Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akiknek van nagyobb autista...

Akiknek van nagyobb autista gyereke, igaz, hogy kamaszkorban agresszívek lesznek? Több cikket olvastam és elkezdtem félni. A fiam 6 éves, most derült ki az autizmus. Régebben harapott, köpött, ütött. De már 2 éve tündér, max. hangoskodik.

Figyelt kérdés
nov. 18. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül.

Én, autistaként például végigszorongtam a kamaszkorom.

nov. 19. 08:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Autistáknál bármikor lehet bármi. Ugrásszerű fejlődés és visszaesés is.
nov. 19. 11:37
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van aki agresszív lesz, de nálunk az ált iskolában szinte minden évfolyamon van autista, egyik sem lett agresszív kamasz. (Ők integrálható, magasan funkcionáló autisták.)

Kamasz korban megjelenő regressziót láttam már náluk (ezt sem mindnél), de nem agresszív viselkedésben nyilvánult meg.

nov. 19. 14:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Autistákat tanítottam 16-23 éves korig speciális iskolában.

A 16 éves fiú úgy jött be a kollégiumba vasárnap, hogy elmesélte,otthon megkéselte (megvagdalta,nem megölte) az anyját.

Másnap behívattuk az anyját. A karja össze volt vagdalva...

A 20 éves autista lány minden előzmény nélkül kizárta hallássérült szobatársát a kollégiumi szobából. Vagy épp nekiugrott, hogy megfojtsa.

Mind gyógyszert szedett,de az nem akadályozta meg a dührohamokat. Sajnos.

Egyszer az a 16 éves fiú majdnem eltörte a karomat.

nov. 21. 21:28
 15/16 anonim ***** válasza:
39%
Ez egy undorító általánosítás. Én is autista vagyok. Egy légy is veszélyesebb nálam. Inkább engem szoktak bántani.
nov. 22. 18:28
 16/16 anonim ***** válasza:
76%

15, az is általánosítás, hogy magadból indulsz ki.

Az autisták többsége eleve nem fog itt irogatni. Az ép autisták annyira el vannak tájolva... Egyszer mennél be az Autista gyerekem csoportba, hogy megnézd..n

nov. 23. 08:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!