Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Indulatos, mérgelődős lett a...

Indulatos, mérgelődős lett a fiam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mostanában már nem lehet hozzá szólni sem: azt mondja nekem"Rossz vagy", "Majd keresek olyan anyukát aki szót fogad nekem", nem tud kérni, csak parancsolni "Azonnal tedd ezt vagy azt"...

Csupán 4 éves és nem tudom kibillenteni ebből a mérgelődésből...Mi lesz ha kamasz lesz?

Próbáltam vele kedves lenni, kérlelni. Mondtam legyünk barátok, beszéljünk szépen egymással. Szóltam már rá is, hogy nem illik így beszélni a szüleivel...Eredménytelenül. Marad az összeráncolt szemöldök, a mérges, fellengzős hangnem...és a mindennapi reggeli ideg...

2010. okt. 19. 07:54
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és ezeket nem tőlem tanulta. Például tudatosan kerülöm, hogy azt mondjam, hogy rossz.
2010. okt. 19. 07:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Lattam olyan tv musort ,ahol direkt ilyen gyerekekkel foglalkoznak.Es mutattak tobb fele modszert,amivel 1heten belul le lehet szoktatni.Szerintem hasznalj bunteto szeket.Amikor rossz arra ulteted.De akarmikor onnan felall es hisztizik vagy sir,sosem szabad onnan elengedni.Melle talalj ki egy idot ,amennyit ott kell ulnie.Vagy megoldhatod kreativan a dolgokat.Talalj ki olyan jatekokat ,amivel csillagokat vagy sziveket tud kapni,hogyha jol teljesitette azt,vagy ha eppen nem hisztizett.Igy leirni eleg bonyolult.De rengeteg modszert lattam ,amivel az ordogbol angyalka lett nevelve.Sok sikert es sose add fel.A sorozatos probalkozasok majd meghozzak az eredmenyt.
2010. okt. 19. 10:54
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Igazából ez nem hiszti. Ez kezd lenni a mindennapi beszédstílusa. Bármit mond, így mondja...

2010. okt. 19. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Unokaöcsèm nêgy èvesen ugyanilyen volt. Most öt èves,sajnos egy èvig biztos ilyen volt:( olyan csúnyàn tudott nèzni, mintha maga a gonosz nèzett volna azokbòl a kis szemekbôl. Komolyan, ölni tudott volna a szemeivel. Minden apròsàgèrt. Mert a mama is mellèült, ö meg csak anya mellè akart. Mert menni kellett haza. Mert ki kellett volna menni sêtàlni. Mert nem azt csinàltad,amit ö elkèpzelt. Az anyja elsö taktikàja az volt,hogy nem vette figyelembe. Nem szòlt èrte. Nem segitett. Csak a szigor ès bizony ràszòlt, büntetett. Mert ez is hisztis viselkedès,csak nem òbègatott, nem visitott. De ez akkor is hiszti! Ugyhogy mikor igy viselkedett, akkor egyszer figyelmeztette az anyja normàl hamgon,mindig ugyanazokkal a szavakkal: Tedd el a csúnya szemed ès gyorsan vedd elö a szèp,mosolygòsat! Ha tovàbb duzzogsz, büntetèst kapsz.ha nem hagyta abba, leültette 4 percre egy szèkre, elmondta,hogy nem türi ezt a viselkedèst, most itt kell maradnia 4 percet. Otthagyta. 4 perc letelte utàn visszament, bocsànatot kellett kèrnie az anyjátòl,ujra elmondta,mièrt kapott büntetèst ès ennyi. Ahogy ezt elkezdte, kb kèt hèt kellett,hogy ràjöjjön a gyerek,hogy a csúnya nèzèsèrt büntetès jàr,mindig! Amugy ez a toy storyban van: krumplifej úrnak van csúnya szeme a tàskàjàban, elö tudja venni,ha mèrges! Nem làttàtok? Kitartàs ès igenis fegyelmezd emiatt,mert tök ciki igy rokon szemmel is,mikor az öcsi jàtsza a kismajmot:)
2010. okt. 19. 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont ugyanez van, de ahogy jött úgy ment is. Nem vettem fel, de mindig kijavítottam, hogyan kérsz szépen, vársz. És nem estem hasra tőle és egy hónap alatt abba is maradt. Az oviban is mondták, hogy milyen csúnyán beszél(ugyanez add ide azonnal, mot rögtön csináld meg...), (az igazsághoz tartozik, hogy beteg lett)szóltam óvónéninek, nem kell kímélni, ezzel a betegséggel együtt kell élni, nem különb egy gyereknél sem. És egy hét alatt már dícsérték, milyen türelmes lett és teljesen megváltozott.

Úgyhogy kitartás, rossz szokás, amit majd elhagy. De semmiképp ne engedj neki, légy határozott és kitartó.

2010. okt. 19. 16:10
 6/8 A kérdező kommentje:

A két utolsó válaszolónak külön köszi. Nagyon hasznos válaszokat írtatok. Eddig gondoltam nem szólok rá, nehogy eltanulja a szigorúbb hangnemet tőlem. Most kipróbálom amit írtatok...

Várom a további ötleteket/tapasztalatokat!

2010. okt. 20. 07:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Wtf??? Na ne már... Nem kéne megbüntetni azért mert mérges... Te se legyél vele kedves, oszt abbahagyja...
2010. okt. 20. 18:43
 8/8 anonim válasza:
33%
sose kezeld barátként a gyereked mert akk nem érzi hogy te vagy az aki meghatározza a szabályokat, úgy gondolja majd hogy te egy barátja vagy akivel úgy viselkedik ahogy épp kedve van.
2010. okt. 24. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!