Nevelt lányom unokatestvére sajnálatos módon balesetben elhunyt, a kamasz lányom elkezdett arról beszélni, hogy pár éve rendszeresen zaklatta ez a fiú, viszont a rokonok szerint ezt a lányom találja ki, mert középpontba akar kerülni, mit tehetek?
A fiú egyébként egyetemista volt és úgy tűnt nagyonis tartotta magát erkölcsileg a normákhoz.
Ő már nem tud nyilatkozni arról, hogy mi történt.
Az valóban igaz, hogy gyakran kaptuk nagyon durva hazugságokon a lányunkat, de lehetséges lenne, hogy ilyen dologban hazudna? Meggyalázná valaki emlékét akire mindig irigykedett?
Rólunk azt hazudta, hogy bántalmaztuk, holott soha egyetlen újjal nem nyúltunk hozzá!!!
Nehéz kamasz, feleselős, tiszteletlen, nagyon nehéz vele, picinek is nehéz természete volt.
A lányom mindig nehezményezte, hogy ez a fiú volt mindenki kedvence és most is mérges, hogy mindenki őt siratja ahelyett, hogy végre ővele foglalkoznának.
Ennél nem nagyon lehet rosszabbul reagálni. Egyáltalán nem biztos, hogy hazudik.
Lehet félelemben tartotta (pl.: "ha szólsz bárkinek akkor végzek veled és/vagy a szüleiddel") és ezért csak most merte elmondani vagy akár konkrét fenyegetés nélkül is ettől tartott.
A szűk családban igenis rendben van, sőt szükséges az, hogy beszéljenek róla és hogy a lány azt érezze, hogy hisznek neki, támogatják. Mert ha még a szülőktől se akkor mégis kitől várhat segítséget, támogatást?
Persze, lehet hogy hazudik, de még mindig jobb ha úgy hisztek neki, hogy nem történt meg, mintha úgy nem hisztek neki, hogy megtörtént. Meg persze pszichológus mindenképpen kéne, a leírás alapján akkor is ha nem történt semmi.
Csak a gyászoló szülőktől tartsuk távol a lányt, mert ha nem tudtak róla akkor nekik nem kell még emiatt is szenvedni, ha tudtak róla, akkor meg valószínűleg nem biztonságos az a környezet.
Én hinnék neki. Lehet a bántalmazós kamuszöveg is abból fakadt, hogy a maga kifacsart módján kért segítséget.
Inkább csalódjak abban, hogy hazudott nekem, és nem történt meg, minthogy azon emésszen a bűntudat, hogy nem hittem neki, mikor kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!