Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Most komolyan be kell zárni?

Most komolyan be kell zárni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves, születése óta a saját szobájában alszik, egyedül, soha nem is volt ezzel gond. Férjemmel már a születése előtt megbeszéltük, hogy nem fog egy szobában / ágyban aludni velünk. Nemrégóta viszont késő estig ébren lenne a lelkem, nem fárad el napközben, még játszana este, akkor is mikor mi már rég aludnánk. Ez ott kezdődött, hogy visszamentem dolgozni, váltásban a férjemmel. Délelőtt egyikőnkkel van, délután meg másikónkkal késő estig. Férjemnek nincs türelme visszakísérgetni az ágyába, úgy gondolta, hogy kitámasztja az ajtókilincset, és akkor majd ha rájön, hogy nem tud kijönni, elmegy aludni. Már minden nap így megy ez, próbáltam hétvégén este mesét olvasni neki, mondtam neki aludjunk együtt és én mentem az ő szobájába, de párom nem veszi ezt jó néven. Mígnem tegnap nagyon összevesztem vele, megmondtam neki, hogy lelki sérült lesz a gyerek miatta, mire ő kiakadt. Kisfiam ott állt az ajtóban és csak mondogatta hogy nyitom, nyitom. Én olyan pipa lettem a férjemre. Mit csinálnátok a helyemben? Hogy kezeljem ezt?
2011. febr. 14. 09:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%
Zárd rá a férjedre az ajtót egy éjszakára!!! Tényleg nem szabad ilyet csinálni. Az egyetlen megoldás az, ha az ember néhány nyugtató szó, puszi után visszakíséri a gyereket a saját ágyába, és max. vele marad néhány percig. Hamar vissza szoktak szokni.
2011. febr. 14. 09:40
 2/24 anonim ***** válasza:
78%
Én egy 2 évest, de még nagyobbat se zárnék be! Számomra ez úl drasztikus megoldás! Egy 2 éves még nem felnőtt, nem érti,miért kel neki esténként (ami amúgy is rémisztő!) egyedül lennie a szobájában. A fantáziájuk ilyen korban kezd megkilódulni. Még egy nyugodtan elalvó kisgyereknek is lehetnek rémképei... ha meg félve alszik el... Egy kisgyereknek a nyugodt alváshoz szükség e van arra, hogy a lefekvés is nyugodt körülmények között történjen. Nagyon jó, ha mesélsz neki, elbúcsúzol tőle, ha igényli, ott maradsz mellette valameddig. Ezek biztosítják számára a nyugodt alvást. Próbálj beszélni a férjeddel, mert ez nem helyes! Túl kicsi még ehhez a kisfiatok!
2011. febr. 14. 09:44
 3/24 anonim ***** válasza:
78%

Hát szerintem sem jó megoldás a bezárás. Tényleg okozhat traumát éves gyereknél. Ő még nem érti ezt.

Valószínű a változás hozta ezt nála, hogy visszamentetek dolgozni, ezért nem tud elaludni.

Ezt csak és kizárólag TÜRELEM-mel lehet megoldani!!!!

Mondd a férjednek, hogy Ő nem egy kutya, akit bezársz egy szobába, ha nem akarod, hogy kijöjjön! Igenis foglalkozni kell vele este, jól csinálod, ha bemész hozzá, mesélsz neki, majd elmagyarázod, hogy már késő van, mindenki alszik. Majd kicsit magára hagyni, hogy hunyja be a szemét, ha nem megy neki vagy 10 percig, újra bemenni, mese, ének stb.

Napközben van levegőn a gyermek? Lehet jobban kifáradna, ha a délutáni soros, aki vele van kivinné késő délután még szaladgálni egyet a levegőre.

Mindenesetre biztos nem fog egyik napról a másikra menni.

Sok-sok türelem és KITARTÁS szükséges hozzá.

Beszélj a férjeddel, ha nagyon makacskodik kérd meg pl. a védőnőtöket, hogy magyarázza el neki, hogy nem jó megoldás a bezárás.

Én nem vagyok pszicholóhus, de anyai ösztöneim biztos nem engednék azt amit a férjed csinál.

