Hogy viselik a szomszédok a gyerekeitek által keltett zajokat? Sírás, mászás, sikongatás?
Mi is kertes családi házban lakunk.
A szomszédunkban lakik egy fiatal házaspár és a nő épp terhes.A másik szomszédunkban lakik egy nő a két kisfiával akik kb 5 és 7 évesek. (Ők nagyon keveset vannak itthon mert a nő sokat dolgozik, és addig a fiúk az apjuknál vannak ovi és suli után.)
Nálunk senki nem szól semmit.
Múltkor a közel két évesem este 8kor kiszaladt az udvarra hogy "amika nem füdeni neem " (amika=anyucika , már nagyon régóta így hív) , erre a pocakos csaj férje szólt a lányomnak hogy itt fürdesz nálunk? persze bólogatott a csajom és átadtam és megfürdették aztán hazahozták. :-) ( Néha átmegyünk hozzájuk vagy ők hozzánk, eléggé jóba vagyunk.) Van még egy 16 éves lányom és egy 8 hónapos fiúbabám is.Velük általában nincs gáz a szomszédokra nézve.
31.N
Az alattunk lakó közel 60-as házaspár a beköltözésünk után fél órával már verte az ajtót-szó szerint-,h nagyon hangosak a gyerekek.Pedig tényleg semmit nem csináltak.Én megértem,h zavaró lehet,de próbálom őket kordában tartani,nincs szaladgálás a lakásban,vagy olyan játék ami düböröghet lefelé,de nekik nem jó semmi.(Egyszer amikor a szüleim vendégségbe voltak nálunk,azt mondták,ha még egyszer meghallják, "Ne szaladj,csendesebben",hát világgá szaladnak.:))Akkor is panaszkodtak,amikor a gyerekek nyaraltak.:))Nálunk is volt cetlidugdosás,este 8-kor ajtón dörömbölés-kioktattak,h egy gyereknek már 7-kor ágyban a helye-,a kedvencem az volt,amikor közölték,h apukámmal! akarnak beszélni.Akkor voltam 38 éves.:DDD Aztán amikor eldurvultak-reggel 5-kor amikor ment valamelyikük dolgozni,felcsöngetett a kaputelefonon,és már rendszeresen dörömböltek este 9-kor az ajtón,amikor már a gyerekek aludtak-,közöltem,h ha még egyszer az ajtónkhoz ér a kezük,abban a pillanatban hívom a rendőrséget,h rám akarják törni,és fenyegetnek engem meg a gyerekeket.(Párom vidéken dolgozott.)Azóta nincs balhé.
Egyébként szerintük amikor a gyerek hazaér az oviból,le kell ültetni az asztalhoz,h ott foglalja el magát csendben.Tehát esetünkben délután 4-től este 6-ig kellett volna a gyerekeknek az asztalnál üldögélve tevékenykedni,csendben,heti 5 nap.
Felettünk kutya van és kisgyerek,néha rettentő hangosak,de nem szólok nekik,mert tudom,ezt nagyon nehéz befolyásolni,nem vághatják le a gyerek meg a kutya lábát,h ne szaladgáljanak.
Kis tolerancia kéne oda-vissza,és tudomásul kéne venni,h panelházban nincs csönd,és erről nem tehet senki.
Én nem bánnám, ha apámmal akarnának beszélni :) Többet nem mernének zörögni.
Az a baj, hogy tudom, hogy hangos a gyerek, de könyörgöm, ha letolja a szőnyegről az autót, ha ledob valami játékot, már az hangos, mi a francot tegyek? Anyám itt volt, nézett megrökönyödve, hogy de hát valamivel játszania kell, nincs labda, nincs mászás, nincs autózás, nincs műanyagok pakolgatása, mindennel menjen a szivacsszőnyegre az egyéves? Nagyon szeretnék házba menni, de nincs rá keret :S
Én mindig kertesben laktunk, a gyerekeim is ott születtek. Aztán átköltöztünk nagyvárosba, és ott persze panelba, mert az volt olcsóbb. Nem rendezek már ugyan házibulit, mint azt megtettem a kertesben, de ettől függetlenül nekem próbálná valaki mondani, hogy hangos a gyerek. Jó, persze mi már kinőttünk az éjjeli sirós korszakon, de azért még futkároznak, és hangoskodnak az enyémek is. (persze nem üvöltenek teli torokból.) És az is természetes, hogy van, amikor a reklamáló szomszédnak van igaza, de nekem ne mondja senki, hogy nappal olyan nagyon zavaróak a zörejek.
Amúgy nemrég költöztünk egy másik lakásba, és felettünk lakik egy kisgyermekes család. És bizony szoktam hallani nappal is, és este is, hogy a gyermek sir, hisztizik, anyuka meg ordit vele. Nagyon nem zavar, csupán elmosolyodom minden alkalommal: Lám, nem csak engem tudnak kihozni a sodromból a porontyaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!