Leírnátok 3-4 hónapos babátok étkezéseit?
3 hónapos a kislányom.
Így eszik:
6-1/4 7
9:30-10
13-13:30
16-16:30
20-1/4 9
Éjszaka nem szokott felkelni szerencsére, már 9 hetes kora óta. Egy evésre 150 ml tápszert eszik meg. Előfordulnak napok, amikor tízóraira és uzsonnára csak 120-130 ml-t iszik meg. Mostanában egyre gyakrabban van így. Etetések között viszont igényli a plusz folyadékot, így teát, vagy vizet is kap.
Én már kóstoltatok. Az almalevet nagyon szereti, de a reszelt almát nem. A krumpli sem jött be neki, meg a baracklé se. Most sütőtököt kóstolt, az ízlett neki. :)
mi juli 6.-án leszünk 4 hósak de gondoltam leirom a napunkat!
Hat hetes korunk óta éjszaka már nem kelünk fel csak nagyon ritkán sir fel éjszaka akkor is elég neki egy kis tea!
Általában reggel hat körül ébred akkor 180ml tápi majd vissza alszik ugy fél kilencig!
Aztán 10órakor bevág egy egész üveg bébi kaját(gyümi sütőtök répa stb..)
Délután kettőig általában ekjátszunk meg séta aztán 150ml tápi
Majd fél hétkor este fürdés aztán 7 és félnyolc körül vacsi 180ml tápi!aztán legkésőbb fél kilenckor alvás!
napközben elégsokszor iszik vizet vagy teát vagy baba levet amugy kislány jó étvágyal !
Mi 3,5 hónaposak vagyunk, most kezdtem kóstoltatni vele az ízeket. Változóan kap 2-3 kiskanállal, és 2-3-mal teszek a tápszerébe is, hogy szokja az ízeket.
A napunk:
7-8 között ébredés, 9-fél10 között evés 130ml
13-14 között ismét 130ml
17: 80-120 ml között
Este 18.30kor fürdés, rögtön utána vacsi, 180ml
Éjjel sajna 2x kelünk: változóan éjfél és hajnal 2 körül, ekkor szintén 120 ml-t eszik,
utána hajnal 4-5 között ébred, akkor 100 ml körül eszik.
Nap közben mi is teázunk. Valahogy többet viszont nem akar enni nap közben, és aludni is csak 30-40 percet alszik egyszerre, azt is csak 3x egy nap. Altatni nem tudom, nem nyűgös, nem álmos. Annyira érdekli a világ, és olyan jól érzi magát, hogy szerintem "nem ér rá" enni napközben, ezért kelünk éjjel :o) Akkor viszont evés, alvás, 20 perc alatt visszafekszünk.
Köszi,hogy írtatok!
Azt szeretném még kérdezni,hogy pl. a gyümilevet etetések között kapják vagy rögtön etetés után esetleg elött? Csak azért,mert nálunk,ha rendes adag kaját kapnak,(ikrek) akkor azzal ugye kihúzzák simán a 3-4 órát,közben pedig ha gyümilevet akarok nekik adni,nem mindig fogadják el. Ezért én úgy csináltam,hogy kajaidőben kaptak levet (+tápit is). Ez nem baj?
Próbáltam nekik 2x pürét adni,de mintha nem értenék mi az. Vagy csak nem ízlett nekik? Egyszer sárgarépát,egyszer meg sütőtök-almát.
Ma akarom kstoltatni a barackot.
Egyébként nálunk most kezd beállni az,hogy tízórarira meg vacsira nem esznek annyit. Amúgy 5x esznek,átalusszák az éjszakát!
Első vagyok. Én általában két kaja között kóstoltatok délelőtt, mert ha rögtön kaja előtt kapja, akkor utána kibukja az egészet. És elég gusztustalan a sütőtökös tápszer. :)
Egyébként az én lányom sem érti a püré dolgot. Épp ma gondolkoztam, hogy most pár napig szüneteltetem, aztán újra megpróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!