Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek a 7 éves kezelhetet...

Mit tegyek a 7 éves kezelhetetlen lányommal?

Figyelt kérdés

Annyira fáj a szívem, már nincs semmi ötletem. 7 éves elsős lányom a tanárnőnek visszabeszél, engedetlen, hazudozik itthon is, az iskolában is, elvesz dolgokat a tanári asztalról vagy a társaitól, a feladatokat nem teljesíti.

Mi normális család vagyunk, boldog házasságban élünk, van testvére is (vele semmi gondom, jó gyerek!) sportolni hordom, megvan mindene. És hiába a könyörgés, a kiabálás, a fenyegetés, nem használ semmi. Már szégyellek bemenni az iskolába. Teljesen tanácstalan vagyok.

2010. dec. 8. 22:29
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Utolsó,

nagyon érdekelne, hogy mit gondolsz arról, hogyan kellett volna anno gyerekkorodban viselkednie veled anyukádnak ahhoz, hogy a zűrös lopós-ivós időszak kimaradjon az életedből?

Mi egyébként megöleljük egymást a gyerekek előtt is, szájrapuszit szoktunk adni egymásnak minden elköszönéskor (pl. ha a férjem munkába megy), és a gyerekeket is szoktuk ölelni, de ennek ellenére megértem miről beszélsz, engem nem szeretgettek gyerekkoromban, nekem is nagyon nehéz volt.

2010. dec. 9. 17:06
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

az jutott eszembe, hogy bizonygatod te szereted a lányod, ölelgeted stb. A többiek kezdetektől, hogy szeretethiánya? (bár nem ez a jó szó) van a lányodnak. Én úgy gondolom mindkettő igaz lehet, mert lehet a lányod azt igényli, hogy mondjuk mikor kijön a suliból ott ölelgesd meg puszilgasd meg, mondd neki többször, hogy szereted. Lehet, hogy ő valamiért nem biztos a te szeretedben, elbizonytalanodott. Kérdezd meg tőle bizalmasan, akár mikor összebújtok, ahogy javasolták, hogy vajon miért gondolja ezt? Vagy mit érez kettőtőkkel kapcsolatban.

Nem vagyunk egyformák, a többi gyereked lehet magabiztosabb, fel sem merül bennük, hogy nem szereted, elég nekik kevesebb ölelés, puszi. Felnőtteknél is vannak, akik soha nem ölelgetik-puszilgatják egymást és látod vannak, akik állandóan.

A másik pedig (miért ölelgetném, ha valami rosszat csinált), te még nem követtél el hibát, amikor többet jelentett egy ölelés, mint a leszidás? Attól, hogy nem szidnak le valamiért, hanem megölelnek-melléd állnak még nem jelent biztatást, hogy kövesd el újra. A másik pedig megölelheted a lányod, mondhatod neki, hogy megint mit csináltál és akár büntetést is kaphat. A kettő a szeretet kifejezése és a büntetés nem zárja ki egymást. Sőt akár kiabálás végén is megölelheted.

2010. dec. 10. 08:26
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti vagyok.

Én úgy érzem intenzív feltűnési viszketegségem volt. Mindegy, hogy miképpen, de törődjenek velem. Édesapámtól soha nem kaptam meg.

Szerintem nem elég figyelmet fordítasz rá. Ugyanitt tart a húgom, aki kilenc éves és rettenetesen csacsogós. Pont egy hónapja mondta, hogy olyan jó, hogy otthon vagyok, mert őt mindenki csak leinti, senki nem hallgatja meg. Pedig már kezdődnek a fiúk és a zsongás. Kamaszodik ,de édesanyám nem hiszi el (az elmúlt pár hónapban 10 centit nyúlt a gyerek).

Lehet hogy nem veszed észre, de a gyerek megérzi, hogy számodra a testvér a "jobb" gyerek.

Azt akarja, hogy vele is foglalkozz. Elérte azt a pontot, hogy mindegy hogy pozitívan vagy negatívan foglalkozol vele. Mindenképpen több időt kell vele eltöltened, megbeszélni vele mindent, akármilyen pici apróság is, mert kiépül köztetek a bizalmi kapcsolat, és később is el mer neked bármit mondani.

A több időt ismét hangsúlyozom, most még tudtok együtt játszani, rajzolni, kollázsolni. Ezeket nagy ritkán csinálta velem a mamám, imádtam...

Próbálj rájönni mit szeret, mit szeretne veled KETTESBEN csinálni.

2010. dec. 10. 14:12
 34/47 anonim ***** válasza:
Miért nem kérsz szakembertől segítséged?
2010. dec. 19. 13:10
 35/47 anonim ***** válasza:

na, javult a helyzet azóta?

sikerült változtatni a viselkedéseden?

