Pszichiátriai vizsgálat (diagnózis felállításához) magánban?
Milyen árakon mozog, és mennyi a várakozási idő?
Hány alkalom szükséges ilyenkor?
A kioktatások elkerülése végett:
Nem légből kaptam a dolgot, évek teltek el, ide-oda küldözgettek, számos vizsgálaton, konzultáción vagyunk túl.
Úgy 2 hete voltunk a pedagógiai szakszolgálatban, arra az időpontra 2 évet(!!!) vártam.
Igen rossz eredményekkel jöttünk el, de azt mondták, a mai napra behívják a pszichiátert, hogy legyen diagnózis, mert csak ő adhatja ki, ami által el tudunk indulni egy irányba.
Ehelyett ami történt, azzal kb sehol sem vagyunk, a hölgy, aki ma bent volt, mint kiderült, nem pszichiáter, de javaslatot tett, hova tudok fordulni. Ezek a helyek élből visszautasítottak, területi jogosultság hiányában.
Az óvodaváltás meg vagy-vagy...
(5 évesről van szó.)
Nem tudok tovább várni, elfogyott a türelmem, kiborultam...
(Ja, egy db papírt nem kaptunk...)
Nem egy darab tapasztalatom van, hanem tagja vagyok ilyen csoportoknak, és nagyon sok tapasztalatot hallottam, az ország számtalan helyéről. Biztosan nagyon jó a speciális iskola, ha a gyerek erősen érintett. Azért "nem állítom le magam", mert szeretnék segíteni. Vannak normális emberek, akik értik, amit mondok. Van aki meg homokba dugja a fejét, és azt gondolja, ha bedugja az EGYMI-be a gyerekét, az jó lesz neki.
Ha a gyereketek fogyatékos, akkor nincs mit tenni. Ha tanulási nehézsége, magatartászavara, spektrumzavara van, akkor a speciális iskolával lehúztad a gyerek életét a wc-n.
Pl. amikor én elmentem ilyen iskolát látogatni, háromszor tettem fel a kérdést a kedves osztályfőnöknek, mi áll majd a gyerek bizonyítványában. Nem akarta meghallani. Végül kinyögte, 9 év után 6 osztály. Rendben. Ezzel nem szoktak ám dicsekedni. Több ilyen sztorit hallottam a város különböző területén, hogy amikor bekerült az iskolába, akkor szembesült vele anyuka pár hónap múlva, hogy a gyerek nem kap 8 osztályról bizonyítványt.
Szóval menjetek, keressetek orvost a gyereknek, kérjétek ki a speciális kódot, vigyétek speciális intézménybe a gyereket, ahol 16 éves koráig énekelni meg rajzolgatni tanítják, aztán tartsátok el a gyermeket amíg éltek.
Nem akarok okoskodni, csak szóltam, hogy ne legyetek naivak. 235.000 nettó egy gyógypedagógus fizetése. Nyilván kezét-lábát töri, hogy segítsen az osztályába kerül 8-10 darab problémás gyereknek. Ja, nem. A minimumra törekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!