Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért van ennyi autista...

Miért van ennyi autista gyerek mostanában?

Figyelt kérdés

Mindenféle negatív érzés nélkül kérdezem, mert nagyon érdekel.

Egyszerűen csak mostanában már mindenkit, aki kicsit másabb, már egy diagnózis alá vonnak, vagy tényleg lehet valami genetikai oka, ami mostanában csúcsosodik ki?

Akinek autista a gyereke, az kapott erre választ esetleg? Hogy mégis mi lehet az oka?

2023. júl. 18. 22:28
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
73%

Szóval Bill Gates nem tud programozni? Mi nem vagyok? Milyen gyengeség? TE gyerekekről beszélsz. Az evolúció NEM csak a gyerekekről szól. Te csak azt látod, hogy szerencsétlenkednek gyerekként, de az evolúciót az nem érdekli, csak az, hogy sikeresen reprodukálták-e magukat. Bill Gates pedig nem az ADHD-ja ellenére lett sikeres, hanem azzal együtt. #nemigaziskót

Sajnos nem vagy vitára képes.

2023. júl. 22. 09:57
 32/40 anonim ***** válasza:
56%

Egyébként még csak azt sem fogtad fel, hogy mit írtam. Egy szóval nem mondtam, hogy ADHD-snak lenni jó lenne, és csupa öröm. De, ha nem csak ugatnád a saját tyúkszarosvéleményed, és meghallgatnád az IGAZI SZAKEMBEREKET, akkor hallhatnád, az evolúciót nem érdekli, hogy én boldog vagyok-e, le sem szarja. Senki nem mondta, hogy nevetés, és öröm az élet. Egyet mondtam, a mai világ afelé tendál, ami az ADHD-soknak kedvez. Mondok egy példát, youtuberek, influencerek, twitch streamerek élnek ma már kiskirályi életet. Tippelj, felül vagy alúl lehetnek ott reprezentálva az ADHD-sok? Az AI elterjedésével könnyebb lesz a munkája egy ADHD-snak, vagy nehezebb? A robotok elterjedésével, és a monoton munkák rájuk bízásával könnyebb lesz az ADHD-snak, vagy nehezebb? Csak logikusan kéne gondolkodnod, ha már a témában igazán JÁRATOS személyeket nem akarod meghallgatni. Az ADHD nem betegség, az ADHD egy evolúciós válasz volt régen. Az 50évvel ezelőtti világba nehezen illeszkedett be, de a maiba egyre jobban. És ez azt fogja eredményezni, hogy egyre sikeresebbek lesznek, a sikeres ember vonzóbb, a vonzóbb ember többet szaporodik, azt meg szereti az evolúció. Ha tetszik ez neked, ha nem.

A továbbiakban az ilyen veréb a sakkasztalnál szintű vitát meg a kocsmába folytasd, mert ide kevés lesz.

2023. júl. 22. 10:03
 33/40 anonim ***** válasza:
57%

"Is software engineering good for someone with ADHD?

Many developers with ADHD feel their job is a perfect fit for how they think and approach problems. “Coding can give ADHD brains exactly the kind of stimulation they crave,” explains full-stack developer Abbey Perini."

Nem tudnak programozni he said

[link]

Egyébként én majdnem programozó lettem. Utálag nem bánom, hogy nem, mert persze, nehezebb programozni 0 előrelátással, és figyelemzavarral. Viszont azt is tudom, hogy furcsa gondolkodásom miatt képes vagyok a dobozon kívül gondolkodni. Egy elbaxott sor nem a világ vége, és a gyógyszer sokat segít. A normális emberek nem képesek 20órán keresztül, pisit visszatartva dolgozni úgy, hogy nem muszáj. Mi igen, sőt, túl sokszor járunk így, mert beszippant a téma. Attól, hogy ADHD-s vagyok nem lettem egy életképtelen ember, csak mondom. Ahogy minden embernek vannak gyengeségeim, és erősségeim. Ahogy minden ember, akkor leszek sikeres, ha az előnyököt előtérbe hozom, a hátrányokat pedig háttérbe szorítom. Rengeteg sikeres ADHD-s ember van, ahogy rengeteg nem sikeres, nem ADHD-s ember. Te általánosságban kijelentetted, hogy nem tudunk programozni, miközben a mai világunkat egy ADHD-s programozó határozta meg, aki ráadásul az iskolát sem fejezte be. Nem, nem annak ellenére, hanem sokkal inkább azért, mert ADHD-s. Ha megismernéd az életét, még magad is tudhatnád, hogy az ADHD miatt (és persze a rendkívüli intelligenciája miatt) jutott oda, ahol van. Másképp csak egy lett volna a sok közül. Márpedig te azt mondtad nem tudnak programozni. Ez azt jelenti, hogy egyik ADHD-s sem, én pedig cáfoltam. Mondhatnád azt, hogy jellemzően kicsit nehézkesebb nekik, már is jobb lenne. Na, hát van ez így. Neked meg mondjuk az menne nehézkesen, hogy egyszerre csinálj 8 dolgot, nekem nem, sőt.

