Hova érdemes vinni kivizsgálásra a gyerekem?
Lehetséges, hogy az ég világon semmi gond nincs a kisfiunkkal, csak szeretném, ha szakember megnézné, maximum felesleges kört futunk.
Eddig nem gondoltam, hogy el lenne maradva 21 hónaposan beszéd terén (hisz a fiúkról amúgy is azt mondják, később kezdik), de mások ilyen korú gyerekéről olvasva elbizonytalanodtam. Nem hajlandó kimondani, hogy papa, apa, holott 10 hónaposan utánozta, ha mondtuk neki (hangfelvétel is van róla). Engem sem mond anyának, pedig régen ez is ment. De új szavai elvétve vannak azért.
Az igen/nem válasz sem megy nála, sem fejmozdulattal, sem szóval nem reagál eldöntendő kérdésekre.
Gyakoroljuk vele, semmi. Szeretném, hogy mielőtt bölcsibe kerülne (2 évesen), lássa szakember.
Hova vihetem, ahol belátható időn belül fogadnák is? Államilag ez eleve kilőve, igaz? Magánúton kellene inkább gondolom.
Érteni ért mindent és mindent hall. Pl. kéréseket is teljesít, azok kivételével, amit leírtam.
Most pl. sutyorogva, a számat eltakarva szóltam hozzá halkan távolabbról, amíg játszott, hogy "hol a duplo vonat?" Felkapta a fejét, pedig a mosógép, kinti utca zaja is bezavarhatna, és ő rögtön mutatta.
Köszönöm. Holnap egyeztetek a védőnővel ezügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!