Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pszichiátriai vizsgálat...

Pszichiátriai vizsgálat (diagnózis felállításához) magánban?

Figyelt kérdés

Milyen árakon mozog, és mennyi a várakozási idő?

Hány alkalom szükséges ilyenkor?

A kioktatások elkerülése végett:

Nem légből kaptam a dolgot, évek teltek el, ide-oda küldözgettek, számos vizsgálaton, konzultáción vagyunk túl.

Úgy 2 hete voltunk a pedagógiai szakszolgálatban, arra az időpontra 2 évet(!!!) vártam.

Igen rossz eredményekkel jöttünk el, de azt mondták, a mai napra behívják a pszichiátert, hogy legyen diagnózis, mert csak ő adhatja ki, ami által el tudunk indulni egy irányba.

Ehelyett ami történt, azzal kb sehol sem vagyunk, a hölgy, aki ma bent volt, mint kiderült, nem pszichiáter, de javaslatot tett, hova tudok fordulni. Ezek a helyek élből visszautasítottak, területi jogosultság hiányában.

Az óvodaváltás meg vagy-vagy...

(5 évesről van szó.)

Nem tudok tovább várni, elfogyott a türelmem, kiborultam...

(Ja, egy db papírt nem kaptunk...)

2023. szept. 13. 16:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Sote gyerekpszichiátria.
2023. szept. 13. 22:12
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi ADHD miatt járunk magán pszichiáterhez. A várakozási idő több hónap volt itt is, 1 óra 40ezer Ft most, a diagnózis felállításához több alkalom kellett (akkor 25 ezer körül volt egy óra, 100 ezer felett volt a végére). Azóta fél évente kontroll, de az csak fél óra alkalmanként. A szakszolgálat elfogadta a diagnózist, egyszer voltunk ott. Nem sni-s szerencsére, csak bno kódja van.
2023. szept. 13. 22:36
 13/23 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértelek, mert mi is túl vagyunk ezen. Mi is évekig vártunk a diagnózisra, és sokat sírtam.

Nem tudom, hogy ez vigasz-e, de mégis mit gondolsz, mi fog történni, ha meglesz a diagnózis? Elárulom, semmi. Mi 3 év után bevittük a papírt az óvodába, és széttárták a karjukat, hogy ja, fejlesztés, az nem lesz, mert nem tudnak szakembert biztosítani. Azért akarták annyira, hogy ki legyen vizsgálva, mert abban bíztak, hogy leírják, hogy nem járhat integráltba.

Szóval akár van papírod, akár nincs, a gyerek attól még ugyanolyan, és a papírral nem lesz neki jobb, sőt.

Én azt javaslom, hogy gyógypedagógust keress neki, ha van valami tanulási zavarban érintettsége, ő sokat tud rajta javítani. A fiam adhd-s, beszédértési zavara van, és auti gyanús is, bár végül nem kapott kódot, de szerintem sanszos. Évekig jártunk pszichológushoz, semmit nem tudtak vele kezdeni, gyógypedagógus viszont elég jól gatyába rázta.

Vannak jobb és rosszabb napok, de lényegében azt mondom, hogy a viselkedése még most is nagyon gáz. A pszichológus meghallgatta, körbe lett sajnálva, hogy szegényke, őt mindenki bántja, de ennyi. Azt gondoltam, hogy megpróbálják elmagyarázni neki, hogyha harcban áll az egész világgal, akkor ő ül fordítva a lovon, de ez nem történt meg. A pszichológus szerint hibás volt az óvoda, az iskola, én, a többi gyerek, de a fiam soha. Azt mondták kell valaki, akinek ki tudja magát panaszkodni. Oké, de ez nem segít.

Viszont az iskola megyeget.

Olvass utána, hogy kell kezelni az ilyen gyerekeket, mert a hagyományos gyereknevelési módszerek nem segítenek.

