Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért ennyire szofogadatlan,...

Miért ennyire szofogadatlan, szemtelen?

Figyelt kérdés
Lányom 7 éves, kb. fél éve kezdett el kivetkozni magából, előtte normálisan viselkedett. Csak itthon áll fenn a probléma, mindenhol máshol nagyon jó kislány. De itthon megver minket, semmit nem hajlandó megcsinálni, ingerült, hisztis. Fürdésnél, fogmosásnal húzza az időt. Nagyjából 2-3 éves szintre megy le. Szemtelen nagyon, hiába csinálunk bármit: büntetés, jutalom nem hat, csak ordít, de nem lehet rávenni semmire. Volt hogy racsaptunk, miután már megütött vagy 10-szer aznap, de ez sem hat semmit, nem is szoktuk verni, mert felesleges. Pszichologusnal voltunk, nem talált semmit. Jár pszichodramara, nem javult semmit. Pszichiáternél is voltunk, folyamatban vannak a vizsgálatok. Gondoljuk hogy azt kompenzálja hogy jól viselkedik az iskolában, de így viszont nagyon rossz az otthon töltött idő. Adhd-re, inkább add-re gyanakszom, mert nagyon nehezen tud figyelni, de nem hiperaktív inkább lassú. Volt valaki hasonló helyzetben?

dec. 6. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Idén kezdte a sulit? Sportol?

Veletek mit szokott játszani?

Azt tudod, ugye hogy a pszichodrámának hosszútávú hatása van?

dec. 6. 13:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Tavaly kezdte a sulit. Nem sportol, eddig táncra járt, de már arra sem akar. Tudom, de fél éve fennáll a probléma és már teljesen elegünk van.
dec. 6. 16:43
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
Ez nem adhd, csak nem volt még jól kipicsázva. Ezt adhd-sként írom. Nem kell mindent erre fogni
dec. 6. 17:52
 4/9 A kérdező kommentje:
3 Ne haragudj, de te honnan tudod, hogy mennyire lett (ahogyan te írod) "kipicsazva"? Sehonnan. A valaszodnak semmi értelme.
dec. 6. 18:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is 7 éves és mondjuk jó egy éve igazából kb lecarja mit mondok/mondunk neki. Az iskola ezt a dolgot még jobban előtérbe hozta.Az a pár óra míg itthon van tiszta állatkert. Nem vagyok boldog a helyzettől, de mivel más szülő is mondja hogy náluk is ez van, azt gondolom ez inkább életkori dolog lehet. Az óvódában és iskolában is ugyanazt kapjuk, a gyerek szabálykövető , iskolában ügyes, jól tanul bla-bla-bla..Én meg este totálkáros vagyok és kiborult, mert a gyerekemmel nem lehet szépen megbeszélni semmit. Nagyon utálom az egészet.
dec. 6. 22:00
 6/9 A kérdező kommentje:
5 De meg is üt titeket? Szerintem ez nem normális dolog, én soha nem volt ilyen. Oké, hogy fáradt, de így sokkal kisebb gyerekek viselkednek a dackorszakban, nem egy 7 éves.
dec. 7. 07:56
 7/9 anonim ***** válasza:
50%

regebben egy gyerek nem mert kezet emelni a szulore. es ma amikor nagy liberalis neveles a divat a gyerekek undoritoan viselkednek megis azt hiszik sokan hogy ez a jo nevelesi modszer. ha engem megutott volna a gyerek akkorat kapott volna visszakezbol hogy fal adja a masikat.

az en gyerekkoromban is voltak az emberben indulatok csak minket megtanitottak ember modjara viselkedni nem ugy mint a megvadult allatok. ezert utalom a mai gyerekeket mert a nevelesi modszereik mutatjak hogy a tobbsege a gyerekeknek ugy viselkedik ahogyan normalis eloleny nem viselkedik. nyugodtan le lehet pontozni nem erdekel.

dec. 7. 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:

6

Ja, nem. Ütni nem üt, csak a viselkedése a tiszta dili az konkrétan sok esetben tényleg a 2-3 éves kort hozza. Hiszti, ingerültség, időhúzás, hangoskodás ilyesmi.

Azt szerintem ne hagyjátok, hogy egyáltalán meg tudjon ütni benneteket. Már előtte meg kell állítani vagy a mozdulat elején(pont mint babakorban) megfogni a kezét és mondani határozottan a nemet és minden alkalommal mikor próbálkozik.

dec. 7. 13:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Én a pszichiáteri véleményre nagyon kíváncsi lennék.. hátha a frusztráció okát meg tudják találni. Egyébként mit érez, amikor ilyen agresszív? Elég érekes, hogy isklában mintagyerek, otthon meg megőrülsz tőle.
dec. 7. 14:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!