Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Most komolyan be kell zárni?

Most komolyan be kell zárni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves, születése óta a saját szobájában alszik, egyedül, soha nem is volt ezzel gond. Férjemmel már a születése előtt megbeszéltük, hogy nem fog egy szobában / ágyban aludni velünk. Nemrégóta viszont késő estig ébren lenne a lelkem, nem fárad el napközben, még játszana este, akkor is mikor mi már rég aludnánk. Ez ott kezdődött, hogy visszamentem dolgozni, váltásban a férjemmel. Délelőtt egyikőnkkel van, délután meg másikónkkal késő estig. Férjemnek nincs türelme visszakísérgetni az ágyába, úgy gondolta, hogy kitámasztja az ajtókilincset, és akkor majd ha rájön, hogy nem tud kijönni, elmegy aludni. Már minden nap így megy ez, próbáltam hétvégén este mesét olvasni neki, mondtam neki aludjunk együtt és én mentem az ő szobájába, de párom nem veszi ezt jó néven. Mígnem tegnap nagyon összevesztem vele, megmondtam neki, hogy lelki sérült lesz a gyerek miatta, mire ő kiakadt. Kisfiam ott állt az ajtóban és csak mondogatta hogy nyitom, nyitom. Én olyan pipa lettem a férjemre. Mit csinálnátok a helyemben? Hogy kezeljem ezt?
2011. febr. 14. 09:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
33%

tegyél be neki egy tv-t és egy mese VHS-t.

Én 1,5 éves koromtól úgy alszom,mert nekem is ugyanez volt kiskoromba mint nálatok.(azóta természetesen DVD-t nézek nem mesét:) )

2011. febr. 14. 16:31
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ne engedd!!!
2011. febr. 14. 17:20
 13/24 anonim ***** válasza:
20%

Huhh,én is fakír vagyok,simán eljárkálok a hisztis gyerekem mellet és nem tudom megsajnálni az értelmetlen vergődésért....És igencsak későn alvó,volt hogy éjfél után aludt el,mert nem engedtük a mi ágyunkba...de bezárni nem mertem,pedig sokszor elszakadt a cérnám a kísérgetéstől és már azon voltam,hogy esküszöm rázárom az ajtót.

Beszéld meg a férjeddel,hogy egy kis türelemmel,és 1-2 rászánt héttel rá lehet venni,hogy saját magától is az ágyban maradjon.

A lényeg az,hogy türelmes hangnemben beszéljetek hozzá,következetesen vigyétek vissza (ha kell 10x),és apa,meg anya is egyetértsen,ja meg a kitartás is fontos...esküszöm,hogy minden nappal könnyebb,és csak ki kell várni a végét.

A miénk kap egy strigulát,az ágyban maradásért,és ha 5 összegyűlik,akkor kap egy színezőt,ócska Barbit,vagy valami filléres dolgot...(de nekünk van a 2 gyerkőcnél ilyen gyűjtőrendszer,dicséretre,és büntire egyaránt használjuk)

