Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pszichiátriai vizsgálat...

Pszichiátriai vizsgálat (diagnózis felállításához) magánban?

Figyelt kérdés

Milyen árakon mozog, és mennyi a várakozási idő?

Hány alkalom szükséges ilyenkor?

A kioktatások elkerülése végett:

Nem légből kaptam a dolgot, évek teltek el, ide-oda küldözgettek, számos vizsgálaton, konzultáción vagyunk túl.

Úgy 2 hete voltunk a pedagógiai szakszolgálatban, arra az időpontra 2 évet(!!!) vártam.

Igen rossz eredményekkel jöttünk el, de azt mondták, a mai napra behívják a pszichiátert, hogy legyen diagnózis, mert csak ő adhatja ki, ami által el tudunk indulni egy irányba.

Ehelyett ami történt, azzal kb sehol sem vagyunk, a hölgy, aki ma bent volt, mint kiderült, nem pszichiáter, de javaslatot tett, hova tudok fordulni. Ezek a helyek élből visszautasítottak, területi jogosultság hiányában.

Az óvodaváltás meg vagy-vagy...

(5 évesről van szó.)

Nem tudok tovább várni, elfogyott a türelmem, kiborultam...

(Ja, egy db papírt nem kaptunk...)

2023. szept. 13. 16:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
55%
Kedves 19! Képtelen vagy leállítani magad? Neked 1 darab tapasztalatod van és máris azt gondolod, hogy te aztán mindent tudsz. Pedig egyáltalán nem ugyanazok a körülmények minden városban, vagy falun. Nálunk nagyon jó a speciális iskola. Van ahol szörnyű és van ahol nincs egyáltalán, ennek fényében érdemes az sni kódot elfogadni. Én pl. kértem a kódot, mert tudtam, hogy ahol lakom jó a fejlesztés.
2023. szept. 20. 19:13
 22/23 anonim ***** válasza:

Nem egy darab tapasztalatom van, hanem tagja vagyok ilyen csoportoknak, és nagyon sok tapasztalatot hallottam, az ország számtalan helyéről. Biztosan nagyon jó a speciális iskola, ha a gyerek erősen érintett. Azért "nem állítom le magam", mert szeretnék segíteni. Vannak normális emberek, akik értik, amit mondok. Van aki meg homokba dugja a fejét, és azt gondolja, ha bedugja az EGYMI-be a gyerekét, az jó lesz neki.

Ha a gyereketek fogyatékos, akkor nincs mit tenni. Ha tanulási nehézsége, magatartászavara, spektrumzavara van, akkor a speciális iskolával lehúztad a gyerek életét a wc-n.

Pl. amikor én elmentem ilyen iskolát látogatni, háromszor tettem fel a kérdést a kedves osztályfőnöknek, mi áll majd a gyerek bizonyítványában. Nem akarta meghallani. Végül kinyögte, 9 év után 6 osztály. Rendben. Ezzel nem szoktak ám dicsekedni. Több ilyen sztorit hallottam a város különböző területén, hogy amikor bekerült az iskolába, akkor szembesült vele anyuka pár hónap múlva, hogy a gyerek nem kap 8 osztályról bizonyítványt.

Szóval menjetek, keressetek orvost a gyereknek, kérjétek ki a speciális kódot, vigyétek speciális intézménybe a gyereket, ahol 16 éves koráig énekelni meg rajzolgatni tanítják, aztán tartsátok el a gyermeket amíg éltek.

Nem akarok okoskodni, csak szóltam, hogy ne legyetek naivak. 235.000 nettó egy gyógypedagógus fizetése. Nyilván kezét-lábát töri, hogy segítsen az osztályába kerül 8-10 darab problémás gyereknek. Ja, nem. A minimumra törekednek.

2023. szept. 20. 19:42
 23/23 anonim ***** válasza:
De igen okoskodsz és nem nevezném tapasztalatnak azt, hogy Facebook csoportokban mit olvasol. Nálunk (budapesti kerület) 3 féle egymi van: értelmi fogyatékos, autista és beszedjavitó, logopédiai iskola. Teljesen különböző mind a három. A beszedjavitoba csak olyan kerülhet be aki ép értelmű, csak a beszéd területen van elmaradása, pont, mint a te fiadnak és ez is egymi. Ugyanúgy tanítanak, mint egy sima iskolában csak lassabban. A te gyerekednek is egy ilyen iskola lett volna jobb, nem pedig benyomni egy normál suliba ahol túl gyors neki a tempó és egy csomó hátránya lesz később emiatt, diszlexia, stb. Az más kérdés, hogy nincs mindenhol ilyen iskola. De az, hogy te elmész az értelmi fogyatékosok iskolájába és ott azt látod, hogy (milyen meglepő) alig tanulnak, az nonszensz. Ők nem tudnak ennél többet megtanulni, mert értelmi fogyatékosok. Egy adhd-s, vagy beszedfogyatekos nem ilyen iskolába való. Sőt, nem is mehet ilyen iskolába, mert nincs hozzá megfelelő sni kódja.
2023. szept. 20. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!