Akiknek van nagyobb autista gyereke, igaz, hogy kamaszkorban agresszívek lesznek? Több cikket olvastam és elkezdtem félni. A fiam 6 éves, most derült ki az autizmus. Régebben harapott, köpött, ütött. De már 2 éve tündér, max. hangoskodik.
A cikkben, ha figyelmesen olvastad volna, világosan leírják, az autisták milyen kis százaléka az a kategória, mint az ott bemutatottak.
Sajnos a sajtó nem hangsúlyozta ki eléggé, mivel ottani kommentekben is olvastam olyan ostoba véleményeket a témában, hogy elképesztő. Ezzel a cikkel elérték, hogy a felületes olvasók potenciális szülőgyilkosnak higgyenek MINDEN autistát.
Nagyon sok mindentől függ.
Ismerek olyat, aki gyereknek nagyon problémás volt, teljesen ki volt akadva, ha nem úgy történt valami, ahogy megszokta. Kamaszkorára már csak kicsit furi volt, de nem volt vele baj.
Viszont olyat is láttam már, akit 15 évesen felvettek gimibe (tehát elvileg okos, értelmes gyerek), aztán már a gólyahéten elkapta az egyik gyerek lábát, nem akarta elengedni, majdnem kitörte a lábát, csak azért, mert elvesztette a feladatot. Később volt vele baj, pl asztalokat borogatott, csapkodott, a tanárok és a társai is rettegtek tőle, nagy darab magas srác. Nem tudom mi lett vele, már nem jár be
Ha mar diagnosztizaltak a gyereked, akkor nem most kezdodott a folyamat, gondolom elolvastad, hogy mennyi fele fajta lehet.
Senkinek nincs varazsgombje, hogy megjosolja neked.
Logikus, hogy a tinedzserkor, a hormonalis valtozasok rajuk is hatnak.
A hormonvaltozas miatt lehet, igen. De valtozo, hogy ez mit hoz ki az adott egyenbol, nem lehet ezt igy kijelenteni, hogy mindenkire igaz.
De azt sem, hogy nem igaz.
Szia kérdező,ne haragudj,hogy kérdezek.
Írhatsz privátban is.
Biztos,hogy ez autizmus?
Ti mit gondoltok?
Milyen volt a fejlődése? Volt elmaradás? Milyen az érdeklődèse?
Most beszéltem egy tanárral aki mondta gyakran ezt később leveszik mert fejlődnek sokat időközben
"a felületes olvasók potenciális szülőgyilkosnak higgyenek MINDEN autistát"
Még érintettként is úgy érzem, hogy kellett ez a cikk, mert eddig minden cuki rózsaszín, vagy vilagoskék szivecskés volt az emberek fejében az autizmusról.
"Esőember= biztos zseni, de jó nektek"
"Dehát ő nem lehet autista, mert nem pörgeti az autókat, nem rendez sorba semmit és nem sorolja fel a világ összes zászlaját!"
"Dehát ő teljesen átlagos, átlag alatti a tanulmányaiban"
"Dehát neki nincs különleges érdeklődési köre"
"Nem lehet autista, mert nem olyan mint az autisták"
Széksőséget mutat a film, de két szélsőségből csak lesz egyszer egy árnyaltabb kép.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!