Hogyan lehet egy gyermeket meggyőzni,hogy ne menjen ki egy szobából,vagy egy házból,hogy ne essen neki semmi baja?
Ez valami elméleti kérdés, hogy ha téged éppel felzabál a medvedisznóember a nappaliban, akkor mit kiabálj Ödönkének, hogy a hálószobájában maradjon?
Mert amúgy meg egyszerű a megoldás, zár, rigli, folyamatos felügyelet. Kamasznál esetleg a telefonja elvételének kilátásbahelyezése.
A legkisebb fiunk ADHD-s auti, ráadásul picinek szökős típus volt. Minden ajtón volt zár, amin nem volt alapból, arra szereltem, reteszt, amire lakatot tettem stb.
Borzasztó időszak volt, de miután egyszer 2 évesen meglépett (kimászott a 1,5m magas kerítesen) a nagyszülőktől, inkább zárat nyitottam zártam állandóan, mint azt a fél órát vagy rosszabbat újból átéljem!
Az ADHD miatt miért ne lehetne zárni? Nyilván nem 24 órára, de ha pl benti program van, akkor mit keresne a kertben, ha kinti, akkor meg minek menne be stb. Bizonyos típusú ADHD-s mellé meg folyamatos felügyelet kell, akkor pedig a felügyelet és zárkózás kombó kell...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!