Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egy gyereknek, aki már elmúlt...

Egy gyereknek, aki már elmúlt 3 éves (3 hónappal), tudnia "kell" 10 percet nyugodtan várnia valamire?

Figyelt kérdés
Szeretett volna valamivel játszani, amihez mi is kellünk, de vacsoráztunk. Kértük, hogy várjon addig, amíg befejezzük, és utána játszunk. Akkor elkezdett ordítani, és nem lehet rá hatni szép szóval.
2011. ápr. 8. 19:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
sztem tud ő is, cvsak épp nem akar. nincs véletlenül dackorszak folyamatban?....
2011. ápr. 10. 17:19
 12/18 anonim ***** válasza:
Tudnia kell, igen.
2011. ápr. 11. 18:58
 13/18 anonim ***** válasza:
Hugom 4 éves és még most se bír várni semmire..:S:S
2011. ápr. 12. 20:52
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem minden gyerek egyforma, mindenkinek van egy alap természete. Az én fiam pl. 26 hónapos és állítólag értenie kéne a tiltást, de nagyon sokszor kell neki elmondani a dolgokat, mire megérti. Szerintem sokszor azért értetlenkednek, mert azzal jól felbosszantják a szülőt és a negatív figyelem is ,,megfelel" nekik, csak figyeljenek rájuk. Sokszor látszik a kis kaján mosoly az arcán, amikor felbosszant:-)A türelmet is tanulni kell! Mi felnőttek sem vagyunk egyformán türelmesek. Majd bele jön a lurkó!:-)
2011. ápr. 15. 17:28
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó, olyankor szokás a seggére verni.
2011. ápr. 15. 17:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Én vagyok az előtted lévő.

Az lemaradt, hogy olyankor valóban a popsijára verek.

2011. ápr. 16. 18:59
 17/18 Darcy01 ***** válasza:
Szerintem a kulcsszó a következetesség. Ha valamit megmondasz neki, hogy ez így lesz, akkor ne változtass a döntéseden, akármit is csinál. Mert akkor nem fogja érteni, hogy egyszer megengedték nekem, máskor meg nem!? Ha egyszer sikerül valamit elérnie hisztivel, akkor ezt előszeretettel fogja alkalmazni a későbbiekben is.
2011. ápr. 19. 10:54
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy tudnia "kell"-e várnia valamire, és mennyi ideig "kell" türelmesnek lennie, azt elég nehéz igen/nem alapon meghatározni. A gyerekek a praktikus hétköznapokból elég hamar megtanulják, hogy vannak dolgok, amiket a szülők (sem) tudnak befolyásolni, és ilyenkor többé kevésbé türelmesen várnak. (Busz, sorban állás a pénztárnál stb.) Persze ha fáradt, vagy más miatt nyűgös a gyerek, akkor ez sem törvényszerű, és még csak szemrehányást sem tehet neki az ember.

A "várj egy kicsit légy szíves",mint határozatlan idejű kérés, a 3 éves, de még a 3 éves, 3 hónapos számára is nehezen értelmezhető. A "várj, amíg megvacsorázunk", "várj, amíg elteszem amit vásároltunk", "várj, amíg tisztába teszem a testvéredet" típusú kérések,már inkább. Ezek akkor elfogadhatók, és érthetők egy gyereknek, ha

1. utána valóban, és haladéktalanul(!!!)teljesítjük azt a kérését, amire türelmesen várt. Sőt, ha nem esik nehezünkre, meg is dicsérhetjük az együttműködését.

2. akármilyen hangosan üvölt, akkor sem hagyjuk ott a vacsorát, tele szatyrot, pisis tesót, és nem kezdünk el viszont üvöltözni vele amiért üvölt, sem az apjával/anyjával, hogy mitől lett ilyen a gyerek.

A lehetőségekhez képest nyugodt mozdulatokkal fejezzük be a dolgunkat. Aztán mint ha mi sem történt volna, angyali mosollyal közöljük vele, hogy "látod, már itt is vagyok..."

2011. máj. 8. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!