2011. febr. 14. 18:53
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Pedig muszáj lesz a férjednek engednie, be kell látnia, hogy egy gyerek nem úgy működik, ahogy a szülő azt sokszor elképzeli. Engednie kell, különben ez még hosszú ideig így fog menni már a fektetés körüli feszültség miatt is. Az én fiam 2 évesen kaptam meg a nagy ágyát, persze, hogy tetszett neki, hogy kimászik...azóta vele alszom, pontosabban míg el nem alszik, addig vele maradok. Próbáltam ebből "kitörni", de nem megy. Ha izgatott, vagy nézeteltérésünk van a férjemmel, akkor a normál 10-20 perces elalvást akár egy órára vagy még többre is elhúzza...nagyon érzékenyek ám ezek a gyerekek, ezt te tudod, de jobb ha a férjed is belátja, hogy nem lehet őket "kikapcsolni" amikor nekünk úgy tettszik. Itt most neki kell alkalmazkodnia. Mutasd meg neki ezeket a válaszokat, vagy beszélgessen el valami értelmes gyerekes apukával, haverral, ismerőssel.
2011. febr. 14. 22:15
 15/24 anonim ***** válasza:
Hát, igen... anya, apa helyett inkább videó, vhs... Gratulálok... Szép kis szülők... Bocsi at OFF-ert, de az ilyen nálam bizony kicsapja a biztosítékot!
2011. febr. 15. 08:07
 16/24 anonim ***** válasza:
Bezárni a kisembert?!Gratulálok a férjednek!Hála az égnek az én férjem nem ilyen...2 gyerekünk van,a kicsi 2.5 éves,és most éli az éjjel átjön korszakát.Mi szeretettel fogadjuk.Alszik ő is,mi is.Majd leszokik róla.
2011. febr. 15. 08:40
 17/24 anonim ***** válasza:
A 8.07-es válaszolónak:ne húzd fel magad,szerintem egy tini írta a választ.Azt írta,most már DVD-t néz(ebből gondolom).
2011. febr. 15. 08:43
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem,nem húztam fel magam, csupán belegondoltam a helyzetbe... Az övébe is! Különben meg köszönöm annak, aki lepontozott! Tanultam anno gyerekpszichológiát, értek is egy kicsit a témához... Nem lennék annak a gyereknek, de még felnőttnek se a helyében, akire rázárják az ajtót és belülről könyörög, hogy nyissák már ki... Különösen ez a mondat megdöbbentő számomra:"Kisfiam ott állt az ajtóban és csak mondogatta hogy nyitom, nyitom." A kicsi segítséget kér/ne, apuka meg duzzog... Elhiszem én, hogy nehéz egy 2 évessel egy pasinak, aki eddig nem vigyázott rá ennyit, de egy felnőttnek ennél lehetne talán öbb esze, lehetne benne több EMPÁTIA... És ez nem hiszti kérdés... [link]
2011. febr. 15. 09:25
 19/24 anonim ***** válasza:
az elottem szolok mar leirtak azt hogy ez mitol alakulhatott ki a gyerekben en mar csak annyit tennek hozza hogy nagyon meg vagyok dobbenve a ferjed vislekedesen. o a pelda arra hogy vannak akik nem szulonek szulettek...itt neked kell okosabbnak lenni mert ha a ferjeden mulik akkor a gyerekbol hamarosana egy szociopata gyilkos is lehet hiszen a gyermekkorban elszenvedett serulesek labilis allapothoz vezetnek a kesobbiekben...meg csak 2 eves mi lesz kesobb? Milyen 'szabalyokat" fog meg alkalmazni a ferjed? Ha azt latod hogy tovabbra is ilyen "kemenyen" akarja "nevelni" a gyereket akkor el kell gondolkozni azon hogy mi a fontosabb egy apa jelenlete aki csak rossz hatassal van a gyerekre vagy kettesben szeretetben eldegelni a fiaddal. surgosen beszeljetek ezt meg mert meg csak 2 eves es az igazi problemak vele majd csak par ev mulva jelentkeznek...akkor mivel fogja terrorizalni?
2011. febr. 15. 13:05
 20/24 anonim ***** válasza:

Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem zárnám be és a férjemnek sem engedném, hogy bezárja a két éves fiamat.

Engem az is nagyon ledöbbentett, amikor a Lifenetwork csatornán ment a hatos ikrek sorozat, és ott a családhoz kiment segíteni egy szakember, aki a két éves ikrek nehézkes altatásánál épp ezt javasolta. Ők is bezárták a gyerekeket. Kezdetben volt tombolás, sírás, az apuka egész jól viselte, az anyuka az ajtó előtt szenvedett, de ha jól emlékszem, pár nap alatt csend lett... nekem nem tetszett akkor sem. Sőt, a gyerekeimmel együtt néztük, a 7 évesem még sírt is, úgy sajnálta a gyerekeket.

Állj a sarkadra, és ne engedd, hogy később esetleg emiatt lelki gondjai legyenek.

2011. febr. 16. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!