Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem tudom követni 10...

Miért nem tudom követni 10 hónapos kisfiam étkezéseit?

Figyelt kérdés
Ma éjjel felkelt enni, egyértelműen éhes volt, mert nappal csak 3 x evett + lefekvés előtt tápit viszonylag sokat, de nem rendes adagot. Viszont ha nappal többet eszik, tehát nem marad ki az tízórai és uzsonna sem, akkor este nem vacsorázik rendesen, mert sem a főzelékből nem eszik rendes adagot, sem a lefekvés előtti tápiból, ami ahhoz vezet, hogy hajnalban (7 körül) ébred enni és alszik tovább. Hányszor adjak neki enni és miket? Bajban vagyok, mert a tejes dolgokat nem bírja annyira a szervezete így kiesik a babapuding, túó készítmények, de tejpépet sem ehet állandóan, arról nem is beszélve, hogy annyira nem is szereti. Hányszor adjak neki enni, Ti hogy csináljátok????
2011. nov. 8. 10:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia! Az miért baj, ha hajnal 7kor felkel enni? Mikor fekszik le? Mi a rendes adag?

Az enyém 11 hós és szopik ugyan, de uzsira és vacsira fél adag "szilárdat" kap plusz utána a cicit. Tehát reggel szopi, tízóraira rendes adag gyümis hami, ebédre rendes adag főzelék, uzsira fél adag (főleg) kásaféle + szopi, vacsira fél adag főzelék (ami ebédről maradt)+ szopi.

2011. nov. 8. 11:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja az időpontokat lehagytam: reggeli 7kor, tízórai 10kor, ebéd 13kor, uzsi 16kor, vacsi 19kor (+/- fél óra)
2011. nov. 8. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Függ attól hogy reggel hány órakor keltek fel. Illetve a babád hánykor ébred?

Ha időben, 7 körül (vagy kicsivel után) akkor el tudod osztani hogy meglegyen a napi 5-szöri étkezése. De nem kell agyonetetni. Egyébként a 7 óra az nem hajnal, legalábbis nekem nem.

Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora.

Se a tízórai, se az uzsonna ne legyen annyira laktató dolog hogy teletömi a pocakját, mert akkor persze hogy a köv. evésre nem lesz éhes. Így csúszik minden.

Igazából nem nagyon értem amit írtál. De úgy értelmezem hogy vacsorára adsz neki főzeléket is és tápszert is? Minek? Vagy egyik vagy másik. Te is felnőttként bőven jóllaksz az egyik féle étellel, nem eszel hozzá egy másik fogást.

2011. nov. 8. 11:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Az előttem író tökéletesen leírta az időbeosztást. Ez így nagyon jó!
2011. nov. 8. 11:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Valóban időpontokat nem nagyon írtam. Szóval kisfiam 8-9 körül kel, de van hogy később, viszont este 10-re van ágyban. Reggeli tápszer, 13-14 között/körül ébredés után rendes adag főzelék, délutáni alvás után.. na igen, ha fél6 fele kel, akkor tejpép, majd vacsizik velünk, majd fürdés után tápi vagy ha később mint pl tegnap este 7-kor, akkor már csak főzeléket kap, majd lefekvés előtt tápit. Kell neki lefekvés előtt valami, mert sok idő telik el a vacsi és alvás között.
2011. nov. 8. 11:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Amúgy elfelejtettem írni, hogy 4 hós kora óta nem eszik éjjel, nem is volt soha éhes, egészen ma éjszakáig. Végig alussza az éjszakákat, hacsak a foga nem gyötri. És nálunk a 7 óra hajnal.
2011. nov. 8. 11:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Tegyük fel, hogy 8-kor kel:

1., fél9-kor reggeli tápszer

2., 11 fele gyümi (ez ki szokott maradni rendszeresen, mert nem éhes 3 óra múlva)

3., 13 óra fele ebéd, főzelék, rendes adag

4., fél6-6 fele tejpép, bár ezzel túl jól lakik

5., 8 fele vacsi, főzelék

6., lefekvés előtt fél10 tápi amennyit kér

Ha nem tekintem a tízórait, mert ez rendszeresen kimarad, akkor 5x eszik egy nap. Ez így jó?

2011. nov. 8. 11:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Kicst soknak tűnik, látom már hol rontom el, a második ébredés után nem tejpépet kéne kapnia. De mit adjak neki? Túrót nem tolerálja, nem bírja még a szervezet, ugyan így a tejes dolgokat sem pl. baba puding. Akkor mit adjak??
2011. nov. 8. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:
A napi 5*i hami az jó. Csak szerintem kicsit el vannak tolódva az étkezések. Ebéd után még háromszor eszik, míg délelőtt csak a reggeli van. Éjszakára jól belakik, így sokáig alszik. Ha nektek ez így jó (mármint a nap 8-9 körültől este 10ig) akkor ok, csak szerintem ragaszkodj kicsit jobban a fix időpontokhoz, mert különben állandó csúszás lesz. Mert igaz ugyan, hogy a baba igényeit kell követni, de a főbb vonalakat (időpontokat) neked kell kijelölni, amihez ő be tud állni.
2011. nov. 8. 11:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk adj neki gyümit tejpép helyett, főleg ha az általában kimarad délelőtt.
2011. nov. 8. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!