Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babának mennyit...

Edit12 kérdése:

2 hónapos babának mennyit kell-kellene hason lennie?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert a doktornő megkérdezte, szeret-e hason lenni. HIrtelen lányos zavaromba rávágtam, hogy igen, mivel nem mertem neki megmondani, hogy eszembe sem jutott, hogy hasra tegyem. Persze hazajövet rögtön megpróbáltam, de nagyon nem tetszett neki. Ezért kérdezem, hogy erőltessem vagy hagyjam a csudába?
2011. okt. 28. 12:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Az én babám is 2 hónapos, nem szeret hason lenni egyáltalán és ezért eddig én sem sokat erőltettem. Tegnapelőtt voltam a gyerekdokinál, kérdezte hogy szeret-e hason lenni. mondtam, hogy nem igazán. Azt mondta, hogy pedig muszáj minden nap 5 alkalommal 5-5 percig hasra fektetni, hogy tanulja meg a fejét emelgetni. Ha sír, meg kell próbálni különféle színes tárgyakkal elvonni a figyelmét. Ha így sem szereti, akkor fektesd hassal a mellkasodra és mondj neki.

A lényeg az, hogy ha nem fekteted hasra, nem fejleszti a nyakizmait és az agynak azt a területét, ami fontos a további mozgások megtanulásában.

Úgy hogy próbálgasd hason fektetni, az elején még ennél is rövidebb ideig. Állítólag, ha már jól megy nekik a fejemelgetés, akkor már fogják szeretni a hasonfekvést...csak az odavezető út nehéz egy picit :-)

Én is még csak az elején járok a dolgoknak, de remélem egy kis kitartással sikerül.

Kitartást neked is! :-)

2011. okt. 28. 12:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Én már a kórházba hasra raktam a lányunkat. Mikor hazajöttünk, szintén próbálkoztam vele. Na akkor látszott rajta, hogy kicsit nem tetszik neki.

Erőltetni semmit se erőltettem, viszont minden fennlétkor pár percre megpróbálkoztam vele.

Kb. 3-4 nap után megszerette, azóta csak hason tud elaludni.

próbálkozni kell, de nem erőltesd! :)

2011. okt. 28. 12:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Lányom 3 hónapos koráig utált hason lenni, viszont a mozgásfejlődés szempontjából (hogy erősödjenek az izmai) előnyös, ha egy baba hason fekszik.

Mivel az én babám utálta, ezért néha-néha letettük őt naponta pár percre, de mindig üvöltés lett a vége. 3 hónaposan viszont meggondolta magát, megszerette a hasalás, és jobban is erősödtek úgy az izmai. (Ő picit hipotón volt, de egy teljesen egészséges babának is jót tesz a hason fekvés.)

4/10 anonim ***** válasza:

12:18 vagyok.

Miközben a lányunk hason próbálkozott megmaradni, aközben mindig mondtuk, hogy ügyes kislány és simogattuk a hátát..

5/10 anonim ***** válasza:
16%

persze, hagyd a csudába, minek is erősödjön meg a nyaka-háta, gerince, nem fontos forognia, ülni, mászni...

ne viccelj, gyakorlatilag már az ébren töltött idő 80%-át kéne hason töltenie. hogyhogy még nem volt hasra téve? ez annyira szomorú, gondolom még senki nem mondta :( hát mi a fenének van a védőnő ha ilyen fontos, alap dolgokat nem mond????

1 mozgást kivéve mindegyiknek a hasonfekvés az alapja. minél többet van hason, annál előbb vagy éppen ügyesebben fogja csinálni ami azért fontos mert ezek a mozgások indítják ba az agy bizonyos részeit. ne erőltesd, szerettesd meg vele!

2011. okt. 28. 12:19
 6/10 anonim ***** válasza:
én le szoktam tenni kb 10 percre hasra naponta. Az elején utálta, uh folyamatosan beszéltem hozzá közben, most már szeret hason lenni, ügyesen kinyomja magát és nézelődik, most 3 hónapos.
2011. okt. 28. 12:43
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

Két lányom van. Mindkettő utált hason lenni, kb. 10-20 másodperc után üvöltés volt. Én hagytam őket háton. AZ egyik mozgásfejlődése átlagnál gyorsabb volt, 4 hónaposan már forgott, a másiké pedig az átlagnál lassabb volt, 6 hónaposan kezdett forogni.(Mondjuk ő két hónapig terpesz pelust is hordott, szóval szerintem ez is közre játszott.) Onnantól, hogy maguk határozták meg, mennyit vannak hason vagy háton, már viszonylag sokat voltak hason is.

Ha amúgy mozgékony, és látszik rajta, hogy próbálkozik mindenfélével, és nem mint egy "darab fa" fekszik a hátán, akkor szerintem nem kell ezt erőltetni, mert magától is csinálni fogja.

2011. okt. 28. 12:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Amennyit csak bír. Pelenkázás után tedd hasra, és ha már sír miatta, fordítsd vissza. Ennyi a titka. Egyre tovább fogja bírni, egyre jobban fogja szeretni.

Így erősödnek a hátizmai, nyakizmai.

2011. okt. 28. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:
nekem nem feküdt hason és mégis mászik, ülésből indul. Ma 8 hónapos és már simán ül, meg kompozik. Kibírtuk nélküle.
2011. okt. 29. 09:15
 10/10 anonim ***** válasza:
ja annyi lemaradt hogy szépen tartja a fejét már 5 hónapos kora óta.
2011. okt. 29. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!