Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak a 13 (lassan 14...

Mit csináljak a 13 (lassan 14 éves) lányommal?

Figyelt kérdés

káromkodik, néha egy teljes napig elő sem jön a szobájából, gyűlöli az apját. és ez csak egy-kettő a sok probléma közül. itthon rettenetesen sokat veszekszünk, az a mániája, hogy mi csak "sz.opatni" akarjuk. az apján kívül még az apai nagyanyját is gyűlöli, de olyan szinten, hogyha a nagyi átjön, akkor bezárkózik a szobájába, és egész nap(!) nem hajlandó előjönni. nem eszik, és nem beszél velünk.

gyakran hallom, hogy ilyesmi dalszövegeket énekel: "a maszturbáció már nem szórakozat, és k_baszott egyeldül vagy", "a düh és a szerelem kölyke vagyok, a külváros jézusa" v. "csak el akarom füvezni az unalmamat, amíg az éj leszáll" . félreértés ne essék, nem hallgatózom utána, de kihallatszik a szobájából.

és ami még aggaszt: mostanában mindig a szőnyegen alszik. amikor este benézek hozzá, akkor szoktam látni. nem tiltom neki, úgyhogy nem gondolom, hogy "lázadás" lenne...

gyakran depressziós, de rettenetesen mérges, ha EMOsnak nevezem. (akár csak viccből is) ő punk-nak tartja magát, és "egy punknak a legnagyobb sértés, ha egy k_baszott emóshoz hasonlítják, b_zdmeg!" pszihológushoz nem hajlandó elmenni, egyszer szó szerint elrángattuk, de végig üvöltette a zenét, és egy szót sem volt hajlandó szólni.

isteníti a green day együttes frontemberét, ami magában még nem lenne baj, de már valami beteges szintre jutott! imádkozik a posztere előtt, és álmában olyanokat nyög, hogy: "Ahh Billie! do it harder! yes.. yeeees.." stb. Lehet, hogy túlreagálom a dolgot, de kétségbe vagyok esve! egyszer amikor kb. éjfél körül benéztem hozzá, hogy alszik-e, (szokás szerint a szőnyegen feküdt)láttam, hogy a nemi szervét fogdossa, alvás közben. erről még nem mertem beszélni vele, mert úgy venné, hogy kémkedek utána.. SOS, nem tudom, hogy mit tegyek! válaszaitokat előre is köszönöm...

2011. márc. 5. 21:41
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
jézus, dehogyis drogozik! igazából nagyon el se jár ilyen helyekre. (és vannak barátai.) hazajön, eszik, zenét hallgat, rajzol, számítógépezik, ír... ő azt mondja, hogy elvan magában. de nagyon szépen köszönöm, hogy segíteni próbálsz! :)
2011. aug. 24. 06:45
 32/33 torii válasza:
Hello én tudok segiteni 13 éves vagyok(lasan 14) nem kell megijdeni nem lázad de ha testvérei vannak akkor talán azt hiszi nem foglalkoztok vele vagy olyan bántodás érte ha hatodikas akkor talán azért ilyen mert nem tudja felfogni az iskolaváltást énis sirok napok óta mert félek és az jár az agyamba hogy jaj istenem nem vesznek fel stb.. és nem akarom ott hagyni a barátaim kicsit beszélgessen vele eről a suli jelölésről hogy hogyan is müködik
2013. jan. 12. 21:29
 33/33 anonim válasza:

Elég baljósan hangzik... Bár a 13-15 éves kor az egyik leglázadóbb kor. Van egy jó módszer. Ha akar valamit, adnia kell cserében valamit.

Ez bevált a korabeli kamaszoknál... (történetesen egy osztálykirándulásról beszélek.)

2015. febr. 17. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!