Az enyém most 13 éves, és azt érzem, hogy 11 éve ugyanazokat a köröket futom. Utólag csak nevetek rajta, hogy mennyire vártam én is, hogy meglegyen a diagnózis, de teljesen felesleges az egész. Nem változott semmi.

2023. szept. 18. 20:09
 14/23 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, hogy ez vigasz-e, de mégis mit gondolsz, mi fog történni, ha meglesz a diagnózis? Elárulom, semmi."

5 évesen 3 éves szinten van a gyerek, azért nem szeretném így hagyni, hogy majd nő, mint a gaz, azt lesz valami.

Ahova járunk óvoda, az egyetlen a körzetben, ami NEM integrált.

Ezért is lenne fontos, mert ha bebizonyosodik, át kell iratnom máshova. (Nem én mondtam.)

Na meg iskolás is lesz valamikor ő is, ami hamar eljön, és az is elhangzott, kb felejtős a rendes iskola.

Nem mindegy, hol és hogyan kezdi.

2023. szept. 18. 20:25
 15/23 anonim ***** válasza:

Továbbra is azt mondom, naiv vagy.

Olvasd el, amit írtam:

"Én azt javaslom, hogy gyógypedagógust keress neki, ha van valami tanulási zavarban érintettsége, ő sokat tud rajta javítani."

Nem azt mondtam, hogy ne foglalkozz a dologgal, azt mondtam, hogy ne várj az állami intézetekre. És ne akarj speciális óvodát a gyereknek, mert ott meg aztán végképp elkallódik. Nem fejlesztik őket, csak gyermekmegőrző.

2023. szept. 19. 18:52
 16/23 A kérdező kommentje:

Mennyit jártatok ilyen intézménybe, hogy ennyire jól informált vagy?

Igen közeli hozzátartozóm jár speciális intézménybe (autista), rengeteget fejlődött értelmileg és szociálisan is.

Az enyém a heti 2-3 szarakodással semmit, kezelni sem tudják.

Az óvoda is csak 2 okból nem tanácsolta, hogy írassam át, ebből az egyik ok már nem is aktuális.

A kérdésem meg teljesen más volt eredetileg.

2023. szept. 19. 19:25
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Jó, ne haragudj. Akkor tedd be a gyereket az elfekvőbe, ha egy életre le akarod húzni az életét a wc-n.
2023. szept. 19. 21:13
 18/23 A kérdező kommentje:

Hányok az ilyesfajta személyeskedéstől, persze mindig mindenhova jut minimum egy a fajtádból.

(Kislétszámú, speciális fejlesztésű csoport reggel 8-12-ig = elfekvő... Úgy látom, nem csak a gyereknek kell az a gyógypedagógus...)

2023. szept. 19. 21:46
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Alapvető fogalomzavarokkal küzdesz. Szerinted elmebajom van? Oké, de azt nem a gyógypedagógus kezeli :)

Egyébként majd meglátod. Több ismerősöm van, aki nagy naivan betette a gyerekét a speciális suliba, majd győzte onnan kimenekíteni, mert nem csináltak velük semmit. Persze ha a te gyereked olyan nagyon súlyos állapotban van, akkor muszáj lesz.

"Hányok az ilyesfajta személyeskedéstől, persze mindig mindenhova jut minimum egy a fajtádból."

A stílus maga az ember. Nem én személyeskedtem, hanem te. Adtam egy jótanácsot, amit az évek tapasztalata alapján szedtem össze, erre hányingered lett. Akkor csináld, ahogy jónak látod. 10 év múlva beszélgetünk, hogy kinek lett igaza.

2023. szept. 20. 18:49
 20/23 A kérdező kommentje:

Nem szándékozom.

"A stílus maga az ember." Pontosan, a #17-esben ezt megmutattad.

Sokan félreértitek az oldal lényegét, és a kérdéseket véleményezitek, a kérdezőket kioktatjátok, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnàtok.

A #6-os tanácsát megfogadtam, ott kaptam is infot, és van hol elindulnom, így a kérdés ITT már tárgytalan.

2023. szept. 20. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!