Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A kisfiam deviáns magatartású,...

A kisfiam deviáns magatartású, jártunk pszichológushoz, de nem hatott. Tönkre fog menni a házasságom is, nagyon félek. Mi lesz velünk?

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 éves, elég korán, 20 éves koromban született, véletlenül estem teherbe, de ugyanúgy lediplomáztam, karrierem lett. A férjem szülei gazdagok, az én szüleim is jól álltak anyagilag, segítettek minket, így be tudtuk vállalni és saját egzisztenciát építettünk fel. A fiam mindig túlérzékeny gyerek volt, visszahúzódó, pedig vittük társaságba, felnőttek közé, és emellett persze a saját korosztályába is, játszóházakba, bevittem gyakran a bölcsibe is pár órára, hogy játsszon a többiekkel, gyerekek között legyen. De nem érezte jól magát köztük, mindig velünk akart lenni. Oviban folyton gond volt vele, gyakran sírt, majd agresszívvá vált, elkülönült. Azt mondták az óvónők, hogy kinövi, csak foglalkozzunk vele továbbra is sokat, legyünk vele türelmesek. Eljött az iskola, most első osztályos. Megint az lett, mint oviban, bár most egyszerre 25 gyerek mellé került be, már első nap kiborult, hogy Ő oda nem megy többet. Nagyon sokat foglalkozunk vele, szeretetben él, a férjemmel nem veszekedtünk sokat, hogy ezt kellett volna hallgatnia és ezért lenne ilyen. Fiatalok vagyunk, így van elég türelmünk hozzá, csak már nagyon nehéz. Túlérzékeny volt, de ez átváltott agresszivitásba, nem szereti a korabeli gyerekeket, fél tőlük. Elvittük pszichológushoz, egy nagyon kedves és tapasztalt nőhöz, aki ért a gyerekek nyelvén, a fiam is kedvelte, de aztán hirtelen megváltozott és már nem akart menni soha többet. Nincsenek barátai, csak egy kisfiú, aki hasonlóan csendes, mint Ő, és gyakran áthívom játszani. De a fiam nem igazán játszik, inkább rajzol, meg egyszemélyes tevékenységeket csinál. Összeverekedett egy gyerekkel, aki összetörte a ceruzáját, majd rá egy hónapra megrugdosta szintén ezt az osztálytársát, mikor az elkezdte csúfolni valamivel. Nagyon nehéz, én nagyon szeretem Őt, de az apja már nem viseli olyan jól, mint én, emiatt gyakoriak a veszekedések mostanában. Szülők, voltatok ilyen helyzetben? Mit tettetek, mihez vezetett ez?
2011. máj. 29. 15:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Valami sportot próbáltatok már? Pl. lovaglás, úszás; nem kimondottan csapatsportra gondolok, hanem valami olyasmire, ami teljesen kikapcsolja, "más világba repíti", amiért esetleg lelkesedhetne.
2011. máj. 30. 13:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

na, mintha a fiamról olvasnék, csak ő még ovis.

Az egész 2 éves korában kezdődött( 1 éves korától minden nap legalább 1 órát játszózunk), és a standard gyerekek állandóan fellökték, kivették a játékot a kezéből. Azóta korabeli gyerekkel nem játszik.

Oviban állandóan panaszkodnak az óvónők, hogy senkivel nem játszik, fura stb. Voltunk pszichológusnál, ott ugye egyedül van egy felnőttel, semmi probléma nincs vele.

Teljesen megértelek, 3 éve minden nap ez a téma otthon, hogyan alakul a társas kapcsolata. A férjem is már ideges ettől. Mivel látom, hogy okos, értelmes, felnőttekkel, idősebb gyerekekkel elbeszélget, néha még játszik is, azóta próbálok nem foglalkozni az egésszel, mert csak a családnak teszek ezzel rosszat. Ja, amit még kihagytam, ha megyek az oviba a gyerekért, csak azt látom, hogy puff, egyik fiú odaüt a másikra, a másik rúg egy harmadikat.

Fiam, sajnos ha bántják, nem tudja feldolgozni,nagyon érzékeny (pszichológus mondta) nem játéknak fogja fel.

Szóval szerintem próbáld meg, hogy leszállsz a dologról, elviszed azért pszichológushoz,de ne ez legyen a családban a kp-i kérdés. Növeld az önbizalmát, adj neki olyan feladatot, amit a nagyobbak kapnak, s próbáld meg pár évvel idősebb gyerekkel összehozni. Azok nem fogják szekálni a fiadat, nem vesznek el tőle semmit.

Ha van kedved, írhatsz privit, van tapasztalatom a témában.

2011. máj. 30. 22:59
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A fiam már felnőtt.Gyerekkorában ugyanilyen gondjaink voltak vele.visszahúzódó, magánakvaló gyerek volt, az osztálytársai bántották,csúfolták.El volt magában, ha sokáig piszkálták, akkor viszont szó szerint felrobbant.Olyankor aztán nagyon kegyetlen dolgokat művelt azzal, aki bántotta. Végig kínlódtuk az általánost.A középiskolában már kevesebb volt a gond.Most felnőtt, családos ember, mérnök lett belőle.

Nem tudsz rajta változtatni, ő ilyen.A pszichológust jó lenne kideríteni, hogy miért nem akar járni.Folytatni kellene,lehet, hogy segít enyhíteni a problémát.Rengeteg szeretetre van szüksége a gyereknek, otthon ne piszkáljátok, kap szegény eleget az iskolában.

2011. máj. 31. 06:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Valóban folytatni kéne a terápiát, és nem ártana, ha sportolna v.mit (úszás, vagy küzdősport - remekül megtanít az önfegyelemre, összpontosításra).

Ne adjátok fel!

2011. jún. 2. 23:22
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem itt nem csak phsziológushoz kellene elvinni,hanem egy komolyabb vizsgálatra.Nincs kizárva,hogy az egyik válaszadónak lesz igaza,ha nem is szó szerint.Nem ártana megnézetni,nincs-e valami komolyabb baj,mint phszihés.
2011. jún. 4. 21:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát igen.....Én is hasonló problémákkal küzdök,úgyszint 7 éves a fiam és első osztályos.Mi már a pszichologustól-a pszichiáterig mindent megjártunk,gyógyszert is szed!Nehéz ilyenkor tanácsot adni,és én nem is akarok neked adni!Csak együtt érzek veled/veletek,mert tudom mekkora a fájdalmad,elkeseredetséged......Kitartás!Én is minden nap ezzel kellek és fekszek!
2011. jún. 9. 13:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Micsoda ostobaság, amit írt valaki, pszichológushoz nem csak "beteges" "beteg" emberek-gyerekek járnak. Társadalmilag egészségesnek ítélt felnőtteknek sem ártana terápia, önismeret, hogy fejlődjenek.
2011. jún. 9. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!