Most komolyan be kell zárni?
Hát szerintem sem jó megoldás a bezárás. Tényleg okozhat traumát éves gyereknél. Ő még nem érti ezt.
Valószínű a változás hozta ezt nála, hogy visszamentetek dolgozni, ezért nem tud elaludni.
Ezt csak és kizárólag TÜRELEM-mel lehet megoldani!!!!
Mondd a férjednek, hogy Ő nem egy kutya, akit bezársz egy szobába, ha nem akarod, hogy kijöjjön! Igenis foglalkozni kell vele este, jól csinálod, ha bemész hozzá, mesélsz neki, majd elmagyarázod, hogy már késő van, mindenki alszik. Majd kicsit magára hagyni, hogy hunyja be a szemét, ha nem megy neki vagy 10 percig, újra bemenni, mese, ének stb.
Napközben van levegőn a gyermek? Lehet jobban kifáradna, ha a délutáni soros, aki vele van kivinné késő délután még szaladgálni egyet a levegőre.
Mindenesetre biztos nem fog egyik napról a másikra menni.
Sok-sok türelem és KITARTÁS szükséges hozzá.
Beszélj a férjeddel, ha nagyon makacskodik kérd meg pl. a védőnőtöket, hogy magyarázza el neki, hogy nem jó megoldás a bezárás.
Én nem vagyok pszicholóhus, de anyai ösztöneim biztos nem engednék azt amit a férjed csinál.
Köszönöm a válaszokat!
Van levegőn a fiam, 40 percet sétálunk az oviba, es vissza. 2 órát van oviban minden nap. Úgy érzem, a férjemmel nagy gondok vannak, de nem látja be, hogy valami nem oké. Az én anyai ösztöneim már ott tartanak, hogy lassan azt érzem, érzelmileg eltávolodok a férjemtől amiért így viselkedik a gyerekkel.
Nem kell sok pszichológia. Kisfiadat megviselte, hogy visszamentél dolgozni, így "dolgozza fel" a változást. Ebben segítene kellene őt, de úgy tűnik, férjednek nincs türelme jelenleg hozzá. Nem tudsz nagymamát megkérni, hogy egy ideig jöjjön át esténként fektetni/altatni?
Egyébként ha olyan szemmel nézem, az én gyerekeim 2 évesen még rácsos ágyban aludtak, tehát nem tudtak volna kijönni, a "bezártság"-ban itt inkább az a rossza, hogy eddig ez nem így volt, és most nem érti a kisfiad a változást.
Sajnos így inkább arra jön rá, hogy anya "eltűnt", apa meg nem áll a rendelkezésére...
Remélem hamar találtok megoldást így vagy úgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!