Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Valaki tanácsot? Nagyon...

Valaki tanácsot? Nagyon elvagyok keseredve.

Figyelt kérdés
Sziasztok kisfiam autista.. szeptemberben lesz 6 éves, kb egy éve beszél, még mindig pelusos.. vagyis a pisi a wc- be megy de a kaka azzal nagy gond van. Most középsős oviba, integrált oviba jár SNI - is. A védőnő minden áron azt akarja hogy suliba bent lakásosba adjam, mert olyan suli ami vele foglalkozna nagyon messze van tőlünk és autónk sincs.Az pedig részemről kizárt dolog hogy be adjam.nem önellátó öltözésben sem, enni csak két fajta kaját eszik semmi mást.. a szívem szakad meg ha csak belegondolok. Hisz tőlem függ, mindenben én vagyok mellette , persze apa is itt van de az más. Nem tudnám be adni. Sőt nem is akarom. Ha nem kapok rá egy vasat se, akkor sem. Valaki hasonló helyzetben?? Nagyon el vagyok keseredve, tudom addig még van idő, de olyan hamar elszalad

2023. febr. 10. 13:23
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
17%

Az én kommentem vehetted a lelkedre.

Ha valaki, mint a kérdező is, nem tudja megoldani tömegközlekedéssel a gyereke neki megfelelő iskolába való napi eljutását, az nem a "megoldom tömegközlekedéssel az életem" kategória.

A tiéd lehet ilyen. Az övé nem, és én az őhozzá hasonló esetekről beszéltem. Vagy azokról, akik Isten háta mögötti falvakba kiköltöztek autó és jogsi nélkül, aztán onnan kisgyerekes szülőként nem tudnak mozdulni.

Nekem sincs jogsim - még. Majd a GYED alatt akarom letenni, viszont én most is meg tudom oldani az életemet, mert városban élek, a megyeszékhely 20 perc alatt elérhető vonattal, a kérdező helyzetében lennék, én meg tudnám oldani tömegközlekedve is a dolgot.

Szóval nem arról beszéltem, hogy életképtelen, aki a 300 m-re lévő óvodába autóval hordja a gyerekét.

2023. febr. 10. 18:36
 32/44 anonim ***** válasza:
29%
Ha nincs a környéken neki való iskola, akkor a körzetes iskolában lesz magántanuló.
2023. febr. 10. 20:50
 33/44 anonim ***** válasza:
73%

akkor itt a másik oldal. igaz nem védőnő vagyok, hanem családsegítő.

Nézzük kicsit máshonnan.

Adott egy sérült gyerek, aki a számára szükséges és neki megfelelő ellátást egy speciális iskolában kapná meg. Ez anyukának nem megoldható. Eddig tiszta. Csakhogy ilyenkor be szokott kerülni a képbe, hogy anyuka sem a legélesebb kés a fiókban, nem segíti, csak hátráltatja az iskolai nevelést és sokkal jobb helye lenne a gyereknek egy bentlakásosban, csak ezt anyuka nem látja be, a szakember meg nem fogja a képébe vágni - illetve van az a szitu, de ezt szeretjük elkerülni.

NEM AZT MONDOM, hogy most is ez a szitu, de lehet, hogy nem a védőnő a "csúnyagonoszboszorkány" aki el akarja szakítani a gyereket az anyjától...

2023. febr. 12. 21:18
 34/44 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem próbálj megbarátkozni a bentlakásos iskola gondolatával. Gondolkodj el rajta. Egy anya ezt nehezen tudja elképzelni, de lehet, hogy a gyereknek jobb lenne hozzá hasonlók között,ha hozzáértő szakemberek foglalkoznának vele . Nem tudom, van-e másik gyereked, de számára és az egész család számára jó lenne otthon némi nyugalom. Most még erősnek képzeled magad, de nemsokára halálosan elfáradsz, szükséged van segítségre.
2023. febr. 13. 08:04
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

32-es vagyok, mégis miért lettem lepontozva? Ez az igazság. Nyilván senki nem kötelezhető arra, hogy költözzön, és arra sem, hogy bentlakásos iskolába adja a gyerekét.

