Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet még boldog élete egy...

Lehet még boldog élete egy sérült gyereket nevelő családnak?

Figyelt kérdés

Második gyerekünket várjuk, és tegnap a harmadik trimeszteri ultrahangon szúrtak ki egy agyi rendellenességet. A héten lesznek további vizsgálatok. Lehet, hogy egészséges lesz, lehet, hogy nagyon nem...

Soha életemben nem féltem még ennyire.

Most azt kívánom, bár éltünk volna boldogan tovább hármasban, bár bele se vágtunk volna. Hogy lehet kibírni, ha sérült lesz? Hogy tehettem ezt a nagy lányommal? Meg magunkkal? Ha súlyos lesz az állapota, én mint személy megszűnök létezni és örökké neki kell élnem? Tönkremegy az életünk, a családunk, minden...

Szar alaknak érzem magam, amiért magamra, magunkra gondolok elsősorban, mikor itt rugdos a hasamban. Az ismeretségi körben is láttam ennél súlyosabb bajokat gyerekekkel, de ez nem vigasz. Kevés vagyok én ehhez, soha nem akartam teljesen feladni magam, makkegészségesek vagyunk, ha az elején derült volna ki, hogy beteg, nem tartottam volna meg. Mi lesz a drága kislányommal? Egy sérült testvér mellett örökre a háttérbe kényszerül? A házasságunkkal?... A férjem külföldön, a világ két ellentétes végén rettegünk... És milyen élete lesz ennek a kicsinek? Lehet önálló? Lehet boldog, ha bekövetkezik, amitől legjobban félek?

Én ezt nem bírom el...

2023. okt. 7. 21:57
1 2
 11/17 babyboom567 ***** válasza:
100%

Én még csak annyit tennék hozzá a 9-es válaszoló írásához, hogy azok az anyukák szoktak tönkremenni(és ez sem mindig igaz),akiknek a férjük nem partner a mindennapokban.Amikor"apának" "csak" annyi dolga van, hogy dolgozni jár,és mellette éli az életét,hobbiját, barátait.

Mondjuk nekem van ismerősöm, halmozottan sérült hármasikrekkel,és még otthon vállalkozóként dolgozik,+új férje van,mert a gyerekek apja eltűnt mint a kámfor.És igen,nagyon nehéz,de van élete,hobbija,nyaralni is szoktak menni.

Ha a férjem társ lenne a mi családunkban, és nem gyártaná a plusz problémákat,akkor lehetnénk boldogok.

2023. okt. 8. 10:47
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

En nem tudnek boldog eletet elni es a csaladom sem. Inkabb lemondanek rola es probalnam az egeszet elfelejteni.

De! Remenykedjunk, hogy semmi baj nem lesz.

2023. okt. 21. 19:51
 13/17 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok Kérdező? Többször eszembe jutottál, remélem jó híreket kaptatok.
2023. okt. 21. 20:30
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Na, ezért utálom az orvosokat. Miért ijesztgetnek, amíg lehet, hogy semmi gond nincs? Már most ki vagy készülve, amikor még semmi sem történt.

Mi az az agyi rendellenesség? Műthető? Mennyire lesz sérült? Nem is tudják? Tenni tudnak ellene? Akkor minek mondják?

Én a jelen helyzetben abban bíznék, hogy tévedtek, vagy nem lesz olyan súlyos.

Ha mégis olyan súlyos, én lemondani nem tudnék róla, egész életemben azon agyalnék, hogy vajon milyen élete van. Mert örökbe fogadni nem fogja senki a súlyosan beteg gyereket. Az állami intézményekben meg senki nem fogja szeretni.

Ahogy itt írta valaki, ahol a gyereken nem lehet segíteni, azt elfogadni az elején nehéz, aztán be lehet erre rendezkedni. Még jobban kell hajtani, meg ugye ott a kérdés, hogy mi lesz vele, ha már a szülei nem élnek.

Aki kicsit sérült, adhd, autista, az szerintem is állandó idegfeszültség, mert próbálsz segíteni, megvan a remény, egyik nap úgy tűnik minden rendben lesz. A másik nap meg úgy viselkedik, mint egy eszelős, és összedől minden reményed, hogy valaha normális ember lesz belőle. És folyton ott agyalsz, hogy mit lehetne még tenni, hogy te nem próbáltál meg mindent, a te hibád, stb, stb. Én is ebben vagyok, az életem egy hullámvasút. 13 éve ebben vagyok, és nagyon ki vagyok készülve.

Semmi támogatást nem kapunk az államtól, sem anyagilag sem máshogy. Ellenben minden mást igen, már fel is lettem jelentve a gyerek miatt, mert mindenki azt hiszi, hogy nevelési hiba. Hogy valami iszonyat gáz van otthon, hogy ilyen a gyerek.

Ennek ellenére nyilván nem kívánom, hogy ennél is betegebb legyen, az őrültség lenne.

Hogy ki mennyire tud ezzel együtt élni, az vérmérséklet kérdése, meg az, hogy anyagilag hogy vagytok, van-e segítséged stb. Barátnőm nagyon vallásos, neki az sok reményt ad, valahogy én irigylem is érte, és sajnálom, hogy én nem vagyok az.

2023. okt. 21. 20:32
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Rendben megszületett, két hetes múlt. 2 napos korában csináltak koponya UH-t, a korábban észlelt rendellenességet elvileg nem látták, valami tök mást "találtak", de ilyen kérdőjeles szubjektív megfogalmazással került a zárójelentésre - mondjuk pipa voltam, mert nem is láttam a dokit, aki vizsgálta, nemhogy beszélhettem volna vele... Vissza kell majd mennünk kontrollra egy hónap múlva. Magán neurológust kérdeztem, szerinte nincs értelme előre menekülni, ha jelenleg nincs panasza.

Márpedig, lekopogom, nincs panasza. Nekem egy makkegészséges kisbabának tűnik. Szimmetrikus, eleven tekintetű, kiegyensúlyozott, jól szopizik, mocorog, ahogy kell...

Nem tudom, mit hoz a jövő, de eddig jók vagyunk.

2023. dec. 4. 08:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Így ismeretlenül is örülök a jó híreknek, köszi, hogy írtál. Legjobbakat kívánom nektek! 13-as voltam.
2023. dec. 4. 15:04
 17/17 anonim ***** válasza:
11-es: Ez nalunk is igy van sajnos,apuka miatt sok a problema es csak annyi a dolga,hogy dolgozni jar.
2023. dec. 14. 22:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!