Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Baj van a kamasz lányommal?

Baj van a kamasz lányommal?

Figyelt kérdés
Úgy kezdődött,hogy szólt az osztályfőnök,hogy szeretne velem beszélni.Elmondta,hogy a 13 éves lányom cigit vitt be az iskolába és a társait kínálta vele.Meg,hogy sokszor az van,hogy nem beszélget a többiekkel,hamar megsértődik,félre vonul.(a kétnapos osztálykiránduláson is ez volt,hogy alig beszélt valakivel)A tanárnő azt javasolta,hogy vigyem el nevelési tanácsadóba.Nincs is ezzel baj,mert én azt mondom,hogy ő jobban ért hozzá,mint én.Csak az én kamasz lányom nem akar menni pszichológushoz.Szerintetek hogy beszéljem rá,hogy ezzel csak nyerhet,veszíteni nem fog?
2011. máj. 30. 14:12
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Képzeljétek tegnap fogszabályzón voltunk és utána nem ment suliba.Itthon beszélgettünk,meg sütit sütöttünk.Nagyon jól elvoltunk.

Az üggyel kapcsolatban:azt mondta az oszt.fő,hogy jó ha lesz belőle valami szeptemberre,erre kedden adta be a papírt(akkor írtam alá,tehát elvileg előbb nem) és ma kaptam egy levelet,hogy 27.-én menjek el,először egyedül.....

2011. jún. 3. 14:18
 12/23 anonim ***** válasza:

Olyan nagy baj nincs vele. Az ilyen "cigit visz a többieknek", "csokit lop, és elosztogatja", egy dolgot jelent. Figyelemre vágyik. Ha másként nem tudja megteremteni, megpróbálja "megvásárolni" a népszerűséget. Ebben nincs semmi rossz, vagy elítélendő, mert minden ember elemi igénye, hogy kedveljék, és tartozzon valakikhez.

Az, hogy nem akar a nevelési tanácsadóba menni, szintén jogos. "Lebukott" a cigi ügyön, és lelke mélyén ő is tudja, hogy ez gáz. (Apropó, honnan van egy 13 évesnél cigaretta? Venni nem tud. Otthonról vitte?) Az iskolai balhé után nem hiányzik neki, hogy még egy "okos" felnőtt az orra alá dörgölje, milyen rossz az, amit csinált. Ő ugyanis jót akart. Azt szerette volna, ha azok az osztálytársak, akikkel nem beszélget, nem tud velük mit kezdeni, jófej nagylánynak tartják, akinél még cigaretta is van.

A lányodnak figyelemre van szüksége. Tőled, és a saját korosztályából. Most ne olyan nagy dolgokra gondolj, hogy utazzatok el valahova egy hétre, mert az jó lenne, csak megoldhatatlan.

De ha - pl - rendszeressé teszed, hogy megkérdezed tőle mit enne aznap szívesen? Ha a húga mást mond, akkor dönts a nagyobb kedve szerint. (néhányszor) Érezze, hogy ő fontos személy, akinek számít a véleménye. Vidd el vásárolni, és kérd ki a véleményét. Nyilván nem arról, hogy vécépapírt, vagy sót vegyetek. De két azonos termék - műzli, gyümölcslé, joghurt - közül, melyik legyen? Beszélgess vele "felnőttes" dolgokról, és mondd el, hogy örülsz neki, hogy van egy okos nagylányod.

Az én gyerekeim nagyon nehezen szereztek baráti társaságot, mert egy időben elég sokat költöztünk. Kis távolságokon, de mégis. Mire megszoktak valahol egy közösséget, már el is veszítették. Amíg kisebbek voltak, rendszeresen tartottunk nyárnyitó, és nyárbúcsúztató bulikat. Ez annyi volt, hogy meghívhattak akit akartak - többnyire osztálytársakat - zenét hallgattak, játszottak, teletömték magukat ropival, csipsszel, meg kólával, és agyongyömöszölték a kutyákat, macskákat. Nem lett minden meghívott "öribari", de nem néztek már át egymáson, mert volt egy klassz közös élményük.

Beszéld rá, hogy hívja meg azt, akit szeret. Ha hárman lesznek, akkor annyit. Ha egy megmarad barátnak, az már nagyon jó "kapaszkodó" az osztályban.

Sokszor olvasok itt olyan kérdéseket, amire nekem is a pszichológus, vagy a nevelési tanácsadó az első gondolatom. De a te lánykád pontosan "produkálja" azt, hogy miben vár TŐLED segítséget. Te magad is örültél, hogy egy szabad délutánon, milyen jól elvoltatok együtt. Ha kényelmesebbnek tűnik is a szakember, igazán te tudsz neki segíteni.

2011. jún. 3. 20:04
 13/23 berki jocó válasza:
Jobban tudná a tanárnő mint a saját anyja? Kicsit szerintem többet kellene vele foglalkozni, kevesebb gép és több közös program vagy esetleg egy kis sportolást elkezdeni ha nem csinál az általában segít és új barátokra tesz szert. A cigit meg mond el neki hogy káros és hogy drága is és ne csinálja, ha ez sem segít, akkor vegyél neki egy dobozzal és szívattasd el vele. (egy életre elege lesz belőle)
2011. jún. 7. 07:20
 14/23 anonim ***** válasza:

most már gondolom késő, de ha még nem akkor ne b@szogasd a nevelési tanácsadóval, mert ha sokáig nem hagyod békén akkor

naagyon megfog rád haragudni. haggyad a pszichológust!!!!

fél tőle , én is félek.

mindenki fél... cigit amúgy meg honnan szerzett??

12/L

2011. jún. 16. 13:29
 15/23 A kérdező kommentje:

Szia!

Cigit úgy szerzett,hogy nálunk aludt a nagymama,aki dohányzik.

2011. jún. 16. 20:51
 16/23 anonim ***** válasza:
Van a kérdés kiírása óta valami érdemi változás veletek?
2011. jún. 16. 21:38
 17/23 A kérdező kommentje:

Több időt töltünk együtt,szinte egész nap együtt vagyunk(szünet van),ebből adódóan vannak viták is,amit mindig megbeszélünk.

A nevelési tanácsadóba 27-én megyek én egyedül,aztán amikorra behívják egyszer ő is eljön,hogy "Ágotta néni megnyugtassa"

2011. jún. 17. 07:59
 18/23 anonim ***** válasza:

Biztos cikisnek tartja az annyát. 13 éves, cigizik? Monddd neki, hogy enm éli meg a 20 éves kort sem. :(

11/l

2011. jún. 19. 14:48
 19/23 A kérdező kommentje:
Nem cigizik,"csak"1x vitt cigit az iskolába,és egyáltalán nem tart cikisnek,barátnők vagyunk.(lehet,hogy neked ciki az anyukád...)
2011. jún. 19. 16:06
 20/23 anonim ***** válasza:
:-))) Annyát :-))) Remélem, jókor jött nektek a nyári szünet, és sikerül az együtt töltött időben törődni magatokkal, sokat beszélgetni, együtt lenni. Ez a legfontosabb.:-D
2011. jún. 19. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!