Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tudok tenni a drog függő...

Mit tudok tenni a drog függő gyermekemmel?

Figyelt kérdés

A fiam 20 éves és sajnos egy iszonyú rossz társaságba keveredett. Egyedül nevelem de sosem lehetett semmire sem panasza mert ami kellett neki egy színvonalas élethez azt mind megteremtettem.

Gyakorlatilag mivel már jócskán elmúlt 18 ezért semmilyen állami segítséget (családsegítő) nem vehetek igénybe. A saját fiamat pedig nem tudom feljelenteni.

Egyszerűen tanácstalan és elkeseredett vagyok.

Remek eszű, jó képű gyerek, van egy csinos, okos barátnője aki már szintén tehetetlenül áll a dolog előtt.Tehát semmi panasza nem lehet az életére.

A kérdésem olyan emberekhez szól akik hasonló helyzetben vannak, vagy akik tudják hogy mit lehet ilyen esetben.

Köszönöm előre is az értékes hozzászólásokat!

2011. jan. 13. 22:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Kedves 8:30-as hozzászóló!

Sajnos Ő mindennap csinálja. Mikor hogyan ez kedv és állapot függő. Ha lelkileg rosszul van.. akkor folyamodik ilyen módszerekhez, hogy enyhítse. - Ez az Ő saját elmondása.

Van már sajnos rendőrségi ügye. Jelenleg sem járt még le...

Képzeljétek el, hogy ez egy szülőnek mennyire borzasztó érzés.Amikor így látja a gyermekét, csak arra tud gondolni amikor még kisbaba volt. Amikor megszületett, az első lépései, szavai... Csak az tart erősen, hogy amikor a karodban tartottad akkor érezed először hogy mennyire képes vagy szeretni. Ez a fajta szeretett kitart egész életedben, és segít abban, hogy akár hány éves is a gyermeked mindig kitartasz mellette és óvód amíg csak teheted.

2011. jan. 14. 22:59
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem azért nem tudod kontrollálni, mert nincs apuka. Ezt egy szülô sem tudja igazán, csak ha a gyerek ráébred, hogy ez rossz. Ebben lehet neki segíteni. A fiad tudja, hogy rossz, és ez jó, mert a legtöbben ezt nem ismerik be és így nem is lehet rajtuk segíteni. Legyél mellette amennyit tudsz, ha szabadnapos vagy, legyetek együtt. Szerintem kérd meg, hogy szakítsa meg a kapcsolatot ezekkel a barátokkal. Amíg velük találkozgat, addig ôk csak a kárára lesznek.
2011. jan. 16. 12:03
 13/22 anonim ***** válasza:
Sokszor nincs semmi ok arra, hogy valaki elkezd drogozni. Buli kedvéért, a társaság miatt. Nem kell, hogy problémája legyen annak, aki csinálja, sôt sok embernek tök jó élete van, amikor elkezdi és amikor azt érzi utána, hogy szar az élet, az azért van, mert azzá vált.
2011. jan. 16. 12:06
 14/22 anonim ***** válasza:

Nem értek hozzá, de láttam egy filmet, amiben a szülők összefogtak, fizikai erőszakkal otthon tartották a gyereket, hogy lejöjjön a szerről, ablakokat bedeszkázták, hogy nem tudjon elszökni.

És fontos! a szállítókat (barátokat, stb) nem hozzáengedni.

És ne hagyd magad átejteni, be fog csapni, mert függ a szertől. Ne önálló, független személyként tekints rá, mert nem az, hanem olyanra, akivel szemben a saját érdekében erőszakot kell alkalmaznod. Ha meg is van az akarata, a függőség elnyomja.

Iszonyat nehéznek tűnik. Főleg, ha egyedül kell végigcsinálnod.

Nagyon sok erőt kívánok neked!

2011. jan. 18. 23:33
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekem van egy ismerősöm, kamaszként függő volt. Elmesélte, hogy az akkori barátja bezárta egy sufniba, ahol szinte semmi nem volt, de naponta vittek neki enni és inni.Eleinte tört-zúzott az anyag hiánya miatt, de egy idő után belátta, hogy jobb neki nélküle. Nem tudom, mennyire van valóság alapja, de ha nem engeded abba a környezetbe amiben most van, és elviszed elvonóra, talán sikerülhet neki leszokni... Most ezen a bezárás-dolgon gondolkozom, nem tűnik rossz ötletnek, bármennyire brutálisan is hangzik.Sosem voltam ilyen helyzetben, sem drogosként(engem soha nem érdekelt) sem szülőként (23 éves vagyok..) , de az biztos, hogy sok erőt és kitartást kívánok MINDKETTŐTÖKNEK az elkövetkező időszakhoz!
2011. jan. 19. 10:39
 16/22 A kérdező kommentje:

Kedves hozzászólok!

