Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Vajon lehet a gyerekemnek...

Vajon lehet a gyerekemnek valami diagnózisa?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiú, de 0-24 és figyelmet igényel. Egyszerűen semmit nem lehet mellette megcsinalni, mert ha neki nem tetszik simán földhoz vágja a tányért, vagy amit éppen csinálunk. Van hogy nem enged söpörni, mert neki nem tetszik és tépi ki a kezembol a seprut. Hiába guggolok melle hogy elmagyarázzam Miert kell söpörni, le se szarja. Meg folyékonyan nem beszél, de már jól ki tudja fejezni magát, mégis olyan érthetetlen. 3 napot volt oviban, de máris beteg lett, pedig nagyon sokat segitett az a 3 nap, neki is meg én is kicsit tudtam pihenni, mert 3 év alatt nem nagyon sikerult. Meg egyszer sem aludta át az éjszakát sem. Most kezd külön szobaban aludni, szereti is, de van hogy éjjel nem bírok átmenni hozza, visszaaltatni, hívtam ot magam melle aludni - és ezért ma éjjel akkora hisztit csapott, hogy az egész haz zengett. Kisbaba koratol mindent magyarazok neki, jatszok vele, tényleg sokat foglalkozok vele, de kicsit sem együttműködő. Nem érti meg h nincs mindig az amit ő akar. Mostanaban már nagykn nem bírom, már nagyon nincs turelmem. Nem merek vele nyilvanos helyre menni, mert olyan hisztiket szokott vágni hogy az nem normális. Volt már h allatkertbe mentünk, de semmi nem tetszett neki, be fizettunk ott voltunk kb 30 percet és ki kellett vinni, annyira leterhelte ot ott minden, meg a sok ember. Ha kirandulunk katasztrofa, elszokik meg ilyenek. Csak azt szereti akit szeret, ha valaki nem szimpatikus neki akkor meg is veri. Van két kisebb gyerek akivel szoktunk együtt lenni, de utalja őket, sosem mertem harmasban menni így sehova, mert a gyerekem annyit hisztizett. Volt olyan h egyik gyereket meg az anyjat csak a faluban akartam levinni, de végig visitotta az utat. Borzasztó irigy. Tudom ezek mind mind a dackorszak jelei is, de ez túl mutat a dackorszakon. Apja nulla, sokat nincs otthon, ha napi egy orat van vele már örülök- de hozza teszem hogy akkor sem csak a gyerekre figyel- pedig megtehetné, mert rugalmas munkaideje van. Sosem altatta meg el, és kettesben kb nem is jarnak sehova, és miattam sem mert nem akarom hogy kiabaljon vele abban a fel órában is amit hajlandó vele lenni. Sokszor mondjak hogy el van kenyeztetve, szerintem mondjuk nem igaz mert nem engedek meg mindent neki, de tény hogy a gyerek abszolút nem tart tőlem. Sokszor meg szeret, sok puszit ad, bujos is, még cicis is. De már nagyon kimerit ez a viselkedés. 3 év alatt annyi mindent nem tudtam elintézni, mert tudom hogy nem lehet vele sehova meg indulni. Olyan hogy elmenjunk kettesben vasarolni? Veszett úgy. Addig visít míg ki nem szállhat a kocsibol, majd elszokik. Szerintem ezt már meg kellett volna tanulnia… szóval valami más lehet a levegőben? 3 év alatt egy nap sem telt el ugy hogy ne kinlodott volna.
szept. 7. 17:57
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Még csak másfél éves a kicsi, de amit észrevettem hogy sokszor csak a "nem" a probléma. Ne csak azt mond neki hogy mit ne csináljon, azt is mond neki mit csinálhat, vagy helyette mit tehet meg. A feszültséget valahogy le kell vezetnie neki is, adj eszközt a kezébe , tanítsd meg hogyan.
szept. 7. 20:47
 12/45 anonim ***** válasza:
77%
Hát én nem vagyok szakember, de szerintem apahiány és nem boldog, kiegyensúlyozott házasság a diagnózisa a gyereknek. :(
szept. 7. 20:49
 13/45 A kérdező kommentje:
11-es, rengeteg nevelési dolgot olvastam könyvekben/ neten. És pontosan így csinálom, hogy a “a ceruzával rajzolni kell” és megmutatom , mert o dobálni akarja. Tehat totál probaltam kerülni hogy folyton azt hallja h NEM, de az én gyerekemnel ez nem válik be. Annyira szerettem volna a gentle parentinget alkalmazni, de egyszerűen vele nem lehet. :(
szept. 7. 21:04
 14/45 anonim ***** válasza:
92%

Állj a sarkadra. Látja, hogy veled mindent meg lehet csinálni, mert az lesz végül, amit akar.

Ordít? Hagyjad, egyszer majd abbahagyja.

Földhöz veri magát? Ok, hagyd ott feküdni.

Kiveszi a kezedből a seprűt? Azt meg hogyan? Sokkal erősebb vagy nála, fogd meg és ne engedd el.

(2 gyerekem van)

szept. 7. 21:32
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

"Tehat totál probaltam kerülni hogy folyton azt hallja h NEM, de az én gyerekemnel ez nem válik be. Annyira szerettem volna a gentle parentinget alkalmazni"

Ezt egy hülyeségnek tartom.