2011. febr. 14. 09:45
 4/24 A kérdező kommentje:
Én is azt mondtam, hogy csak pár napig próbálja meg, hogy türelmesen visszakíséri, vagy egyszerűen visszaküldi ha átjön. Tegnap úgy összevesztünk, azon akadt ki, hogy mondtam, hogy miatta lesz sérült a gyerek. Akkor kinyitotta az ajtót, majd 2percenként üvöltött rá a gyerekre, hogy húzzál aludni a szobádba, meg jóéjszakát de kiabálva. Nem tudom mi ütött belé, de a végén azt mondta, neki már aludni sincs joga és a fejére rakott vagy 3 párnát. :(
2011. febr. 14. 09:46
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Túlestem az első felháborodáson, most leírom miért nem tartom helyesnek bezárni a gyereket. Számára ti nyújtjátok a a biztonság érzését. Hiába van külön szobában, érzi, tudja, hogy elérhető közelségben vagytok, bármikor átmehet hozzátok, ha baja van, vagy magányos. Mostanában él is ezzel. De azzal, hogy bezárja a férjed, elvágja előle ezt a menekülési útvonalat, jelzi, hogy nem számíthat rá. Ettől ez a szoba nagyon-nagyon messze kerül tőletek, és félni, szorongani fog benne a gyerek.
2011. febr. 14. 09:48
 6/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Van levegőn a fiam, 40 percet sétálunk az oviba, es vissza. 2 órát van oviban minden nap. Úgy érzem, a férjemmel nagy gondok vannak, de nem látja be, hogy valami nem oké. Az én anyai ösztöneim már ott tartanak, hogy lassan azt érzem, érzelmileg eltávolodok a férjemtől amiért így viselkedik a gyerekkel.

2011. febr. 14. 09:54
 7/24 anonim ***** válasza:
65%

Nem kell sok pszichológia. Kisfiadat megviselte, hogy visszamentél dolgozni, így "dolgozza fel" a változást. Ebben segítene kellene őt, de úgy tűnik, férjednek nincs türelme jelenleg hozzá. Nem tudsz nagymamát megkérni, hogy egy ideig jöjjön át esténként fektetni/altatni?

Egyébként ha olyan szemmel nézem, az én gyerekeim 2 évesen még rácsos ágyban aludtak, tehát nem tudtak volna kijönni, a "bezártság"-ban itt inkább az a rossza, hogy eddig ez nem így volt, és most nem érti a kisfiad a változást.

Sajnos így inkább arra jön rá, hogy anya "eltűnt", apa meg nem áll a rendelkezésére...

Remélem hamar találtok megoldást így vagy úgy!

2011. febr. 14. 09:55
 8/24 A kérdező kommentje:
Amikor kicsi voltam és féltem én is mindig átmentem anyuékhoz, az megnyugtatott. Páromat sem zárták be kiskorában... mégis hiába magyarázom, hogy kicsi még, fél, mi vagyunk a biztonság neki a sötétben, ha nem álmos, ő nem fog ott feküdni az ágyban órákat míg el nem alszik.
2011. febr. 14. 09:57
 9/24 A kérdező kommentje:
Nagymama sajnos nincs csak kétezer kilóméterre, születése óta magam vagyok mindenre. Most hogy dolgozok, nekem is át kellett szerveznem a napjaimat, a fiamét is, ez biztos változás neki is, amit nehéz megszokni.
2011. febr. 14. 10:01
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
sztem is megviseli a kisfiadat hogy dolgozni mentél, amúgy is ez akorszak az, amikor ilyen olyan félelmek kialakulnak a gyerekben, az eén kislányom pl. a sötéttől kezdett félni, csak úgy tud elaludni, ha melléfekszem, és felkapcsoljuk a kisvillanyt, amyg el nem alszik. komolyan mondom, hogy inkább a fél karomat vágnám le, minthogy rázárjam ilyenkor az ajtót! nagyon sajnállak téged is meg a kisfiadat is, mert ha a férjed ezt nem érti, nem érzi, akkor nem tudsz vele mit tenni szerintem :(((((((
2011. febr. 14. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!