Viszont a gyermek tanköteles. Van ilyen ismerősöm több is. Az ország keleti részén, ahol még iskola is alig van, nemhogy speciális, szerintetek mit csinálnak? A körzetes iskola köteles ellátni a gyereket! Viszont ha nincs erre speciális szakemberük, akkor a gyerek magántanuló lesz. Ami azt jelenti, hogy ad pár óra segítséget az iskola, de alapvetően a szülőnek kell otthon a gyereket tanítani. Akármennyire is kellemetlen a dolog, de ez van.

Egyébként ez a bentlakásos iskola dolog is sántít egy kicsit. Azért az nem úgy van, hogy felhívom őket, és holnaptól megy a gyerek. Alig van ilyen iskola országos szinten, hosszú várólisták vannak, és iszonyat drága. Szóval még ha akarnád, sem biztos, hogy be tudod adni.

2023. febr. 13. 11:22
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

32, azért, mert már nincs magántanulóság. Az ismerősödnél akkor a suli valamit nagyon nem jól csinál, valszeg megdumálták a szülőkkel, hogy mindenkinek könnyebb így, de papíron a gyerek normálisan jár suliba - ezt meg nem híresztelném.

(amúgy én nem pontoztalak le, nem szoktam lefele, de ez az igazság)

2023. febr. 13. 11:55
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Lovagoljunk a szavakon, oké. Nem magántanuló, egyéni tanrendes. De amúgy a köznyelv még mindig magántanulónak hívja. A lányom osztályában is van most egy kisfiú, és az előző iskolában is volt egy kislány.

A Szakértői Bizottságnak továbbra is lehetősége van egyéni tanrendet kiírni a tartósan beteg, sni-s gyerekeknek. Az iskolák jogát szüntették meg, hogy kirakják a gyereket, akivel nem bírnak.

2023. febr. 13. 12:02
 38/44 anonim ***** válasza:
88%
10 es nek szeretnek valaszolni. Igenis van olyan hogy MEGOLDHATATLAN A JOGOSITVANY SZERZESE IS ES AZ AUTO MEGSZERZESE ES FENNTARTASA IS. nem tudjuk mennyit keres az illeto anya meg az apa, hol laknak, alberlet vagy mas stb. de ennel nagyobb problema hogy vannak emberek akik NEM KEPESEK MEGTANULNI VEZETNI. ezt hidd el nem hazugsagbol mondom. a nagybatyam felesege 7 szer bukott meg vezetesbol. utana kiadtak egy olyan papirt hogy nem alkalmas a minimalis tananyag elsajatitasara sem mert hiaba tudta megoldani peldaul a kepes feladatot keresztezodes vagy T elagazas eseten (azt is vagy 3. vizsgan) a gyakorlatban nem tudja megvalositani. ha az illeto fel, akkor a felelmebol kifolyolag konnyen tragikus baleset lehet belole. a kocsi PENZBE KERUL es a fenntartasa is. ha valakinek nincs mondjuk300 ezer ft ja (fogalmam sincs az arakrol nem Europaban elek)mert anyi a fizetese akkor nem tud se venni se pedig fenntatani egy kocsit. Meg valamit mondanek. 20 eve van jogositvanyom, mert videken elek mint irtam nem Europaban ahol nemlehet kocsi nelkul kozlekedni mert nincs tomegkozlekedes. 20 ev ota nem merek varosban vezetni csak a kozeli kisvarosba 30 kmre meg a legkozelebbi bevasarlasi es orvosi lehetoseghez ami 7 km a hazunktol. szoval hidd el szimpla okai is vannak annak ha valakinek nincs kocsija vagy jogsija.
2023. febr. 17. 05:32
 39/44 anonim ***** válasza:
0%
Nincs lehetetlen csak tehetetlen, te meg ott okoskodj ahol élsz.
2023. febr. 18. 14:29
 40/44 anonim ***** válasza:
19%

Akkor olyan helyre kell költözni, ahol jogsi nélkül is megoldható az élet. Én is így tettem. 🤷‍♀️

2023. febr. 18. 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!