Mennyire jelent problémát, ha 2 éves gyermekemmel nem szoktunk járni ringatóra, baba-mama klubba, egyéb foglalkozásokra?
Szia!
A mi családunk apuból anyuból és nagymamából áll, és persze a kislányunkból. Ritkán jártunk játszóra, gyerektársaságban nem nagyon volt, bölcsit kihagytuk. Most ovis kiscsoportos, imádja a gyerektársaságot. Kicsit félénken mozog közöttük, de hazajönni az oviból nem akar!
Szerintem ne izgulj, nem sérül a lelke!
Én lányom másfél éves, Mi sem járunk ringatóra, se baba-mama klubba, de sokat van gyerekek között, játszón, vagy hozzánk jönnek vagy Mi megyünk át máshoz bandázni, néha többen is. Nem vettem észre, hogy ez hátrány lenne Neki, nagyon jól szocializált baba, kedves, ölelgetős-puszilgatós típus! :)
Tulajdonképpen ugyanazt csináljuk, mint amit egy baba-mama klubban tennénk: Mi beszélgetünk, a gyerekek játszanak, eszünk-iszunk..stb, csak nem oda megyünk, hanem, egymáshoz járunk át!
Mi sem jártunk, a hátamon futkos ahideg, ha csak meghallom ezekta szavakat, hogy baba-mama klub, ringató, dúdoló:-((
Babúszásra jártunk 6 hónapso koértól mostanáig-jelenleg 2,5 éves, szeptembertól már rendes úszásra jár minicsoportba heti 2x.
Járunk játszótérre, nagyszülőhök, hétvégi programokat csinálunk, kirándulunk...
Ő is ilyen nindehova felmászik midnet felfedez típus, állandóan beszél, kérdez, kíváncsiskodik.
Nem megyünk mi sem ilyen klubbokba, foglalkozásokra. Nem akarom agyonterhelni sem a napját mindig valami programmal. Hidd el, a legjobb neki, amikor otthon a kis családja ráfigyel, és mikor kint a játszón játszik a gyerekekkel. Nincs szükségük még szervezett programokra, ettől függetlenül persze élvezik, ha mennek valahova, és biztos jók is, de szükségesnek nem szükségesek.
Ősszel télen meg főleg azért sem mennék ilyenre, mert minden bacit összeszedne csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!