Két hónapos kisfiam ma a kötelező védőoltás mellé megkapta a Prevenar nevű szintén védőoltást pedig én azt nem kértem. Utólag mondta a doktornő mit adott be. Szerintetek?
A Prevenart automatikusan adják,2éves kor felett azt hiszem már fizetős.
Nem kell ezen kiakadni,mert jó hogy van! A 19hónapos kislányom is megkapta mind a háromszor,de elsőre tőlem sem kérdezték. Amúgy is beadattam volna.
Prevenar az az oltás "márkája". ez pneumokokken ellen véd én úgy tudom magyarroszágon ez kötelezö és igen ezt egyben adják a másik 6 oltással.
vagy is 7 ellen anyagot kap, 6-t egyben és 1-t külön, mindegyik sonkácskába egyet.
ez a következöbe is így lesz 4x ismétlik.
én külföldön élek, itt választható az összes, de úgy tudom Mo-n mindegyik kötelezö.
Örülj neki, ez egy nagyon jó oltást.
Majd fogja kapni 4 és 15 hósan is.
Nem írtál alá papírt ezzel kapcsolatosan?
én fiam is megkapta, nálunk beadják aláírás nélkül. lehet kötelező?
én nem is foglalkoztam ezzel így, a gyerekorvosnak kell tudnia, hogy szükséges-e, bízom benne.
Nem kötelező oltás. Alá kell írni egy papírt, hogy kéred. Egyébként szerintem nagyon hasznos oltás. A pneumococcus okozta tüdőgyulladás és a középfülgyulladás ellen is véd.
Nem lehet, hogy már régebben aláírtál? Nekem már akkor hozta a papírt, amikor a lányom csak pár hetes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!