Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 8 éves lányom iszonyat rendetl...

8 éves lányom iszonyat rendetlen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hónapok óta megy a hajcihő, a szép beszéd, a rábeszélés, a hangosabb rábeszélés de nem megyek vele semmire.

Gondoltam arra, hogy egyszerűen bedobozolom az egész játékát, mert amikor rendet rakok , 2 nap múlva nem lehet belépni a szobájába. Játék játék hátán, a ruhásszekrénye kifordulva. Nagyon rendetlen a suliban is , a tolltartója renszeresen hiányos.Mit tennétek? Büntetés? Vagy mi? A lelkemet kibeszéltem már...

2009. febr. 21. 12:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

szia,,

Ismerős, ez a kiskamasz szindróma..:D:D

Próbáljátok meg együtt elpakolni a lomokat..kérd meg hogy segítsen neked, ha már egyszer szétrámolt..elvégre elég nagy már meg kell hogy értse, hogy vannak dolgok, amiket neki kell megoldania és nem neked.

Vezess be szankciókat: ha nem hajlandó segíteni, vagy magától megcsinálni, akkor nincs DVD, nincs számítógép, TV, stb..amiket kedvel csinálni, nézni..

Muszáj őket ilyenkor megfogni valahogy, mert csak rosszabb lesz a helyzet sajnos...:))

Sok sikert..

2009. febr. 21. 12:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki, hogy amennyiben nem rak rendet maga után, akkor nem mehet el sehova se játszani, és nem nézheti a tv-t.
2009. febr. 21. 12:06
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen én is ettől tartok, hogy mi lesz később most kell megfogni...sajnos ezeken már túl vagyunk, nem nézhet tv-t, ( számitógépezni nem szokott), igazából nem izgatja a dolog :(
2009. febr. 21. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

..valami csak van ami érdekli, leköti, szereti..

...na ezeket kell megvonni...valahová csak jár, hobbiból, ne enged el.

Próbáljatok többet együtt lenni, közös progik.

Ülj le vele, beszélgetni, hogy miért csináljam ,ezt veled, mi a problémája amit szeretne megbeszélni veled.

Valahogy értesd meg vele, hogy ezzel csak téged bosszant, és magával szúr ki, mert rosszkedved lesz, és szomorú leszel, ha így viselkedik veled..

Nem tom nincs több ötletem..:)

2009. febr. 21. 12:48
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segitséget!

Valószinű, hogy engem akar bosszantani ezzel, talán nem figyelek rá eléggé ( úgy érzi), 3 hónapos a kistestvére...csak az a baj, hogy ő már elötte is ilyen volt. Leülök vele mégegyszer megbeszélni.

2009. febr. 21. 16:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, gyereknevelős műsorban (Tania Byron, BBC Prime) láttam olyat, hogy x alkalommal szólt az anyuka hogy pakoljon össze a kamasz gyerkőc. Amikor ezután sem volt rend, csendben összeszedte a szétdobált ruhákat és játékokat egy zsákba és 1 hétre elzárta őket. A következő alkalommal ugyanígy tett. A műsorban elég gyorsan tanult a gyerkőc...

Saját tapasztalat: én is irtó rendetlen gyerek voltam, szegény anyukám szintúgy kibeszélte a lelkét. Most újdonsült anyukaként pedáns, rendszerető nőszemély vagyok. Mert ugye ezt láttam otthon. Egyszóval az, hogy most milyen a kislányod, nem feltétlenül jelent bármit a jövőre nézve.

Sok sikert kívánok!

2009. febr. 21. 23:44
 7/12 anonim ***** válasza:

szia,

most megy a viasat-on délelőtt 11-kor, meg du 17 órakkor a segítség gyermekeim vannak--- ott találsz magadnak megoldást.

Egyébként én nem büntetném, mert ez nem háború. Ösztönözd! Mondjuk minden kérésed után, amikor megcsinálja amit szeretnél, vagyis a dolgát, adj neki egy gombot és mond meg neki, ha összegyűjt pl. 50 gombot, elviszed moziba. Ha nem csinálja meg, vissza veszel a gombból. Amikor eléri hogy van neki 10 jutalom gombja és vissza veszel egyet, akkor azt megérzi, mert azért megdolgozott.

Vagy.

NApirend, neked is és neki is, gyűjts Te is a gombokat, versenyezzetek. Lehet félóra alatt kész lesz a házimunka... egy próbát megér.

A büntetéssel én óvatosan bánnék, mert az a gyermek főleg lány aki így viselkedik fel akarja hívni magára a figyelmet... üljetek le megbeszélni, mi bántja, mit miért csinál, meg kell kérdezni, miért bosszant Téged ezzel.

2009. febr. 22. 16:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Aki most kiröhög, azt megcsapom:)

A helyzet az, hogy nálam anno anyukám azt csinálta, hogy 3x szólt, negyedszerre nem...Mire hazaértem a suliból, üres volt a szobám. kottára. Egy váltás ruha volt otthagyva, az ágyneműm, és a tanszereim. Minden más eltűnt.(utána kiderült, hogy elzárta náluk a gardróbban az összes szaromat. Miután 1 hétig ki is kellett mosnom a ruhámat, hogy másnap fel tudjam venni, a következő hétfőn visszakaptam mindent. Azóta majdhogynem rendmániás vagyok, féltem mindenemet. Akkor 8 voltam, most 23 vagyok:D

Imádom anyumat, a legjobb ötlet szerintem a világon:)

NAgyon rossz volt, de megrtanultam...

2009. febr. 22. 21:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan azt csinálta anyum is, mint az utolsó hozzászóló édesanyja. Hazaértem és semmim nem volt, egy fia játék sem, csak 2-3 bugyi, zokni és néhány ruha.

Bevált. Utána kicsit rendesebb lettem. Arra nem emlékszem, hogy mikor szedte elő a dolgokat, de nem másnap és nem is egy héten belül. :)

Előtte nem hatott rám semmi, nem is érdekelt, hogy kupi van, szegény, túráztathatta a száját...

2009. febr. 22. 21:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Beszélgess el vele mondd meg neki, hogy aki nem veszi ki a részét a munkából az nem részesülhet a közös örömökből sem.
2009. márc. 19. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!