Mit csináljak a 13 (lassan 14 éves) lányommal?
káromkodik, néha egy teljes napig elő sem jön a szobájából, gyűlöli az apját. és ez csak egy-kettő a sok probléma közül. itthon rettenetesen sokat veszekszünk, az a mániája, hogy mi csak "sz.opatni" akarjuk. az apján kívül még az apai nagyanyját is gyűlöli, de olyan szinten, hogyha a nagyi átjön, akkor bezárkózik a szobájába, és egész nap(!) nem hajlandó előjönni. nem eszik, és nem beszél velünk.
gyakran hallom, hogy ilyesmi dalszövegeket énekel: "a maszturbáció már nem szórakozat, és k_baszott egyeldül vagy", "a düh és a szerelem kölyke vagyok, a külváros jézusa" v. "csak el akarom füvezni az unalmamat, amíg az éj leszáll" . félreértés ne essék, nem hallgatózom utána, de kihallatszik a szobájából.
és ami még aggaszt: mostanában mindig a szőnyegen alszik. amikor este benézek hozzá, akkor szoktam látni. nem tiltom neki, úgyhogy nem gondolom, hogy "lázadás" lenne...
gyakran depressziós, de rettenetesen mérges, ha EMOsnak nevezem. (akár csak viccből is) ő punk-nak tartja magát, és "egy punknak a legnagyobb sértés, ha egy k_baszott emóshoz hasonlítják, b_zdmeg!" pszihológushoz nem hajlandó elmenni, egyszer szó szerint elrángattuk, de végig üvöltette a zenét, és egy szót sem volt hajlandó szólni.
isteníti a green day együttes frontemberét, ami magában még nem lenne baj, de már valami beteges szintre jutott! imádkozik a posztere előtt, és álmában olyanokat nyög, hogy: "Ahh Billie! do it harder! yes.. yeeees.." stb. Lehet, hogy túlreagálom a dolgot, de kétségbe vagyok esve! egyszer amikor kb. éjfél körül benéztem hozzá, hogy alszik-e, (szokás szerint a szőnyegen feküdt)láttam, hogy a nemi szervét fogdossa, alvás közben. erről még nem mertem beszélni vele, mert úgy venné, hogy kémkedek utána.. SOS, nem tudom, hogy mit tegyek! válaszaitokat előre is köszönöm...
Lazulj és dicsérgesd őt szerintem. Csinálj úgy, mintha jópofának tartanád a viselkedését, öltözködését. A punkok lázadnak minde ellen, ő pedig lázadozik az értékrendeid ellen, és téged akkar bosszantani. Mond neki, hogy milyen jól öltözködik, esetleg hogy bizonygasd hogy tetszik neked vegyél neki valami ilyesmi cuccot, billy joelt dicsérd meg milyen jó pasi, a gagyi dalokat pedig énekeld hangosan vele :D Mond, hogy szerinted vicces!
Hidd el meg fog döbbeni, és nem érti majd, hogy miért nem örjöngsz. Egy darabig lehet, hogy tovább csinálja majd, közben meg majd arra gondol, hogy milyen jófej az anyja, amiért támogatja mindenben....de pár hónapon belül fel fog vele hagyni, mert már nem lesz akit bosszantson ezzel, és nem lesz olyan érdekes!!!
az apa-nagymama gondra azt tanácsolnám,hogy vigyenek neki valamit amit szeret(de ne green day-es dolgot!),beszélgessenek hogy jobban megismerjék egymást.
A sírást nehogy bevesd,mint egy utóbbi válaszoló írta,mert csak gyengének fog látni,azt hiszi majd,Ő az erősebb és te már nem bírod megnevelni.
