Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egy szenzoros kisgyerek lehet...

Egy szenzoros kisgyerek lehet könnyű eset?

Figyelt kérdés

Kisfiamra sok tünet jellemző, amik szenzorosságra utalnak:

- nagyon válogatós, csak pár ételt eszik meg

- nem szereti ha koszos lesz, törli meg automatikusan a kezét

- nem szeret szabadban mezítláb lenni

- nem szereti a hideget, szelet

- mindig elpakol maga után, wc ülőkét lehajtja, stb

- nagyon elmélyedve tud játszani, ilyenkor sokszor ránk se hederít, ha szólunk neki

- mozgása 2,5 évesen nem túl koordinált (amúgy mindent időre csinált)

Viszont nagyon nyugodt természet, kicsi korától kezdve bárhol elvan, nem zavarja a tömeg, hangok, jól alkalmazkodik új napirendhez, új helyhez pl nyaraláson. Nem csak én mondom, hanem a család, barátok is hogy mennyire nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek.

Ennek ellenére lehet szenzoros?

szept. 17. 13:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
23%

"Aspergeres kód sincs már külön és van ahol az enyhe és a "határeset" gyerekek is ezt kapják autizmus helyett"

bno10-ben van Asperger, bno11-ben már nincs, de a lényegen nem változtat, az Aspergeres is autista, nem külön kaszt.

Tessék már edukálni magad!

szept. 20. 11:36
 12/17 anonim ***** válasza:
Hol írtam, hogy az asperger külön kaszt? Tessék már megtanulni szöveget értelmezni kötözködés helyett! Tudod a diagnózis óta folyamatosan edukalódom, a családnak már éppen ezt viszem túlzásba, kívánom sose kelljen megtudod milyen érintett szülőnek lenni de nekem már a hócipőm tele van a sok megmondóemberrel egyik így tudja a másik úgy, mindenkinek a maga verziója a helyes szerencsétlen szülő meg nem megy semmire az információhalmazban.
szept. 20. 17:48
 13/17 anonim ***** válasza:

12, érintett szülő vagyok, te pedig butaságokat beszélsz.

Pervazív=autista.

Asperger=autista.

szept. 20. 17:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Autizmus helyett Aspergert???

Az asperger autizmus egy szintje a régi kategorizálás szerint. Egyébként még csak nem is a "legenyhébb", "legjobb".

szept. 20. 22:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, hogy minden autista szenzoros, de nem minden szenzoros autista.

Na most az autista gyerekem már csak volt szenzoros.

1,5-4 éves kora között halál volt. A legtöbb meltdown-t szenzoros túltelítődés okozott. Elég volt egy rossz frekvencián szóló halk hang (távoli fúró), és a padlóba verte a fejét örjöngve. Koszos lett (de olyan szinten, hogy nem láttad, hogy hol a kosz) a keze? Velőtrázó sikítás. Homokozóba a lábát se tette be. Csúszdázni imádott, de nem tudott benne "leérkezni", ha homok volt alatta.

szept. 21. 11:16
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ös megkérdezhetem, hogy magától nőtte ki vagy kapott rájuk fejlesztéseket?
szept. 26. 08:05
 17/17 anonim ***** válasza:

16, nem magától. Millió egyéni és csoportos szenzoros fejlesztés, valószínűleg az állatasszisztált terápia is hatott erre is...

Egyedül a tömeg, a zaj az amire most is érzékeny, de nem úgy, hogy sikít, hanem el kell vonulnia időnként. De lehet vele színházba, hangversenyre menni, szereti. Állatkertben, vidámparkban is jól érzi magát. De mondjuk az iskolai zsongás után kell neki a csend. De kinek nem...

szept. 26. 11:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!