Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy tehetném a kapcsolatunkat...

Hogy tehetném a kapcsolatunkat jobbá kamasz lányommal?

Figyelt kérdés
12 éves kamaszlányomnak mostanában semmi nem jó.Nagyon szeretem Őt és érzem ,hogy Ő is engem,mégis sokat vitázunk.Ha valaki bántja akkor mindig rajtam vezeti le.Flegma ,durván válaszol,hisztizik.Semmi nem köti le csak a net és a zene.Tudom,hogy ennek most van itt az ideje(Én is voltam kamasz),de sokszor annyira hiányzik!!!Pedig egy lakásban élünk :(Aztán később úgy tesz mintha semmi nem történt volna.Lassan felőrlődök belülről mert ez nekem nagyon fáj..Nem szeretném a bizalmát és a szeretetét elveszíteni,de most úgy érzem távolodunk egymástól.Mit tegyek?Egyedül nevelem lehet,hogy az Apai szigor hiányzik?Ha megengedek valamit az mindig kevés.Újabb és újabb kell,állandóan tágítja a határait sokszor már számára nem megfelelően.Hagyjam dilizni?Vagy legyek szigorúbb és büntessem?Mit tegyek ,hogy számára a legjobb legyen és a jó kapcsolatunk is megmaradjon?
2010. márc. 18. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia.Teljesen megértelek, nehéz a kamaszokkal bánni. tudod, sztem néha jobb ha hagyod kibontakozni és ráhagyod a kamaszos hülyeségeit, persze bizonyos határokon belül. Tudnia kell, meddig mehet el és honnantól kezdve nem a válaszod. Légy következetes, kössetek kompromisszumokat. Ülj le vele beszélgetni nyugodtan, csináljatok ˇmenőˇ programokat együtt, légy vagány anyuka,de egyben a barátnője is. Neki is nehéz ez az időszak, de ne félj, vissza fogod kapni a lányodat. Büntetni, tiltani nem szabad túl szigorúan mert visszafelé sülhet el. Csak ellened fordulhat. Azon, hogy apa nélkül neveled már nem tudsz változtatni, de szeretettel meg fogod oldani a gondokat. nem egyszerű, de sok sikert kívánok hozzá!
2010. márc. 18. 12:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ.Tudod lehet,hogy az a baj ,hogy túlzottan is barátnőnek tekint.Mindent megbeszélünk ,nincsenek titkaink egymás előtt.Ez oda-vissza működik.Sokat hülyéskedünk kibeszéljük a napi témákat.Tehát ez megy.Inkább az a része gond,hogy hirtelen 180 fokos fordulatot vesz a hangulata és akkor minden sz@rés nyűgös ,flegma ahogy írtam.Na ezt nem tudom hogyan kezelni...
2010. márc. 18. 12:27
 3/10 anonim válasza:

szia,

szerintem nincs semmi baj. Bárcsak az én anyum is ilyen lett volna hogy lehet vele beszélgetni meg megosztani dolgokat. A hirtelen hangulatváltozásokkal nemigen lehet mit kezdeni. Emlékszem nekem a mániám volt hogy magamra csaptam az ajtót napokig elültem úgy a szobában hogy nem szóltam egy szót se senkihez. Ha ugyis mindenről beszéltek megmondhatnád neki hogy mennyire fáj neked amikor így viselkedik hátha vissza fogja magát. De bizton állíthatom hogy ha tényleg olyan jóban vagytok hogy mindenről beszégettek, akkor az máris sokkal több mint amit a szülők átlagosan elérnek a kamasz gyereküknél.

2010. márc. 18. 13:40
 4/10 anonim ***** válasza:
bárcsak ilyen anyukám lenne,mint te vagy.én 16 vagyok,pontosan emlékszek erre az időszakra.sajnos ilyenkor a hormonok közrejátszanak eléggé,attól vannak a hirtelen hangulatváltozások,lesz flegma,stb.az én anyám vert kiskorom óta,szüleim elváltak már régen,szerencsére apa rájött hogy anyám mit csinál és most nála élek...vele semmit sem lehetett megbeszélni,húú de messze volt attól.amúgy a lányod kinövi ezt az időszakot,amikor hirtelen ilyen rossz hangulatú lesz,hagyd rá,ne szólj hozzá,és lenyugszik:)és bocs az off-ért
2010. márc. 18. 14:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nagyon aranyosak vagytok!Remélem minden rendben lesz köztünk és megpróbálom nem ennyire a lelkemre venni az "állapotát"(kamaszkor) :)
2010. márc. 18. 18:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Beszélgess vele. Mond el neki nyiltan az érzéseidet. Hallgasd meg az övéit. Mond el neki, hogy hozzád mindig fordulhat, te mindig mellette fogsz állni.
2010. márc. 18. 22:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Majd megszakadt a szívem a soraidon. Mit szólnál hozzá, ha ezt így, ahogy leírtad nekünk,neki is ugyanígy elmondanád? Biztosan elgondolkodna rajta. Szervezz magatoknak közös programokat, ha jóban van az apjával, engedd neki, hogy találkozzanak, szabaduljon ki otthonról, vagy főzzetek együtt, menjetek el sütizni a helyi cukrászdába, vagy kiránduljatok egyet, beszéljétek meg, ki az aki éppen tetszik neki. A jó kapcsolat a szeretet titka. Nem szabad feladni, és légy türelmes.

Sok sikert, Iza

2010. ápr. 22. 09:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Én 13 éves vagyok, anyukámmal és a nagyszüleimmel élek együtt. Apukám elhagyott minket, anya élettársa pedig áttétes rákban tavaly meghalt. Én nagyon jól kijövök Anyuval, mindent megbeszélünk, de sajnos nekem is vannak olyan napjaim, amikor meggondolatlanul mondok neki valamit, amit utána nagyon nagyon megbánok...

Lehet, hogy ciki, de én anyával alszom, még ennyi idősen is, és minden este, főleg, ha megbántottam, készítek neki egy "levelet", amit odateszek a párnájára, és rajzolok valamit, ráírom, hogy ne haragudj rám, csak rossz napom volt, nagyon szeretlek, és tudom, hogy te is szeretsz! Ilyeneket szoktam csinálni, de anya sohasem haragszik rám, saját véleményem szerint nekem van a legjobb Anyukám!

2010. jún. 27. 16:30
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!Betudom már én is a kamaszkornak.Nagyon sokszor bizonyítja ,hogy szeret, és tényleg jó gyerek csak nagy a szája.Mellesleg mi is együtt alszunk:)Nagyon aranyos ,vagy és büszke lehet Rád az Édesanyád!!!!!!!!!

2010. jún. 28. 13:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszoló vagyok.

Köszönöm, hogy így gondolod, Kedves Kérdező !

U.i.: Remélem, hogy sikerült rendezni a kapcsolatotokat a Lányoddal, és minden rendben van !

2010. szept. 4. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!