Vajon lehet a gyerekemnek valami diagnózisa?
Állj a sarkadra. Látja, hogy veled mindent meg lehet csinálni, mert az lesz végül, amit akar.
Ordít? Hagyjad, egyszer majd abbahagyja.
Földhöz veri magát? Ok, hagyd ott feküdni.
Kiveszi a kezedből a seprűt? Azt meg hogyan? Sokkal erősebb vagy nála, fogd meg és ne engedd el.
(2 gyerekem van)
"Tehat totál probaltam kerülni hogy folyton azt hallja h NEM, de az én gyerekemnel ez nem válik be. Annyira szerettem volna a gentle parentinget alkalmazni"
Ezt egy hülyeségnek tartom.
Olvasva a plusz leírásaidat, nem gondolom, hogy a gyereknek van baja, hanem te vagy határozatlan.
(14-es voltam)
Kivancsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége. Igen főként velem ilyen, mert igaz nem gyakran, de havi 1x, 2x a mamanal van egész nap, és tökéletesen viselkedik, mint egy kisangyal.
Néha komolyan olyan mintha csak engem szekirozna.
Felfogom keresni gyerekpszichologust. Egyszer már beszeltem egy ilyen online védőnővel, aki annyit mondott az egészre, hogy akaratos kisfiu, de örüljek neki, mert felnott koraban a hasznára válik, és mindent el fog erni amit szeretne. Ha így veszem oke, férjem is sikeres üzletember, és nagyon rossz gyerek volt. De nagyon nincs rendben szerintem amit produkál. Vagy vajon már én nem bírom csak elviselni? Komolyan nem tudom. Nem jellemző rám a kiabálás, se a verés, igazabol halál turelmes voltam mindig is, mindenben. Csak mostanaban már nem úgy reagalok szegény gyerekre, aztán mindig buntudatom van hogy esetlen nem voltam vele aznap jofej, nem voltam jó anya, stb stb.
Ezek után pláne egyértelmű, hogy a gyerekkel semmi gond.
Ne hülye könyveket olvassál, hanem állj a sarkadra. Nincs több cicizés stb.
Írod hogy kiabál a férjed, utána azt írod hogy megemeli a hangját. Nem mindegy melyik, mert az hogy kiabál (1-2x oké ha borul a bili), az nem normális, de az hogy megemeli a hangját az lehet normális.
Amugy a könyvekkel semmi baj, tök jó ötleteket tudnak adni, meg kicsit jobban meg lehet ismerni a gyerekek világát, gondolkodás módjukat.
A férjed ugyanúgy akarta azt a gyereket, normál esetben igen ki kell hogy vegye a részét.
Az az ő hülyesége hogy enged a haverjainak, amit amúgy nem kéne. Inkább ott állna ki magáért , értetek és ne bólogató Jánost játszana ehelyett.
Ha választhat, akkor amit választ az maradjon fix.
Ezekre is vannak tök jó praktikák, de a praktikák alkalmazása is idő. Nem az első változtatásnál fog ő is "megjavulni".
Egyébként egy jó szakember sosem árt. Max azt mondja minden rendben. Egyébként egy jó gyermekpszichológust is fel lehet keresni. Ha tényleg jó megtudja állapítani a személyiség típusát és tud használható eszközt adni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!