Pedagógiai szakszolgálat első vizsgalatától kezdve mennyi idő telik el általában addig, amíg fejlesztést kaphat a gyerek?
Ovi küld. 4 éves. Illetve az sni-t (ha ez lesz), akkor azt ők adják meg, vagy továbbküldenek minket további vizsgálatokra? Ha tovabbküldenek, akkor azt is meg kell várni a fejlesztéshez, vagy már az első véleménnyel kaphatja?
A fejlesztést az oviban kapja majd, ennyit tudok biztosan.
Ha megvan a diagnózis, onnantól számítva a következő tanév. Már ha. Ugyanis kevés a gyógypedagógus, és év elején rakják nekik össze az órarendet. Ha áprilisban kapsz egy diagnózist, nem fognak tudni senkit berántani.
Ha már eleve jár ki az oviba valaki, akkor mellé berakhatják a te gyerekedet is, ugyanis ez sajnos nem egyéni fejlesztés.
Őszintén mondom, inkább keress valakit magánúton.
Nem bántás(tapasztalat), ha ezt várod, a gyereked hátrányba fog kerülni.
Mindenhova magán úton jártunk/járunk,hogy eredmény legyen.
A mi esetünk,2019 áprilisban a bölcsi kérésére,vigyük a gyereket kivizsgáltatni,az Ibolya utcai rehabilitáción, mondták hogy telefonáljak május végén mert nincs hely.Május végén telefonáltunk, telefonáljak augusztusban, mert nyári szünet van.Közben hívogattuk a Varga utcai Gyerekpszihiátriát is, ott sem volt hely.Áprilistól a Varga utcára október végén jutottunk be, az Ibolya utcára November végén.
A gyerekrehabilitáción elintézte annyival a nő, hogy a mozgásával semmi baj,nem ide tartozunk,menjünk a szakszolgálathoz.A Varga utcán kapott sni-t, és hogy menjünk a szakszolgálathoz ,hogy kiírják a kori fejlesztést(ez volt október végén).A szakszolgálathoz bejutottunk 2020 március 04.én,amikor már nem a korai fejlesztés, hanem az ovi-kérdés volt porondon.És nem is írtak ki semmit, mondták, hogy majd jár a speci oviba, ott kap.(mondjuk ha kiírták volna sem valósulhatott volna meg a covid miatt,hisz bezárt a bölcsi).
Szóval mi nem vártunk, mert a gyereknek nincs ideje kivárni, ezt a bürokráciát.
Igazából nem azt a heti max 1-2 fejlesztést várom, ez csak egy kérdés volt bennem, hogy vajon azt mikor tudja kezdeni.
Már van időpontom több helyre is, jelenleg csak várni tudok.
Igen, de ahogy írtam, még ha ki is írják a fejlesztést, év közben nem nagyon tudnak új gyógypedagógust küldeni az intézménybe, mert szeptemberben állítják össze az órarendet. Szóval nekünk is több, mint egy év volt, mire a gyerek kapott óvodai fejlesztést. Az is hát, olyan volt, amilyen. Oviban még szerintem csak-csak, mert ott azért azonos korcsoportú gyermekek vannak, de az iskolai fejlesztés? Hát, hagyjuk. 1.-8-ig összerakták az összes sni-s gyereket.
Szóval én mindenkinek azt szoktam mondani, hogy amilyen gyorsan csak lehet keressenek magánúton gyógypedagógust, és eleve nem is érdemes kikérni az sni-kódot, mivel az leginkább csak egy red flag az iskolának, hogy problémás a gyerek. Segítséget nagyon nem kap.
8#
Bevallom meglepődve olvasom ezt, nekem mindkét gyermekem amint megkapták az sni jelzőt, leadtam a helyben kapott papírt és következő héten már kapta is a fejlesztést az oviban. A papírt is úgy írják meg, hogy az épp aktuális tanévre szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!