Miért ilyen indulatos a kisfiam 17 hósan?
Eddig is harapott időnként, ha rájött, de most elkezdte a csapkodás-pofozkodást. Ma voltunk egy játszóházban és egy kisfiúra is majdnem rácsapott, összehúzta közben a szemöldökét, pedig a kisfiú nem csinált semmi, csak megállt mellettünk.
Nem szoktam még kiabálni sem rá. Persze van, hogy eréjesen rászólok, ha olyat csinál, amit nem kellene. Még sosem csaptam rá. Engem is próbál pofon csapni időnként, ha nem engedek neki valamit és felveszem. Miért ilyen? Mit csinálok rosszul? Persze mondjuk neki, hogy nem szabad, ne csinálja, bla-bla.
Én a motorelkobzással értem el, hogy abbahagyja a verekedést.Mondtam neki, ha mégegyszer megüt stb. azonnal megyek, és felteszem a polcra a motort.Aznap nem lesz motorozás.Megcsináltam párszor, és befejezte a pofozkodást, rugdosást.Leszokott róla.
Azóta is mindig megkeresem a legfájóbb dolgot, amit csak lehet.Aztán megy a tiltás.Ilyen a játszótér megvonás is.
Eleinte azt hittem nem fog menni ez egy 17 hónaposnál, mert a büntit nem rögtön kapta.Nem így lett.Emlékezett rá, hogy a motort feltettük a polcra, így gyaloggaloppolnia kell.
Mi néhány hónapja küszködünk ezzel a problémával, szóval már van némi tapasztalatunk.
Az oka: lehet h nem tudja kifejezni magát, attól lesz feszültebb (ez enyém még nemigazán beszél-fiú) + elkezdődött az első dackorszak, tud nemet mondani, nálunk ez a sláger szó, már csak mosolygok rajta, mindenre nemet mond, aztán meg megcsinálja + könnyű ütéssel vagy akár csípéssel, harapással reakciót kiváltani, olyan ez mint egy gomb, ami tuti működik, élvezik hogy hatnak valamivel + valami más zavarja (rájöttem, h ha a fiam fáradt, és sok inger éri, pl sok még a gyerek körülötte, akikkel folyton összeütközik - folyton behatonlak az "intim szférájába", egymás játékával akarnak játszani, akkor hajlamos odacsapni, így ha látom, hogy elég volt már neki és kell egy kis pihi, kiemelem abból a környezetből)
A másik, hogyha látom hogy indul a keze, hogy akár viccből csapjon vagy csípjen, nyugodt, határozott hangom bíztatom hogy simizzen vagy adjon puszit, és megteszi. Amíg azt mondtam neki ,hogy mit ne tegyen, mégis megtette, amióta bíztatom, hogy tegyen vmi mást, sikerül elterelnem, és sokkal jobban viselkedik társaságban, és velünk is nagyon édes lett, odajön és összevissza puszil-simiz, aminek persze hatalmas boldogság a jutalma.
16:06-is vagyok.Nyugodtan le lehet pontozni:DNem zavar.Nekem akkor is ez a véleményem.
Na és később?Pár év múlva is jól megcsapkodja anyát, aztán majd megy a puszi meg a simi??(Ezt már tapasztaltam egy most 8 éves kislánynál.)Elvégre is utána jóváteszi valahogy.Csak az a baj, hogy a társait nem fogja jó kis pofozkodás után megpuszilni.Te jó ég!
Különben mindenki úgy nevel, ahogy akar.Nekem 15 év szakmai tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, és rengeteg félrenevelést láttam.
Ezért van ennyi agresszív gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!