A kisfiam epilepsziás de rohammentes (hála istennek), így semmiféle támogatást nem kapunk mert nem számít tartós betegnek. Nekem nincs munkahelyem csak a férjemnek, kaphatunk így valamilyen támogatást?
Figyelt kérdés
2009. márc. 12. 12:42
1/10 anonim válasza:
Az önkormányzat szociális osztályához forduljatok, van rendszeres és átmeneti támogatás is. A család összes jövedelmét veszik figyelembe és az egy főre eső jövedelmet.
2/10 anonim válasza:
Ez biztos hogy nem számít tartós betegségnek? Nem szed állandó gyógyszert? Nem egészen értem hogy van ez, de azt tudom hogy például egy lisztérzékeny gyerek is tartós betegnek számít. Szerintem az epilepszia is annak kéne hogy legyen. Ha jár támogatás az viszont a munka helytől függetlenül jár.
3/10 anonim válasza:
Barátnőm is epilepsziás, ő is rohamok nélkül, kérték a közgyógyot, illetve az emelt családi pótlékot. Előbbit szó nélkül megkapták. Utóbbit is, de ezt még felülvizsgálják majd. Azt mondta az orvosa ilyen epilepsziára még nem adnak általában, de ha kicsit bambán néz, megkapja :)
4/10 A kérdező kommentje:
Igen sajnos nem számít tartós betegnek egy rohammentes epilepsziás(2 év alatt 2 rohama volt),De ismerek olyan gyereket aki sántít és ő tartós beteg!Nem mintha azt nem tartanám betegségnek,na de,hogy lehet ez?Még emelt családit sem kapunk!
2009. márc. 16. 17:10
5/10 anonim válasza:
Szerintem orvosa válogatja, (ezek szerint), hogy megadja-e a papírt róla. Az én kisfiam is tartós betegnek számít az epilepsziájával 2 éves korától "pislogott", 7 éves koráig nem volt tünetmentes az igaz. De szerintem egy csepp jóindulat kellene az orvos részéről, nem is tudom. Biztosan meg van szabva, hogy mennyi ideig kell tünetmentesnek lenni, sőt gyógyszermentesnek vagy bármi, hogy ne kapjatok a betegségről ilyen támogatást. Egyébként tartós betegséggel levő gyermekkel 10 éves koráig gyesen lehetsz. (de ezt biztosan tudod)
7/10 anonim válasza:
Az én fiam is már 3 éve epilepsziás 2 évig nem kaptam semmit mert nem mondta az orvosa hogy jár bármi, egy kedves biztonsági őr mondta hogy megjár minden. Ennyit a jóérzésű orvosokról. Egyébként ezt én is úgy tudom hogy tünetmentesnek nem jár. De én örülnék a helyedben inkább mint sajnálnám hogy nincs rohama, mert az én fiamnak havi 4-5 rohama van a gyógyszer mellett is, sajnos egy meszesedés vagy egy daganat okozza a rohamokat.MOst elkezdtük a Vargha-gyógymódot de még mindig van rohama kicsit kevesebb de van ,fél év után is.egyébként a jóérzésű szándékú orvos esetleg segíthetne ha kiadná az igazolást, ez igaz. További tünetmentes időszakot és neked egy jó kis munkahelyet kívánok addig is.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! De félreérted,én egyáltalán nem sajnálom,hogy rohammentes a fiam! Nem vagyok elmebeteg! Csak igazságtalannak tartom a besorolást!
2009. szept. 26. 07:17
9/10 anonim válasza:
Bocsi de a fizetésed ne probáld meg állami pénzen pótolni.
Most jól lepontoznak de ha gyerek nem szed gyogyszert nem kap kezelést szed gyogyszert nincs + költsség mért járna bármilyen pénz. Ha a gyerek liszt-tejcukor...érzékeny komoly pénz a napi étel is. Ha isten ments félkarú, süket egyébb borzalmak téleg senkinek se kivánom akkor a kezelése téleg anyagi teher amire jár péz ha ez nem áll fenn akkor csak elveszed a többi családtól akik téleg anyagi csöd szélén állnak a kezelések miatt.
10/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!
Az igaz,hogy nem írtam,de nagyon sok kiadásunk van emiatt. Külön diéta,mozgásjavító torna,sport,gyógytornász,gyógypedagógus. Előbb kérdezzni kellene,mielőtt vádaskodol!
2009. nov. 8. 08:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!