Az internet pedig -> mit akar az ADHD-s? Állandó ingereket. Mi van az interneten? Ingerdömbing. Tudok a neten doglozni, "szabadúszóként", közben hallgathatok zenét, nézhetek filmeket, vitatkozhatok itt, olvashatom a híreket, alhatok, amikor csak akarok. Hát mi ez, ha nem nekem való?

2023. júl. 22. 10:19
 34/40 anonim ***** válasza:
90%

Utoljára mondom ezt el.

Nem lett több autista gyermek mostanában, csak kevésbé primitív a magyar egészségügy is jobban felismerik őket. De még most sem mindet. Az óvónők, tanárok is csak a tankönyvi eseteket szúrják ki általában

2023. júl. 23. 08:43
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

"Utoljára mondom ezt el.

Nem lett több autista gyermek mostanában, csak kevésbé primitív a magyar egészségügy is jobban felismerik őket. De még most sem mindet. Az óvónők, tanárok is csak a tankönyvi eseteket szúrják ki általában"

Senki nem is állítja, hogy több lett belőle. Egyetlen állítást tettem, hogy nem lepne meg, ha a jövőben több lenne, mivel genetikusan öröklődő, és jobban érvényesülnek a jövőben az autisták majd, mint tették azt 20éve. Puszta logika, és józan ész.

2023. júl. 23. 09:02
 36/40 anonim ***** válasza:
0%

33, az adhdsok nem gondolkoznak különlegesen. Tök átlagos, kicsit butácska dolgokat mondanak, már, ha nem kérdeznek vissza, mivel fogalmuk nincs a pár pillanattal korábban elhangzott kérdésről. El se jutnak egyetemig, mert a suliban rosszul teljesítenek.

Segített a gyógyszer?? A gyógyszer helyrehozza az adhdsok hibáit, higgadtabbak, jobban figyelnek, mintha nem is lenne problémájuk. Egy rohadt nagy csalás egylapon említeni olyan adhdst, aki gyógyszerrel semlegesíti a hibáit, meg olyat, aki nem szedi. Rohadtul nem számít, hogy adhds vagy, ha gyógyszert szedsz, mert hat, eltünteti az adhds tüneteket.

Emberünk az intelligenciája miatt emelkedett ki, az adhd hátráltatta, nélküle könnyebb lett volna az élete. Én naponta látom bukni az adhdsokat(meg mindenféle más gyereket), rohadtul nem különlegesebbek a jó tanuló gyerekeknél, csak valamit mondani kell, mint a kövéreknél, hogy kevésbé tűnjön rossznak a helyzetük. Jó tanulókból remek programozó válik a többiek meg.. ha esetleg okosabbak a problémáik ELLENÉRE lehetnek ott. Nekem is van 3diszes ismerősöm, aki egyetemet végzett, de az anyja és a helyesírásellenőrző és a mentességek(szóban kérdezték) segítettek neki. Ahogy az adhdsok is rengeteg mankót kapnak, és sokan ezek mellett sem képesek boldogulni. Nem tudom miért kell győzködnöm, hogy egy okos ember hendikepp nélkül könnyebben és gyorsabban előbbre jut, mint valaki, akinek problémája van. Nem attól lett sikeres, hogy hiányzik a fél lába, annak ellenére lett sikeres. Illetve, de tudom, szar így élni, hogy pechesen születtetek, és bele kell magyarázni, hogy ez valami jó dolog.. sokan születnek alacsonynak, betegnek, ilyen olyan problémákkal, mind élünk, és nem baj, ha nem a munka világában teljesedik ki valaki. Mondhatod, hogy jobb ember lettél miután elcsapott az autó, de nem leszel tőle gyorsabb, ezt bizonygatni ostobaság. Függésre viszont hajlamosabbak vagytok--ez az, amiért nem álltok fel videójáték közben, ezért vonzanak titeket jobban a több adrenalint adó erőszakos videójátékok, ezért sok az alkoholista, drogos, szerencsejátékfüggő köztetek.. ez egy nagyon szomorú dolog, hogy x órát egyvalamivel töltötök, ahelyett, hogy a gyengeséget figyelembevéve tudatosan kontrollálnátok ezt, hagyjátok kiteljesedni. És itt jön be, hogy a tapasztalattól fejlődtök, mert egészséges ember nem tölt semmivel 20 órát egy nap, de ha ennyit töltenétek csak mindketten, az egészséges(egyforma iq és környezeti hatás mellett) lepipálna..