Olvasva a plusz leírásaidat, nem gondolom, hogy a gyereknek van baja, hanem te vagy határozatlan.

(14-es voltam)

szept. 7. 21:36
 16/45 anonim ***** válasza:
82%
A leírásodban sok hasonlóságot véltem felfedezni egy ismerős gyerekének a viselkedésével, ő adhd-s. Én biztos, hogy elindulnék egy ilyen irányba, nézzék meg, max azt mondják, hogy nincs semmi. Azért jófejek itt a válaszolók, b@sztatják a kérdezőt, de higgyétek el, fogalmatok sincs egy "normál" gyerek mellett, hogy mit jelent egy ennyire eltérő idegrendszerű gyereket nevelni...
szept. 7. 22:01
 17/45 A kérdező kommentje:

Kivancsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége. Igen főként velem ilyen, mert igaz nem gyakran, de havi 1x, 2x a mamanal van egész nap, és tökéletesen viselkedik, mint egy kisangyal.

Néha komolyan olyan mintha csak engem szekirozna.

Felfogom keresni gyerekpszichologust. Egyszer már beszeltem egy ilyen online védőnővel, aki annyit mondott az egészre, hogy akaratos kisfiu, de örüljek neki, mert felnott koraban a hasznára válik, és mindent el fog erni amit szeretne. Ha így veszem oke, férjem is sikeres üzletember, és nagyon rossz gyerek volt. De nagyon nincs rendben szerintem amit produkál. Vagy vajon már én nem bírom csak elviselni? Komolyan nem tudom. Nem jellemző rám a kiabálás, se a verés, igazabol halál turelmes voltam mindig is, mindenben. Csak mostanaban már nem úgy reagalok szegény gyerekre, aztán mindig buntudatom van hogy esetlen nem voltam vele aznap jofej, nem voltam jó anya, stb stb.

szept. 7. 22:32
 18/45 anonim ***** válasza:
87%

Ezek után pláne egyértelmű, hogy a gyerekkel semmi gond.

Ne hülye könyveket olvassál, hanem állj a sarkadra. Nincs több cicizés stb.

szept. 7. 22:56
 19/45 A kérdező kommentje:
Egy újabb példa jutott eszembe- legutoljara a kirandulason azon volt maximalisan kiakadva, hogy nem ahhoz az asztalhoz ültem le ebedelni amit ő kigondolt. És csak vergődott meg hisztizett, sírt. Elvittem ot onnan, megbeszeltem vele, lenyugodott. Utána vissza mentünk azon vergődőtt, hogy azt a kajat rendeltem AMIT 10 perce ő kért, és mostmár nem azt kéri. És legszívesebben mondanam neki, hogy akkor gyerekem éhen halsz- de nem tehetem, mert akkor még hisztisebb lesz a nem evése miatt. Ördögi kor. És persze minden egyes helyzetben csak én vagyok aki megoldja a hisztiket, mert a férjem az csak morog, meg kiabal vele, már többször osszevesztunk ezen. Ezerszer a fejemhez vágja h nem normális amit a gyerek produkál, de szerintem az sem normális ahogy ő lereagálja. Mert oke hogy a gyerek hisztis, de hogy az apja se viselkedik ilyen helyzetekben normalisan az is biztos. Folyton nekem kell nyugodtan maradnom és oldanom ezt a sok szart. Mostmár úgy oldom meg h elkuldom az apját ha a gyerek kiveri a hisztit mert morog, meg emelgeti a hangját. Istenem annyira ki vagyok ma borulva. Egy ideg vagyok komolyan! Ma beszeltem a ferjemmel hogy igazán kivehetne a reszet a gyerekneveles én, és tok megértő volt. De a hulye haverjai meg tömik a fejet, hogy ő a csaladfenntarto, ne kelljen már gyerekeznie. De ő is éppúgy akarta ezt a gyermeket. Komolyan néha olyan pocs, hogy elkuldenem vilagga :D
szept. 7. 23:18
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

Írod hogy kiabál a férjed, utána azt írod hogy megemeli a hangját. Nem mindegy melyik, mert az hogy kiabál (1-2x oké ha borul a bili), az nem normális, de az hogy megemeli a hangját az lehet normális.

Amugy a könyvekkel semmi baj, tök jó ötleteket tudnak adni, meg kicsit jobban meg lehet ismerni a gyerekek világát, gondolkodás módjukat.

A férjed ugyanúgy akarta azt a gyereket, normál esetben igen ki kell hogy vegye a részét.

Az az ő hülyesége hogy enged a haverjainak, amit amúgy nem kéne. Inkább ott állna ki magáért , értetek és ne bólogató Jánost játszana ehelyett.

Ha választhat, akkor amit választ az maradjon fix.

Ezekre is vannak tök jó praktikák, de a praktikák alkalmazása is idő. Nem az első változtatásnál fog ő is "megjavulni".

Egyébként egy jó szakember sosem árt. Max azt mondja minden rendben. Egyébként egy jó gyermekpszichológust is fel lehet keresni. Ha tényleg jó megtudja állapítani a személyiség típusát és tud használható eszközt adni neked.

szept. 7. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!