Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha van autista osztálytárs,...

Ha van autista osztálytárs, akkor a gyerekemet se teheti ki az iskola, ha ő is diagnózist kap?

Figyelt kérdés

Tehát van egy iskola, aminek alapító okiratában szerepel, hogy fogad autistát (mondjuk épp még nem olvastam el, de feltételezem, mert van autista osztálytárs, akinek már akkor megvolt a diagnózis, amikor felvették),

Akkor nem tanácsolhatják el a gyerekemet, ha ő is SNI kódot kap autizmus miatt?

2023. júl. 3. 19:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudjuk, hogy a gyerek az EGYMI-be való-e, hagyjuk a sztereotípiákat. Van több ismerősöm, akinek diagnosztizált auti a gyereke, és elvan, mint egy szobanövény, senkinek semmi baja nincs vele.

A fiam óvodában auti szakos gyógypedagógust kapott. Tornásztak, meg gyöngyöt fűztek, semmi kommunikációs feladatot nem csináltak. Amikor szóba hoztam, azt mondta a nő, hogy a szociális viselkedésmintákat majd a közösségben tanítsák meg neki az óvónők. Szóval remek.

Egyébként olyat még nem láttam integrált iskolában, hogy a 30 fős osztályban a tanítónő képes napirendet csinál az autista gyereknek. Aki erre hajlandó, az előtt le a kalappal, de általában nem is ismerik, és nem is hajlandóak utánanézni a dolgoknak.

Gyereket akkor szoktak kirakni, ha nem tud viselkedni, nem lehet tőle haladni, vagy agresszív a többi gyerekkel.

2023. júl. 9. 19:35
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Én egyet ismerek személyesen, a gyereknek külön munkafüzete, jutalmazási rendszere van(csak neki) ezeket be is tartják, szoros kapcsolat a szülőkkel is.

Az fix, hogy a gyerekkel vért izzadnak, a kérdező írta, ahogy azt is, hogy nem hangos balhès gyerek, szintén ő írta. Mit gondolsz mibe feccölnek egy csomó energiát, ha nem a tanulásba? A suli ebből áll, magatartás gyerekek/tanárok közt, meg tanulás. Tuti borzalmasan tanul, mivel a magatartásával nincs gond. Sima részképességzavarosok is rosszul tanulnak, de nem vért izzadós szinten 3-4es alsóban a szintjük. Ha vért izzadnak a bukástól mentegetik már alsóban, az pedig egymi szint, minden évvel csak több lesz az elvárás, ha első-másodikat sem tud megugrani 4-5ösre, később egymiben fog kikötni, vagy többször bukik.

2023. júl. 11. 20:29
 23/25 A kérdező kommentje:

Nem akartam már visszaírni, mert borzasztó olvasni, hogy pár mondat alapján milyen végletes diagnózist állítotok fel, holott 8 év alatt szakértők tömkelege nem jutott egységes álláspontra.

De nem egymi szint.

A figyelemzavar miatti hullámzó teljesítménye miatt izzadtunk vért. Egyik percben kis túlzással az egy meg egy nem megy, a masikban ezres számkörben számol, pikk-pakk oszt szoroz, holott végig se vették (másodikos volt). Hosszú memoritert két olvasásra megtanul, de kételemű utasítást elfelejt, mert nem érdekli. Kitűnő lett, de nem a teljesítményét, hanem a tudását osztályozták, amit úgy kell kisajtolni. Nem erőszakos, nem agresszív, de időnként kiborul (túlhallás). Barátkozik, szeretik, de nem kapcsolódik igazán, sokszor elvan a világában.

2023. júl. 11. 21:15
 24/25 anonim ***** válasza:

22-es, oké, a tanárok vért izzadnak vele. De nem ez a dolguk? Nem minden gyerek okos, szorgalmas, csendes.

Az a baj ezzel, hogyha egy gyereknek nincs diagnózisa, akkor persze teljesen rendben van, hogy bukdácsol, mert buta szegény. Ha meg van diagnózisa, akkor inkább menjen speciálisba.

Holott lehet, sőt valószínű, hogy a másik gyereknek is van valami részképesség zavara, csak éppen a szülők nem vették a fáradtságot, hogy elvigyék kivizsgáltatni.

Én is ismertem olyat, hogy a gyerek ki volt vizsgálva, és el akarták küldeni speciálisba, az anyukája meg mondta, hogy már bocsánat, de van az osztályban nála rosszabb tanuló is!!!

Amennyiben a gyerek nem zavarja a tanítást, és nem agresszív a többi gyerekkel, akkor szíve joga integráltba járni, akkor is, ha a tanároknak több munkával jár. Egyébként egy autista gyerek hármas szorzóval számít a létszámba, nem véletlenül. Nem csak a pénzt kell utána felvenni, hanem foglalkozni is kell azzal a gyerekkel.

(Az más kérdés, hogy a konkrét pedagógus, aki a gyerekkel van, sajnos semmit nem lát ebből a pénzből, de erről már nem a gyerek tehet.)

2023. júl. 11. 21:19
 25/25 anonim ***** válasza:
58%

"A figyelemzavar miatti hullámzó teljesítménye miatt izzadtunk vért. Egyik percben kis túlzással az egy meg egy nem megy, a masikban ezres számkörben számol, pikk-pakk oszt szoroz, holott végig se vették (másodikos volt). Hosszú memoritert két olvasásra megtanul, de kételemű utasítást elfelejt, mert nem érdekli"

Felnőtt ADHD-s jelentkezik. A munkamemória nem azért szar, mert nem érdekli. Az szar, ha érdekel a téma, akkor is szar. Ez ilyen. Én is úgy számoltam fejben, hogy ihajj, aztán ettől független is elfelejtettem CS-ben a taktikát a kör elején, pedig hidd el, érdekelt. A munkamemória deficites az ADHD-sok többségénél, nincs köze a motivációhoz.

2023. júl. 20. 12:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!