Na mindegy, hagyom a dolgot, esélyem nincs pszichés beteget meggyőzni bármiről, mondom, a személyiség is torzul az őt érő hatások miatt. Legalább megpróbáltam, néha meg szoktam próbálni, hátha.

Javaslom menj érettségivel asszisztensnek, oda elég az is, és nézd meg, amiről prédikálsz, mert magaddal szemben nyilván elfogult vagy, és azzal az egy emberrel pedálozol újságcikkekből, aki egy a sokmillióból, és különleges képessége az intelligenciája. Biztos van, aki lábbal szebben fest, mint mások kézzel, de képzeld csak el, mit tehetne, ha lenne keze is, ugyanannyi idő alatt. Ja és úgy a végére annyit, hogy ez betegség, nem véletlen van BNO kódja nemzetközi szinten, tehát elismert fogyatékosság, betegség olyannyira, hogy még súlyos kategóriába is eshet, amire külön támogatás is jár súlyosan fogyatékos gyereket nevelőnek, akinek csak annyi a baja, hogy adhds.

2023. júl. 23. 10:54
 37/40 anonim ***** válasza:

"33, az adhdsok nem gondolkoznak különlegesen. Tök átlagos, kicsit butácska dolgokat mondanak, már, ha nem kérdeznek vissza, mivel fogalmuk nincs a pár pillanattal korábban elhangzott kérdésről. El se jutnak egyetemig, mert a suliban rosszul teljesítenek."

Baromság.

[link]

És ja, nagyobb része nem fejezi be az iskolát, főleg itthon nem. A kezeléssel ez javítható.

[link] Azért a számok nem azt mutatják, hogy ne jutnának el egyetemig... Megint általánosságban kijelentettél valamit, amit egyetlen emberrel is lehetne cáfolni. Nem vagy valami okos ember...

"Segített a gyógyszer?? A gyógyszer helyrehozza az adhdsok hibáit, higgadtabbak, jobban figyelnek, mintha nem is lenne problémájuk. Egy rohadt nagy csalás egylapon említeni olyan adhdst, aki gyógyszerrel semlegesíti a hibáit, meg olyat, aki nem szedi. Rohadtul nem számít, hogy adhds vagy, ha gyógyszert szedsz, mert hat, eltünteti az adhds tüneteket." Wow, szóval, ha szedem a ritalinom, akkor már nem is vagyok ADHD-s? Nem a lószart nem. Kezeletlen emberekről beszélsz? Miért vannak azok kezeletlenül? Hát persze, vegyük le a szemüveget azokról, akiknek szüksége volna rá, aztán jelentsük ki, hogy a gyengébben látók alkalmatlanak bármilyen feladatra, ahol látni is kéne. Nem is értem miért van jogosítványuk... Szemüveg?? Az csalás... Itt ezen a ponton esett le, hogy te tényleg teljesen hülye vagy, már bocs.

"Emberünk az intelligenciája miatt emelkedett ki, az adhd hátráltatta, nélküle könnyebb lett volna az élete." Nagy lóxart. Az ADHD-ja nélkül nem olvasott volna egész nap, és nem lett volna olyan szinten megőrülve a számítástechnikáért, ahogy megvolt. Fogalmatlan vagy, abszolút. Ezen a ponton le is zárom, túl sok akkora baromságot írtál már le, ami egyszerűen a nevetséges kategóriába való.

