Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most komolyan be akarják...

Most komolyan be akarják zárni az egyetemek jelentős többségét? Mi lesz itt?

Figyelt kérdés
Komolyan, mi lesz Magyarországból? Azt akarják, hogy a fiatalok MÉG NAGYOBB számba menjenek külföldre?
2011. máj. 5. 20:42
 1/10 anonim ***** válasza:
2011. máj. 5. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban. 12 egyetem nem tud ellátni annyi diákot, ahányan felsőoktatásba szeretnének menni.
2011. máj. 5. 21:26
 3/10 A kérdező kommentje:

De mi evvel a cél??

"A diploma rangjának megerősítése" vagy, hogy több kétkezi munkás legyen az országban???

2011. máj. 5. 21:45
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
De nem bezárni akarják őket, hanem csak összevonni más egyetemekkel. Pl. a Corvinus igazgatását átvenné az ELTE, a Szent István Egyetem, vagy a Műegyetem. Tehát nem szűnnek meg, csak össze lennének vonva más intézményekkel. Előbb inkább olvassatok utána alaposan, aztán háborodjatok fel...
2011. máj. 5. 21:59
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Tehát valaki szemet vetett a Corvinus épületére...?
2011. máj. 5. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem csak az adminisztrációt akarják összevonni, esetleg kivonni olyan iskolából vonni az állami támogatást, mint ez a Harsányi Főiskola, amiről 2 órája hallottam először, de ott is van államilag támogatott oktatás. De ilyen pl. a Tomori Pál, Zsigmond Király, vagy Károly, mittudomén. De az biztosan nem lesz, hogy akkor az épület bezár, és lebontják, felrobbantják, vagy hagyják, hogy benője őket a gaz, mint azokat a csernobili házakat. Csak rossz a kommunikáció, az origo, meg az eduline pedig csinálja a fesztivált.
2011. máj. 5. 22:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"12 egyetem nem tud ellátni annyi diákot, ahányan felsőoktatásba szeretnének menni."

Hát nem is kellene mindenkinek bejutnia...Mert manapság gyakorlatilag a jelentkezők igen csak nagy része bekerül.

Így legalább kiválogatnák az okosabbakat, és nem olyanok kerülnének be, aki 8 évig járj a 3 éves alapképzést.

2011. máj. 5. 22:45
 8/10 anonim ***** válasza:

1. Nem kell mindenkinek diploma

2. 29 állami egyetemből 16 lenne; ez több, mint a fele

3. Nem zárnak be, hanem csak összevonnak.

4. A Corvinus megmarad.

2011. máj. 6. 11:12
 9/10 anonim ***** válasza:

"12 egyetem nem tud ellátni annyi diákot, ahányan felsőoktatásba szeretnének menni."

Kiszűrted a lényeget! Ma már csak az nem jár egyetemre, aki NEM AKAR. Úgy kellene működnie, hogy egyetemre járni kiváltság legyen.

2011. máj. 6. 11:19
 10/10 anonim ***** válasza:
kevesebb mint 100.000 diák érettségizett idén, az egyetemeken/főiskolákon pedig kb 140.000 hely van.. Jóó mondjuk nem egyenletes az eloszlás a szakokon de azért mégiscsak.. A helyzet az, hogy ma már tényleg mindenkit felvesznek az egyetemre így gyakorlatilag semmit sem ér egy diploma..
2011. máj. 6. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!