2010. dec. 19. 13:21
 36/47 anonim válasza:
én is kíváncsi vagyok, hogy azóta mi van vele?
2010. dec. 19. 14:52
 37/47 A kérdező kommentje:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 13:10

Talán nem írtam még, de voltunk 1 éve nevelési tanácsadóban. 2 pszichológus is nézte a gyereket, teszteltették, semmi nem derült ki.

Többiek, köszönöm az érdeklődést!

Hát, én nem tudom. Nem nagyon változik. Továbbra is hazudik, de ha nem, akkor se hisz neki senki, nem tudjuk eldönteni mikor mond igazat. Igazából az bánt, hogy saját magával tol ki. Az iskolában bevágták a leghátsó padba a sarokba, pedig az eredményei alapján a legjobb tanulók között van. De állítólag nem lehet tőle tanítani, így eltávolították a képből. Feketepontokat már azért is hoz haza, mert egy rosszindulatú kislány az osztályából azt mondta, hogy csúnyán beszélt. Nem hallotta senki, és soha nem is beszél csúnyán, de a tanár már mindent elhisz róla, megkapta a feketepontját bemondásra. Így bármelyik osztálytársa ott tol ki vele ahol akar. A tanárok meg inkább ne is lássák, a leghátsó sarokban gubbaszt. Nagyon szomorú lehet így járni iskolába, sajnálom őt.

Itthon megteszek mindent, igyekszem vele együtt játszani (bár ez se egyszerű, mert ő nagyon lányos rózsaszínes pónis barbis, én meg hülyét kapok ezektől, de olvasni meg kirakózni, társasozni tudunk együtt), meg engedem sokat segíteni nekem, mert akkor büszke magára, még ha utána nekem kétszer annyi munka is.

Szóval próbálkozom, de az iskolai helyzet katasztrófa. Itthon meg főleg az iskolai helyzetekből van konfliktus, és az ehhez kapcsolódó hazugságokból. Sokat rendetlenkedik a suliban, és rendszerint másra keni ott helyben is, itthon is.

2010. dec. 20. 08:46
 38/47 anonim ***** válasza:

talán beszélned kéne a tanítónővel, hogy még ne írják le a kislányt. Beszélgessen el vele ő is, hogy indítsanak tiszta lappal. Mert valóban nagyon szomorú ez a helyzet. Különösen (bár saját magának köszönhetően) belecsusszan olyan ügyekbe, hogy nem is csinál semmit.

Most hallottam egy jót a Dr House-ban, hogy a farkast kiáltó fiú esete nem történhet meg, mert az édesanyja mindig odaszalad és segít neki. Gondolj erre és állj mellé, amennyire csak tudsz.

És örüljünk, hogy otthon van valamicske javulás. Kitartás és így tovább.

2010. dec. 21. 09:25
 39/47 A kérdező kommentje:

Heti kétszer minimum bemegyek az iskolába beszélni a tanáraival. Most utoljára ezt a bemondásra feketepontot reklamáltam meg, hogy 1 kislány állítása miatt mégis hogyan, ennyi erővel bárki ráfoghat bárkire bármit. Csak hát megkaptam, hogy én ne kérdőjelezzem meg a pedagógust, mert tudja. Hát ja, tudja. Valahol megértem őket is, én se kedvelnék egy szemtelen, örökké problémás, nagyszájú dacos gyereket ha tanárnő volnék. Csak valahol meg mégsem értem meg, kapott a lányom egy skatulyát, és mostmár bármi történik, ő a rosszgyerek, biztosan ő volt. Én meg ha reklamálok (mert elég sűrűn szoktam) mindig azt kapom, hogy de mert a múltkor is... igen, de attól, hogy a múltkor is, még nem biztos, hogy most is.

Á, kutyanehéz az egész, és a gyerekem fel se fogja az egésznek a súlyát, nem törődik a tettei következményeivel, valószínűleg nem is érti meg.

2010. dec. 21. 11:21
 40/47 anonim ***** válasza:

szerintem hordd még többet sportolni, úgy rémlik írtad, hogy jár úszni. de úgy, hogy rendesen kifáradjon, mert attól, hogy pancsikol a vízben néha, nem elég, hogy levezesse az energiáit. vagy ha ez nem megoldható, reggel, mielőtt iskolába menne, 1 órán keresztül tornázzatok otthon. rendes, izzasztó edzés legyen, keljetek korábban.

így a suliban biztos, hogy nem lesz kedve izegni-mozogni, örül, ha csendben ülhet a helyén.

szerintem aktív lehet a kislányod, ha nem bír a helyén maradni, sőt, gondolom szeret szerepelni is.

ha van rá lehetőség, írasd be egy gyerekszínjátszókörbe is, ott kiélhetné a vágyát, hogy rá figyeljenek, és különböző szerepekben kiélhetné magát, talán a hazudozásai is alábbhagynának. akár Barbie-hoz hasonló hercegnő is lehetne ott, és az önbizalma is helyreállna.

2010. dec. 21. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!