"Ja és úgy a végére annyit, hogy ez betegség, nem véletlen van BNO kódja nemzetközi szinten, tehát elismert fogyatékosság, betegség olyannyira, hogy még súlyos kategóriába is eshet, amire külön támogatás is jár súlyosan fogyatékos gyereket nevelőnek, akinek csak annyi a baja, hogy adhds." És? Amiről te beszélsz jogi kérdés, nem pedig orvosi. Ha nem csak ugatnád a hülyeségeid, hanem meghallgatnád a pszichiáterek véleményét, akkor hallhatnád - azért hátráltatja a gyerekeket a tanulásban, mert az oktatási rendszerünk szar. Ez az oktatási rendszer a "normális" gyerekeknek is a hátrányára válik. Egyetlen ember sincs evolúciósan ahhoz alkalmazkodva, hogy órákat üljön egyhelyben, és unalmas történelemórákra figyeljen. A különbség az, hogy mi ezt kevésbé tudjuk kontrollálni. Borzalmas, hogy milyen véleménnyel vagy az ADHD-sokról, és mennyi sületlen baromságot írtál már ide. Én nem elfogult vagyok, és épp ezért linkelek is az állításaimra forrásokat, támasztom alá őket szakemberek véleményével. Itt te vagy az, aki állítólag velük dolgozik, és az asztalra csapva kikéri magának, hogy emiatt neki van igaza. TE vagy az, aki sikertelenül dolgozik velük, elvégre állításod szerint mind egy szerencsétlen, életképtelen balfasz. A te dolgod lett volna, hogy ne ez legyen a tapasztalatod velük, a saját kudarcod pedig ne vetítsd ránk, köszi

2023. júl. 23. 11:10
 38/40 anonim válasza:
100%
Régen is voltak, csak nem diagnosztizálták őket.
2023. aug. 2. 23:07
 39/40 anonim ***** válasza:
25%

Nagyon egyszerű:valamiből meg kell élnie a pszichológusnak,pszichiáternek,gyógyszeriparnak is.

A szülő elviszi a kezelhetetlenné ajnározott hülyegyerekét vizsgálatra."Megállapítják",hogy valamilyen szindrómája van.

Boldog a szülő,mert megerősítést kap,hogy nem ő alkalmatlan hülye.Boldog a doki,telik a zsebe.Boldog a győgyszeripar,egy újabb hosszú távú vevőt szerzett.

2023. aug. 9. 18:36
 40/40 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem több is van simán, pl. környezeti hatások miatt, több irányból vizsgálják, hogy genetika, de pl. úgy találják, hogy a nagyobb légszenyezettségű területeken is nagyobb eséllyel születnek autisták, vagy a terhesség alatti lázas állapot is igen erős jelölt.

Illetve szerintem ugyanúgy, ahogy manapsá is vannak fokozatok így régebben is volt az a fokozat, amire csak rátudni lehetett, hogy ez egy kezelhetetlen rossz gyerek, de van és volt az a fokozat is, akit jobban be tudtak szorítani/terelni a normális viselkedésbe, viszont manapság meg még a totál normál gyerekektől is kb. félnek a szülők, nehogy túlkorlátozzák az érzékeny lelkecskéjüket, nem még akkor mikor van egy diagnózis, hogy ó igen, ő egy autista. Tehát nem ok az autizmus arra, amilyen a gyerek, hanem kifogás. Nekünk is van ilyen az ismeretségi körünkben, sokszor rosszul vagyok, ha találkozni kell velük, mert amúgy a gyerek teljesen normális, értelmes, felfogom, hogy mik vele a nehézségek és neki sok minden nem automatikus, hanem tanulni kell, de azért nem hiszem, hogy rá kéne hagyni olyan dolgokat, amiért már egy 4 évesnek is szól az ember, miközben ő már 7 éves! Vagy mit tudom én, nem szólnak neki, hogy ilyet nem csinálunk mással, más dolgaival, hanem csak úgy veszik, hogy jaj, hát ő ilyen. Aztán meg az intellektusát fejlesztik, meg mindenfélét tanítanak neki, ami meg marhára nem 7 éves színvonal, de az alapvető viselkedési normák meg ki vannak hagyva, pl. természetes, hogy a seggében turkál, vagy a taknyát arasznyira kihúzogatja, mert mit tudom én milyen szenzoros inger meg blablabla, de ba meg, ha látja és mondja, hogy ne turkáljon, akkor küldje már el kezet mosni is, mert ez egy alapvető minimum, amit egy jól funkciónáló autista ne mondja, hogy nem tud megtanulni, de nem, aztán a gyerek belemarkol az asztalra a vendégek elé kitett kekszbe és utána csodálkoznak, ha nem kérjük, hogy csomagoljanak bármit...

2023. aug. 9. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!