Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Értelmileg is érintett auti...

Értelmileg is érintett auti kislánnyal hogyan tudtátok megértetni a menstruációt és az azzal kapcsolatos, szükséges dolgokat?

Figyelt kérdés
Baratnőm kislánya. 9 éves lesz hamarosan. Az enyhe és a középsúlyos értelmi fogyatékosság határán van. Kétségbe van esve az egésztől, nem birja a vért, elutasítja a betétet is. Nekem fiaim vannak, tehát érdemben én sem nagyon tudok nekik segiteni, maximum ötletelés szintjén. Ha megint kezdődik a suli, akkor talán a fejlesztői is tudnak segiteni, de most még a fű sem nő, mert szabin vannak.

júl. 30. 06:43
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
20%
nekem van a családban egy unokahugi, sajnos hasonló problémákkal mint amit kérdező is írt. nem bírta egyik betétet se, már nagybátyámék pelust adnak rá, azt jobban tűri de azzal is minden baja van. múlt héten nyaralni mentek nagybátyámék, és ránk bízták unokahugit. hát mikor jött volna meg neki ha nem akkor? pelenkáztam napokig. peluscserénél mindig ellenkezik de valahogy azért csak sikerül ráadni. leszedni magáról nem tudja szerencsére. folyton mutogatott a hasára szegény, biztos fáj neki is, ahogy nekem is mindig. a családom utálja a gyógyszereket, úgyhogy neki se adnak (így én se adtam neki) és anno én se kaptam, akármennyire görcsöltem.
aug. 6. 08:51
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
31.: A menstruációs görcsöket csillapítani kell.
aug. 6. 13:19
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
31, ha napokig te pelenkáztad, akkor nyilván veled volt, ergo tudtál volna neki gyógyszert adni... pont azért, mert tudod, milyen nem kapni. Büszke lehetsz magadra...
aug. 6. 13:21
 34/39 anonim ***** válasza:
19%
31-es és 33-as: a nagybátyám mondta, hogy ne adjak neki.
aug. 6. 13:32
 35/39 anonim ***** válasza:
28%
Gyógyszert nem adunk mas gyerekének, mert nem tudni, allergiás e, vagy szed e valami mást, amivel együtt problémát okozhat.
aug. 6. 13:42
 36/39 anonim ***** válasza:
84%
35, nem maradunk napokig úgy gyerekkel, hogy nem ismerjük az allergiáit...
aug. 6. 13:49
 37/39 anonim ***** válasza:
28%

36

Az is igaz. De ha a szülő azt mondja, nem adhat neki a bébiszitter gyógyszert, akkor nem adhat neki

aug. 6. 13:54
 38/39 anonim ***** válasza:

Részben igaza van annak, aki a gyógyszerallergiát írta. Viszont tőlem orvos, gyógyszerész szinte soha nem kérdezte, allergiás vagyok-e arra a gyógyszerre, amit felírt vagy eladott nekem, azonnal ment a recept és a patikus is kérésre kiadta a gyógyszert. Utóbbi azt se szokta kérdezni, magamnak, vagy másnak veszem-e.

Alapesetben mindenkinek kell fájdalomcsillapító, ha fájdalmai vannak. Ilyen esetben előzetesen meg kell kérdezni, van-e az illetőnek gyógyszerérzékenysége. Ha valaki nagyon rosszul van, hívjon fel a rá felügyelő egy szakembert, mit adjon neki. Az orvosi ügyelethez lehet ilyenkor fordulni.

aug. 6. 14:39
 39/39 anonim ***** válasza:
82%
a hitetlen hozzaszolonak uzenem hogy a baratnom kislanya nem volt egeszen 9 amikor az elso menzesze megjott es az osztalyukban mar volt 2 ilyen kislany. 11 evesen felnott noi melle volt 165 cm magas es 42 kg volt mindenki legalabb 15 nek saccolta. En meg 14 voltam eppen a szulinapomon jott meg eloszor, a nagymamam meg 16 mult az elsonel. probald megerteni hogy nem vagyunk egyformak.
okt. 28. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!