Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Vajon lehet a gyerekemnek...

Vajon lehet a gyerekemnek valami diagnózisa?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiú, de 0-24 és figyelmet igényel. Egyszerűen semmit nem lehet mellette megcsinalni, mert ha neki nem tetszik simán földhoz vágja a tányért, vagy amit éppen csinálunk. Van hogy nem enged söpörni, mert neki nem tetszik és tépi ki a kezembol a seprut. Hiába guggolok melle hogy elmagyarázzam Miert kell söpörni, le se szarja. Meg folyékonyan nem beszél, de már jól ki tudja fejezni magát, mégis olyan érthetetlen. 3 napot volt oviban, de máris beteg lett, pedig nagyon sokat segitett az a 3 nap, neki is meg én is kicsit tudtam pihenni, mert 3 év alatt nem nagyon sikerult. Meg egyszer sem aludta át az éjszakát sem. Most kezd külön szobaban aludni, szereti is, de van hogy éjjel nem bírok átmenni hozza, visszaaltatni, hívtam ot magam melle aludni - és ezért ma éjjel akkora hisztit csapott, hogy az egész haz zengett. Kisbaba koratol mindent magyarazok neki, jatszok vele, tényleg sokat foglalkozok vele, de kicsit sem együttműködő. Nem érti meg h nincs mindig az amit ő akar. Mostanaban már nagykn nem bírom, már nagyon nincs turelmem. Nem merek vele nyilvanos helyre menni, mert olyan hisztiket szokott vágni hogy az nem normális. Volt már h allatkertbe mentünk, de semmi nem tetszett neki, be fizettunk ott voltunk kb 30 percet és ki kellett vinni, annyira leterhelte ot ott minden, meg a sok ember. Ha kirandulunk katasztrofa, elszokik meg ilyenek. Csak azt szereti akit szeret, ha valaki nem szimpatikus neki akkor meg is veri. Van két kisebb gyerek akivel szoktunk együtt lenni, de utalja őket, sosem mertem harmasban menni így sehova, mert a gyerekem annyit hisztizett. Volt olyan h egyik gyereket meg az anyjat csak a faluban akartam levinni, de végig visitotta az utat. Borzasztó irigy. Tudom ezek mind mind a dackorszak jelei is, de ez túl mutat a dackorszakon. Apja nulla, sokat nincs otthon, ha napi egy orat van vele már örülök- de hozza teszem hogy akkor sem csak a gyerekre figyel- pedig megtehetné, mert rugalmas munkaideje van. Sosem altatta meg el, és kettesben kb nem is jarnak sehova, és miattam sem mert nem akarom hogy kiabaljon vele abban a fel órában is amit hajlandó vele lenni. Sokszor mondjak hogy el van kenyeztetve, szerintem mondjuk nem igaz mert nem engedek meg mindent neki, de tény hogy a gyerek abszolút nem tart tőlem. Sokszor meg szeret, sok puszit ad, bujos is, még cicis is. De már nagyon kimerit ez a viselkedés. 3 év alatt annyi mindent nem tudtam elintézni, mert tudom hogy nem lehet vele sehova meg indulni. Olyan hogy elmenjunk kettesben vasarolni? Veszett úgy. Addig visít míg ki nem szállhat a kocsibol, majd elszokik. Szerintem ezt már meg kellett volna tanulnia… szóval valami más lehet a levegőben? 3 év alatt egy nap sem telt el ugy hogy ne kinlodott volna.
szept. 7. 17:57
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
83%
Nyilván valami baja van, gondolom öröklött. A családban nehéz természetű, rossz magatartású, zűrös ember nincs véletlen? Apja nem ilyen? Tesód, vagy az övé?
szept. 7. 18:28
 2/45 anonim ***** válasza:
93%

Diagnózisa akkor lesz, ha elviszed szakemberhez. Ezt nem a gyik népének dolga eldönteni.

Érzékeled, hogy probléma van vele, utána kell járni.

szept. 7. 18:35
 3/45 anonim ***** válasza:
92%
Oviba mit mondtak? Lehet baja is, de lehet nevelési hiba is. Pláne ha ennyi idősen még szoptatod.
szept. 7. 18:55
 4/45 A kérdező kommentje:

Oviba azt mondja a tanito neni, hogy arany gyerek, latszik benne a huncutság de ennyi kell.

És ha öröklött? Ki lehet ezt valahogy belőle nevelni? Parom is nagyon rossz gyerek volt, és van egy fia aki szinten rossz gyerek volt- de gondoltam h a szulok válása, anyuka elhanyagoló nevelése miatt vágyott a figyelemre. Most 21 éves, járt pszichologushoz- aki megállapított nála hiperaktivitast, de nem szedte ra a gyógyszereket, mostmár ügyes gyerek, feltalálja magát, dolgozik, sokat besegít az apjanak, szóval jó irányba valtozott. De ha 21 évet kell várnom meg is örülök.

3- as, Miert szerinted mi gond van a szoptatassal?

szept. 7. 18:59
 5/45 anonim ***** válasza:
82%
Ha oviban nincs vele semmi ilyen, akkor itt veled van a probléma.
szept. 7. 19:17
 6/45 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a sarkadra kellene állni végre, mert a fejedre nőtt.

Világosan meg kell húzni a határokat és nem veréssel vagy állandó üvöltözéssel, hanem higgadtan de erélyesen megmondani hogy ez a viselkedés, állandó üvöltés és hiszti nem érdekel, “anya ezt nem érti”.

3 éves már nem kisbaba, persze hogy dacol ami rendben is van, de mindennek van egy határa.

Nem hinném, hogy “diagnózisa” lenne, inkább te nem vagy elég határozott és nem jól reagálsz (ami valahol érthető, ha állandóan egyedül vagy rá)

szept. 7. 20:00
 7/45 anonim ***** válasza:
94%
A szavaiddal élve, ezt nem lehet "kinevelni".
szept. 7. 20:19
 8/45 A kérdező kommentje:

Már csak vmi tipp kene hogy szoktassam le a cicirol. Eleinte az volt a tervem hogy spontán majd le fog szokni, de ezt kétlem. Nagy cicis, mondjuk ha oviban van gond nélkül el van cici nélkül, de ovi után és alvashoz is igényli. Arról nem is beszélve hogy éjjel 3 x általában kel, és csak cicivel alszik vissza. Mondom neki h nem éjjel már nincs cici, De akkor meg újra megy a visitas amit nem hagy abba 5 percen belül.

Félreértés ne essék mindennel jobban szeretem a gyerekem de már annyira elfaradtam, hogy naphosszat könyörögni kell neki mindenért.

szept. 7. 20:24
 9/45 anonim ***** válasza:
90%
Az adhd erősen öröklődik és mivel a masik gyerek is hiperaktív, valószínű, hogy a párod is az és a fiatok is az. Felnőtt adhd-s már nem úgy viselkedik, mint egy gyerek, nem lehet kinőni, de változnak. Csak gyógyszer van rá, úgyhogy meggondolnám a kódot ha adhd, de azért vidd el felmérésre szerintem.
szept. 7. 20:30
 10/45 anonim ***** válasza:
74%

Pfuuu valamit nagyon elba*táĺ...

Egy óvodás már ne lógjon az anyja mellén...kezdésnek erre találj megoldást mert gyomorforgató.

Utána meg neveld meg mert a fejetekre nőtt oltári módon

szept. 7. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!