Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennétek, ha a 15 éves...

Mit tennétek, ha a 15 éves "lányod" elmondaná, hogy lefeküdt a barátjával?

Figyelt kérdés
2010. okt. 2. 19:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
58%
Adjál neki gumit! És nem korai, már a 12 év is elég gyakori.
2010. okt. 4. 07:14
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Megmondanám neki, hogy amíg felelősségteljesen, védekezéssel szexel, addig azt csinál, amit akar, de abortuszt nem fogok aláírni.

15 évesen a szüleim nekem is ezt mondták, pedig akkor még nem jutottam el a szexig az akkori barátommal :)

Így viszont (noha fel voltam világosítva a védekezésről is) még jobban átéreztem a dolog lehetséges következményeit és mindig tartottunk magunknál óvszert.

26/L

2010. okt. 4. 08:28
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
15 évesen már ideje lett volna elvinni nőgyógyászhoz, felvilágosítani arról, hogy a védekezés nélküli szexnek következményei lehetnek és itt nem csak a babáról beszélek. semmiképp nem kell úgy beállítani a dolgot, hogy ezzel bűnt követett el. Ennyi idősen azt gondolom természetes, hogy vágyik rá, persze ráért volna még vele. De ha eddig felelősség teljesen, őszintén nevelted, akkor tudnia kell, hogy a szex egy nagyon jó dolog, ha ésszel csinálja. mert ha nem, akkor olyan fizikai és lelki következményekkel járhat a dolog, ami a későbbiekben negatívan fogja befolyásolni az életét. nem szabad képmutatónak, álszentnek lenni a gyerekkel szemben.
2010. okt. 4. 14:50
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, hogy miért tetted idézőjelbe a lányod szót.

Amúgy szerintem ma már minden 15 éves lány lefekszik a barátjával, érezd magad megtisztelve, hogy beavatott, mert a legtöbb el se mondja otthon. Ha van olyan érett, hogy beszámolt róla, akkor lesz ahhoz is elég érett, hogy védekezzen. Most már mindegy, akármit is szólsz hozzá.

Egy pedagógus

2010. okt. 4. 17:59
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem soha nem volt jó a kapcsolatom anyámmal. Olyanok voltunk egymásnak, mint az idegenek. Így én sem szóltam mikor megtörtént és őt sem érdekelte. Mikor bátyámnak lett bnője, felvilágosító könyvektől kezdve minden bevetett. Mikor nekem lett barátom, azt se kérdezte meg mi a neve.

Örülj neki, hogy elmondta és világosítsd fel nehogy valami baj legyen. Ha lesz lányom mindenképpen jó kapcsolatot akarok vele, hogy mindent el merjen és el is akarjon mondani.

Szerencsés vagy.

2010. okt. 5. 18:59
 16/26 anonim válasza:
sajnos ma mar ez van es jobb kesob mint soha.
2010. okt. 8. 09:33
 17/26 anonim válasza:
Igen ha okos ez jo mert a rohano vilaghoz tartozik
2010. okt. 8. 09:36
 18/26 anonim válasza:
Azért majd kérd el a linket tőle.
2010. okt. 8. 14:12
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Megköszönném, hogy bizik bennem és h öszinte. Beszélnék Vele a fogamzásgátlásról,a nőgyógyászati rákszűrés fontosságáról, a szexről.Nekem a kishugom mondta el , én 26 vagyok és védőnő, Ő 15 volt........
2010. okt. 8. 19:45
 20/26 anonim ***** válasza:
Tetszenek a válaszok, megköszönném, hogy szólt (utólag)..nagy szegénységi bizonyítvány, hogy ennyire rossz a kapcsolatotok, hogy utólag szól. Majd azt is meg kell köszönni, ha a nyakadba varrja a nem kívánt, de becsúszott gyereket? 15 éves korban pedig szerintem még korai. Ismerkedjen, járjon fiúkkal, esetleg pettingezzenek, de nem kell rögtön a közepébe vágni. A kedves pedagógus nem tudom milyen iskolában tanít, de nálunk ez a mentalitás (minden 15 éves lefekszik már ennyi idősen) a leggyengébb szakképzők bukdácsoló kislányaira jellemző. A jó gimnáziumok és szakközépiskolák tanulói a tanulással foglalkoznak elsősorban, nagyon sok 15-16 éves még nem feküdt le közülük. Szóval nem kellene általánosítani. A kérdés meg kamunak tűnik, sztem nem az anya, hanem a kiscsaj tette fel, mert nincs komment a kérdéseitekre, pedig jó néhány kérdést feltettetek. Sztem anyuci még nem is tud a nagy eseményről, de lehet, mire elmondja a kiscsaj, már az unoka is útban lesz...Ja, az idézőjelbe tett lányod is arra utal, hogy nem az anya tette fel a kérdést. De könyörgöm, kislányka, legalább annyi kurázsi legyen benned, hogy egy anonim oldalon merd a saját nevedben feltenni a kérdést, ne az anyáddal takarózz!
2010. okt. 9. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!