Indulatos, mérgelődős lett a fiam. Mit tegyek?
Mostanában már nem lehet hozzá szólni sem: azt mondja nekem"Rossz vagy", "Majd keresek olyan anyukát aki szót fogad nekem", nem tud kérni, csak parancsolni "Azonnal tedd ezt vagy azt"...
Csupán 4 éves és nem tudom kibillenteni ebből a mérgelődésből...Mi lesz ha kamasz lesz?
Próbáltam vele kedves lenni, kérlelni. Mondtam legyünk barátok, beszéljünk szépen egymással. Szóltam már rá is, hogy nem illik így beszélni a szüleivel...Eredménytelenül. Marad az összeráncolt szemöldök, a mérges, fellengzős hangnem...és a mindennapi reggeli ideg...
Köszi a választ!
Igazából ez nem hiszti. Ez kezd lenni a mindennapi beszédstílusa. Bármit mond, így mondja...
Nálunk pont ugyanez van, de ahogy jött úgy ment is. Nem vettem fel, de mindig kijavítottam, hogyan kérsz szépen, vársz. És nem estem hasra tőle és egy hónap alatt abba is maradt. Az oviban is mondták, hogy milyen csúnyán beszél(ugyanez add ide azonnal, mot rögtön csináld meg...), (az igazsághoz tartozik, hogy beteg lett)szóltam óvónéninek, nem kell kímélni, ezzel a betegséggel együtt kell élni, nem különb egy gyereknél sem. És egy hét alatt már dícsérték, milyen türelmes lett és teljesen megváltozott.
Úgyhogy kitartás, rossz szokás, amit majd elhagy. De semmiképp ne engedj neki, légy határozott és kitartó.
A két utolsó válaszolónak külön köszi. Nagyon hasznos válaszokat írtatok. Eddig gondoltam nem szólok rá, nehogy eltanulja a szigorúbb hangnemet tőlem. Most kipróbálom amit írtatok...
Várom a további ötleteket/tapasztalatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!