Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak kamasz lányommal?

Mit csináljak kamasz lányommal?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már elegem van belőle. Semmit nem csinál meg amit kérek tőle,az iskolában rontott, visszabeszél a tanároknak.Belekeveredett egy rossz társaságba,cigizik. Holnap lesz egy koncert,ahova el akart menni,nem engedtem el. Erre ma reggel hízeleg nekem,hogy engedjem el. Mondtam neki,hogy jó,elmehet de énis megyek vele. Erre ő azt mondta,hogy elege van már belőlem hogy én mindent szétb.szok,tönkreteszem az életét és felejtsem el a koncertet mert nem fogja magát velem égetni.Azt mondta,hogy utál. Nem tudok vele mit kezdeni. Már nagyon elegem van belőle. 15 éves a lányom
2010. ápr. 9. 14:23
1 2
 1/19 anonim válasza:
41%
add örökbe xD najó.nem megoldás ha mindentől eltiltod.közeledni kéne hozzá.
2010. ápr. 9. 14:35
 2/19 anonim ***** válasza:
79%

biztos, hogy nem utál, vagy legalábbis nem tartósan. hagyd, hogy dühöngjön, de szabhatsz határt, nagyon jó, hogy elengedted, de csak úgy, hogy mész, láthatja, hogy nemcsak tiltod, hanem energiát és figyelmet is áldozol neki. egy nap ezét hálás lesz majd.

szerintem minden kamasz átesik ezen, de nem mindegy, hogy mennyire esik bele, züllik le és hagyja elúszni az életét, mert sajna a magyar oktatás ilyen, ha a gimiben beskatulyáznak, akkor egy életre megnehezíthetik a dolgod. ezt neki is meg kell értenie.

mond meg, hogy rád mindenben számíthat, de vannak szabályok, amihez alkalmazkodnia kell, mert te viseled egyelőre a felelősséget érte. ne mond, hogy eleged van belőle, vagy, hogy de megváltozott és már nem az a kedves gyerek aki volt, biztosítsd, hogy szereted, és akkor is így van, ha ő most ezt nem így látja és utál, de te akkor is szereted és kész. mnindent megbocsájtasz és elfogadsz, de vannak szabályok....hozzád bármivel fordulhat.

ne tilts mg neki élből mindent, de jogod van nem rossz útra engedni. kössetek komprumisszumot, állítsatok fel terveket/szabályokat közösen pl. jó viselkedés, jó jegy = kimenőnap mondjuk 10-ig, feleselés, cigi = nincs kimenő.

próbálj meg olyan közös programot találni, amit szívesen csinálna veled. vásárlás, aerobik, stb.

tudom, hogy neked sincs eleged, csak most nagyon elszakadt a cérna, nézd meg a kétéveskori albumát, ugye milyen cuki? pedig az a dackorszak sem volt egyzserű, ezen is túl lesztek, és ha türelmes vagy, akkor nem utálattal egymás iránt, hanem barátként!

2010. ápr. 9. 14:36
 3/19 anonim ***** válasza:
59%
Nekem határokat szabnak.Azt mondja anyám,hogy nyáron sokkal több mindent megfog engedni,mint most,míg iskola van.Most is megenged sok mindent,és ha én menni akarok vhova,akkor elenged,de mondja,hogy mikorra kell hazaérnem.Egy 15 éves lánnyal minek megy az anyja koncertre?:S ezt ugyan én sem értem.Elvinni elviheti,de minek marad ott?Mert más dolga nincsen?:S BOCSÁNAT,DE LEHET,HOGY EZ AZ IGAZSÁG.
2010. ápr. 9. 15:09
 4/19 anonim ***** válasza:
51%
Egyetértek az előzővel, 15 évesen elmehet egyedül is. max elviszed. Amúgy a leírtak alapján..én biztos nem engedném el, mert ha így visszabeszél, később rosszabb lesz..Szabj határokat..és a következőre majd elmegy(: 31/L
2010. ápr. 9. 15:20
 5/19 anonim ***** válasza:
0%

basszus! hogy hívják a lányt? elég csak a keresztneve kezdőbetűje!

asszem ismerem.... vagyis hát... elég jóba vagyunk:D

ez a szitu játszik nála teljes egészében.

és szerintem túl szigorúnak tetszik lenni...

2010. ápr. 9. 15:23
 6/19 A kérdező kommentje:

A-val kezdődik a keresztneve.

Tényleg ismered? És honnan?

Hát én meg elmennék vele,mert nem akarom hogy discoba járjon egyedül. Nem a korával van baj,mert mindjárt 16 lesz,hanem azzal amiket csinál.. Nagyon sok tárgyból bukásra áll,nem tudok rajta segíteni és nem hallgat rám.

2010. ápr. 9. 15:29
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

mégse. sajnálom. eltéveszettem :) de ő is holnap menne koncertre és ugyan ez a szituáció...:D

ez a bukás dolog elég aggasztó :S

milyen koncertről van szó?

2010. ápr. 9. 15:32
 8/19 A kérdező kommentje:

Akit te ismersz,azzal mit csinálnak a szülei?Hogyan fogják vissza,és fegyelmezik?

Hát pontosan nem tudom,hogy milyen koncert. Utánnanéztem: Carbonfools

2010. ápr. 9. 15:38
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
Annának hívják?egyik barátnőmnél pont ez van,ő is 15,és holnap ő is koncertre akar menni de azt nemtom milyenre:)
2010. ápr. 9. 18:56
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
És nem Angéla egész véletlenül?
2010. ápr. 9. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!