Szerintem amikor suliban van vedd le a green day-es posztereket a faláról és dugd el őket,majd ha jól viselkedik visszaadod neki.Beszélgess el vele,hogy miért nem szereti az apját és nagyanyját,és kérdezd meg,hogy azért a szíve mélyén szeretie őket,mert szerinted így van.És azt is kérdezd meg,hogy téged szeret-e,és ha azt mondja hogy igen,akkor mondd meg neki hogy akkor viselkedjen,ne aludjon a földön és mond meg nehogy félreérse,hogy nem kémkedtél utána hanem csak benéztél amikor aludt.)valami ilyesmit próbálj megfogalmzni)
remélem segítettem
Hmmm. 33 éves vagyok, egy négyéves kislány, és egy 32 hetes pocaklakó anyukája. Férjnél vagyok, rendezett körülmények között élünk, teljesen átlagos családi életünk van, és szintén punk voltam tizenévesen :DD A férjem is az volt, 15 éve vagyunk együtt, ebből tíz éve házasok. A zenét még most is szeretjük, csak már nem vagyunk tizenévesek :DD
Ki fogja nőni. EZ tinilázadás, a dalszövegekkel ne foglalkozz, valószínű azért hallatszik ki a szobájából, mert ezzel is provokálni akar. Azt várja mikor teszed szóvá, hogy aztán eljátszhassa az én vagyok a meg nem értett tini nagyjelenetet. A többi dolog amit írsz, az is ugyanez a kategória. A látványos utálkozás, az hogy nem jön ki a szobájából, ezek mind megvoltak nálam is. A földön nem aludtam, de azt mondják nagyon egészséges, jót tesz a gerincnek :D
Ha eddig gyerekként nem volt vele különösebb gond, nem nagy ügy. Ugyanolyan most is, csak megnehezíti hogy észrevegyétek. Anyukám egyébként élénk érdeklődést mutatott a dolgaim iránt, amit nagyra értékeltem, és apukám is eléggé toleráns volt, nem külső alapján ítélkeztek. A legtöbb szülő ha meglátta volna az akkori barátaimat sikítófrászt kapott volna, pedig rendes ember lett mindegyikből, csak akkor ez nem nagyon látszott. A szüleim elfogadták ezt, és ettől már nekem sem volt akkora lázadhatnékom. Azt még azért hozzáfűzném, hogy a szüleim idősek, húsz évre születtem a bátyám után, tehát nekik azért több mint furcsa volt egy irokéz frizurás fiút, vagy lányt sütivel kínálgatni, de sosem csináltak ebből ügyet. Sőt anyukám a végére kikérdezte az összes barátomat, hogy mi a kedvenc sütijük, és hétvégén azt sütötte :)
Szóval kétségbeesni azt nem kell, pár éven belűl megnyugszik kicsit, most meg még próbálgatja magát, meddig mehet el. Ugyanaz mint a dackorszak, csak már nem hároméves. :) Belül ugyanaz a kislány aki volt.
És mond jócsaj a lányod?? :"D
15/F
Először is a kérdező a dalszövegeket fordította, mert nemcsak a lánya ismeri a Green Day-t, mert az eredeti úgyvan h "Im the son of rage and love the jesus of suburbia" ( amúgyis tiszteld legalább azt benne h nem fluort meg sp-t hallgat, meg valóvilágot néz hanem Green Day-t hallgat ami a mai zenék között szinte az egyik legnívósabb...)
Az h önkielégít AZMÉRTBAJ?? fogadok kedves kérdező te is csináltad fiatalkorodban (nincs olyan ember aki nem csinálta/csinálja) a szexuális témát lezártam. Az meg h Billie Joe Armstrongot isteníti megin miért lenne gond? ( énis istenítettem 14 éves koromban és fiú vagyok. Példaképként, ne örüljön senki h le lehet vkit melegezni :)
A padlón alváson szószerint beszartam. Azt nemnézed meg h a WC papírt a szaggatott résznél tépi le?:)) Hát majd rájön h az ág egy kicsit puhább xD
És nem egy 30 éves háztartásbeli vagyok, hanem 16 éves fiú vagyok. (ne punkozzatok le mert hangyányit emo a hajam, de metalcore-t és post hardcore-t hallgatok) jah és az ha le emo-znak kedves kérdező nemtudod te milyen sértés az egy punknak :) olyan mint ha aztmondanád neki h: "a kur*a anyád"
Részben meg azért ilyen széllsőséges a viselkedése mert senkire nem számíthat.
Am az előttem lévő csajozós gyerek nemvolt rossz :)
hú, már régóta nem írtam semmit... most már nem olyan szörnyű a helyzet, a nyár is jót tett, sokkal kisimultabbak vagyunk mindketten. szerintem egyenesbe fogunk jönni :) mindenkinek köszönöm a segítséget :)
u.i. nem "baj" hogy önkielégít, csak megijesztett... bepánikoltam. földön alvásnál ugyanez. túlreagáltam egy kicsit a dolgokat :) egyébként azt, hogy a jobb, "igényesebb" zenét szereti, (habár a CPg nem tartozik az igényes zenék közé :D) megtanultam becsülni, miután megmutatta a mai "divatos" zenét... és azt se bánom, hogy a Való Világ (vagy ahogy ő nevezi: Tahó Világ) kimaradt az életünkből... :)
u.i.2. kedves 15 éves, hogy milyen jó csaj, azt majd az apjával, és a két bátyjával beszélheted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!