Sajnos ez a bezárós módszer nem hiszem hogy túl jó ötlet. Megvalósítani sem tudom hiszen nincs túl sok időm, sajnos.

Az utóbbi napokban megtörtént a mélypont mindenki mellette állt. Ahogy kikászálódott belőle újból elkezdődött minden. Annyira tehetetlen vagyok és annyira nehéz. Nagyon fáj, hogy ezt megteszi velem!!

2011. jan. 21. 23:17
 17/22 anonim ***** válasza:

[link]

Kérjetek/kérj időpontot.

Üdv!

2011. jan. 22. 10:59
 18/22 A kérdező kommentje:

Kedves commentelők!

Tudom, hogy számotokra már nem aktuális ez a kérdés. De azért szeretném megosztani veletek, hogy egyik módszer sem vált be. A fiam eleinte el akart menni orvoshoz bejelentettem egyhez de nem ment el!Új barátnője van aki ugyanúgy füvezik mint Ő (szerencsére távol él tőlük remélem nem fognak tudni találkozni.) Ezt a volt barátnője mondta nekem aki csak figyelmeztet hogy vigyázzak vele és meg mondta hogy már őt is teljesen kiborította és, hogy nagyon sajnálja, hogy nem tudod rajta segíteni.

Most már teljesen elkeseredtem nem tudom mit tegyek. Ezek kellek ezzel fekszem. Már a két állásomat sem tudom tisztességesen elvégezni.

2011. febr. 8. 10:07
 19/22 A kérdező kommentje:
Bocsánat a szó tévesztések miatt! Át volt állítva a gép és kiírta előre a szavakat!
2011. febr. 8. 10:09
 20/22 anonim ***** válasza:

szia!

leírom az én esetemet:

az én szerelmem is drogfüggő..napi szinten szívja a füvet...(igaz, én is szoktam, mert tényleg ellazít, jólesik stbstb...de sose tudnék ilyen életet élni, sose tudnék így függni tőle...)

nekem nagyon az agyamra megy már az egész, szakításon gondolkodom, pedig nagyon szeretem őt...és fogalmam sincs, hogy mit csináljak vele, hogy segíthetnék neki...egy biztos, egyáltalán nem önmaga, lényegében két személyisége van...sajnos a rosszabbik van többször előtérben...engem teljesen szétszedett, teljesen lerombolt ez az élet (nem amit én élek, mivel nem függök tőle, csupán látni azt, ahogy vele végez, ahogy őt irányítja, és persze, hogy fáj, hiszen szeretem, és a kapcsolatunkat is tönkreteszi..)

egy biztos, sose bízz benne, sose higgy el neki semmit...jól mondták előttem, hiába van meg az akarat (még a páromnál is)...a függőség nagyobb úr, könnyen legyőzi ezeket a dolgokat...felemészt az egész...az ő édesanyja csak sejti ezeket a dolgokat, de a barátom "ügyesebb", ezért nem tudja az anyja azt, hogy ennyire függ tőle...bár az anyukája sem hülye...én sajnos nem mehetek oda, hogy figyu, a fiad droggfüggő...nem tudom megtenni..és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz így vele/velünk...egy biztos...erélyes fellépés kell, és igen, muszáj bezárnod, akár lekötöznöd...míg ebben a társaságban van, addig soha az életben nem fog leszokni...(szerelmemet naponta ezren hívják, hogy segítsen nekik füvet szerezni...egyszerűen maximum két olyan barátja van, aki nem a fü miatt van vele...és nem hajlandó ezt a társaságok elhagyni..igaz...kijövök velük...de így képtelenség, hogy mikor találkozik velük nem egy cigi fogy el...sose hittem volna...)

normális keretek között (pl hetente egyszer szívna max.) el tudnám viselni ezt az egészet, hisz mint mondtam, én is szoktam...de az, hogy minden ideje, pénze, energiája és kedvessége!!! erre megy rá...undorító egy világ..valahogy próbáld meg megoldani, hogy soha többé ne lássa őket, igenis bezárni (elvenni mobilt mindent, és annyi kaját hagyni neki, ami egy napra elég...) ezt talán munka mellett is meg lehet tenni...tudom, nehéz...és szinte alig lehet megoldani...de másképp nem fog menni...tudom...tapasztalat:(:(:(:(

sok szerencsét! többet mint nekem:(

üdv

22L

2011. febr. 9. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!