj, hanem anyukáddal.
Érdekes, hogy tudott ő 30 kölköt egyszerre fegyelmezni, ha ilyen módszerek vannak csak a tarsolyában?
Szerintem meséld el anyukádnak is, hogy mit mondott a fiad! Vagy ők is ott voltak? Hallották saját fülükkel?
Anyukád nem kommentárta, hogy a fiad összeharapdálta a kezét?
Lehet a helyében a kutyára fogtam volna! Szegény gyereket így megszégyeníteni, megfélemlíteni! Kár, hogy nem hamarabb derült ki ez anyukádról, biztos eltiltanám a tanítástól!
Neked milyen gyerekkorod volt? Akkor is mindig glédában kellett ülni?
Vasszigorral nevelt természetesen,eszményinek kellett lennem,hogy másoknak dicsekedni lehessen velem,hogy eminens tanuló vagyok,hogy szép vagyok...stb,amikor felszaladt rám pár kiló azért nagyon megbüntetett fiatal lány koromban.
Sosem szerette az eleven gyerekeket,mert neveletlennek találta őket,a sors fintora,hogy az unokája hiperaktív lett.
Nekem a gyerekem az első,az ő érdekeit védem,őt igyekszem mindenkivel elfogadtatni úgy ahogy van.
7 éves a gyerek, eddig nem tudták a nagyszülők, hogy ez az állapot, a hiperaktivitás mivel jár? Főleg hogy pedagógusról van szó:S
Én nem erőltetném, hogy ezentúl ők vigyázzanak rá. Nem tudják kezelni. Neked is borzasztó gyerekkorod lehetett....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!