Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek a 7 éves kezelhetet...

Mit tegyek a 7 éves kezelhetetlen lányommal?

Figyelt kérdés

Annyira fáj a szívem, már nincs semmi ötletem. 7 éves elsős lányom a tanárnőnek visszabeszél, engedetlen, hazudozik itthon is, az iskolában is, elvesz dolgokat a tanári asztalról vagy a társaitól, a feladatokat nem teljesíti.

Mi normális család vagyunk, boldog házasságban élünk, van testvére is (vele semmi gondom, jó gyerek!) sportolni hordom, megvan mindene. És hiába a könyörgés, a kiabálás, a fenyegetés, nem használ semmi. Már szégyellek bemenni az iskolába. Teljesen tanácstalan vagyok.

2010. dec. 8. 22:29
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben valami olyasmi felé irányítanám, amitől úgy érzi, hogy különleges lett. Mondjuk gyermek színjátszókör, vagy sport, vagy balett, vagy énektanulás. Szóval valami olyasmi, amire büszke lehet, amitől igazán különlegesnek érezheti magát, és amivel dicsekedhet a társainak és a tanárainak. A fentiekből a színjátszókör lenne a legjobb, mert minden gyerek szeretne színész lenni, leköti a fizikai és a mentális energiáit, és szárnyalhat a fantáziája is.
2010. dec. 8. 23:25
 12/47 anonim ***** válasza:
83%

ha van rá okod, hogy kiabálj vele, próbáld meg akkor sem tenni.

akkor csak ne szólj hozzá, akár egész nap, miután elmondtad neki, hogy ez meg ez a viselkedése nagyon helytelen volt, mondd el, hogyan kellett volna viselkednie, és hagyd magára, hogy gondolkozzon rajta.

így már nem is kell mondanod neki, hogy milyen nagy csalódást okozott, fogja érezni magától is.

majd miután bűnbánó módon néz rád, viselkedik, bocsáss meg neki, és játszátok el közösen a szitut, de már a helyes megoldással, ahogyan kellett volna viselkednie pl. a tanárral szemben.

2010. dec. 8. 23:26
 13/47 A kérdező kommentje:

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:20

Lehetsz velem bunkó, de van bajom nélküled is elég. Attól, hogy ilyen stílusban osztogatsz, nekem nem lesz könnyebb. Ha meg nem azért írsz hogy segíts, akkor inkább ne írj.

A többieknek nagyon köszönöm, nekem már ez a beszélgetés is nagy segítség, tényleg el vagyok keseredve miatta a végtelenségig, mostmár legalább van még mit megpróbálnom.

Köszönöm a tanácsokat!

2010. dec. 8. 23:31
 14/47 anonim ***** válasza:
83%
23.26-os sztem kifejezetten használható dolgot írt
2010. dec. 8. 23:37
 15/47 anonim ***** válasza:
68%

Még egy dolog, ajánlanám neked a Viasat sorozatát a szuperdadus vagy mi volt a címe, nagyon jó tanácsokat adott, mit lehet kezdeni egy "kezelhetetlen" gyerekkel.

Ő egyébként Adler ún bátorító pedagógiáját követi (a könyve címe: Életünk értelme a gyerek-ha érdekel olvasd el)

Ennek lényege, ha valami rosszat csinál a gyereked és te bünteted, üvöltözöl vele, kiabálsz-épp a fordítottját éred el, mert megerősíted ezt a viselkedési formát.

Ha viszont dícséred, a jóért akkor az rögzül. Lehet így bonyolultan hangzik, de egyébként logikus. Azt mondják, át kell lépni apróságokon, csak azt a rosszaságot kell észrevenni, ami már elengedhetetlen. Akkor kiszámítható, logikus büntetés. És mellé nagyon sok dícséret azért, ha túllép önmagán. Tehát jutalom dícséret, ha megcsinálja a feladatát, ha nem beszél vissza a tanárnak, ha nem hazudik. Ne büntesd ha hazudik, hanem mond azt, oké nem lesz büntetés, ha megmondod az igazat- de akkor tényleg ne büntesd és így látni fogja érdemes igazat mondani. És látja, hogy érdemes megcsinálni a feladatot, hiszen jutalmat kapni mégis jobb, mint büntetést kapni.

És vannak erre nagyon jó módszerek, tábla, üvegbe golyódobálás, pénzdobálás, amit aztán elkölthet.

És így az a viselkedésforma erősődik benne.

2010. dec. 8. 23:39
 16/47 A kérdező kommentje:
Igen, a problémás szitu eljátszását ki fogom próbálni mindenképp, ez tényleg jó ötlet!
2010. dec. 8. 23:39
 17/47 anonim ***** válasza:
66%

nem bunkóság, csak tények. Én sem gondolkodtam ezeken a dolgokon, hanem felhívták rá a figyelmemet különböző helyeken. És ugyanezt tettem/teszem, mint te, a saját gyerekeimmel (bár ők még kicsik)és szemléletváltásra volt szükségem, hogy változzam én is és a gyerekek is.

És egyébként azért mondtam ezt, mert nem látom tragikusnak a gyereked helyzetét, inkább egy utat kereső, megtévedt emberke, akit semmiképp nem szabad elvetemültként kezelned és hasonló mércével büntetned.

Én meg vagyok győződve róla, hogyha sikerül kiutat találnod vagy kiderítened a viselkedése okát, akkor lehet belőle egy nagyszerű felnőtt és majd az unokáidnak nosztalgiázhatsz, hogy anyátok égetnivalóan rossz volt. Vagy neki, ha panaszkodik a saját gyerekeire majd.

2010. dec. 8. 23:46
 18/47 A kérdező kommentje:

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:39

Érdekel a könyv, de Adlernek olyan könyve van, hogy "Életünk értelme" de az nem a gyerekekről szól. Olyan könyvet nem is találok, hogy "Életünk értelme a gyerek". Tudnád pontosítani a könyv adatait?

2010. dec. 8. 23:50
 19/47 anonim ***** válasza:
75%
Igazad van, összekevertem, mert mindkettőnek hasonló a címe. Az Adler könyv Az életünk értelme- és a bátorító pedagógiáról szól. és volt egy könyv, aminek viszont ez a címe: életünk értelme a gyerek- én kötöttem össze Adlerrel. És az a gyerekről szólt, a viselkedés mögötti dolgokról egészen kicsi kortól. egy nagyon régi, sárga borítós könyv, úgy kaptam kölcsön, amikor a gyerekeim születtek.
2010. dec. 8. 23:59
 20/47 anonim ***** válasza:

örülök! mármint, hogy kipróbálod a szituációs játékot!

de ami talán még fontosabb, az a gyengédség, hogy mindig odabújhasson hozzád, a hanghordozás stb.

2010. dec. 9. 00:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!