Mi a határ egy dackorszakos fiúnál?
A fiam 2 éves múlt. Még nem beszél csak kb 3 szót.
Javában benne vagyunk a dackorszakban, de mostanában annyira agresszív hogy kezdem azt gondolni ez már talán valamiféle problémára utal.
Az egy dolog hogy üt engem is és az apját is ha nem tetszik neki valami, de kb 3 hete kaptunk egy kutyust akit szintén nem kímél. Ha elmegy mellette belerúg, sokszor ráüt és ma pl felállt a kanapéra és onnan ledobta szegényt hogy a nyaka majd kitört.
Kb milliószor mondtuk neki hogy ne csináljon ilyeneket, elmagyaráztuk hogy fáj a kutyusnak, stb. Mondtuk szépen és erélyesebben is de semmi nem változik.
Én nagy állatbarát vagyok, van egy idősebb kutyánk is és ezzel a viselkedéssel engem teljesen kiakaszt a fiam. Nem tudom már mit csináljak.
Tudtok tanácsolni valamit?
Utolsó egyet értek veled de azért a motorozás és a kertészkedés kifáraszthatja.
Még próbáljatok meg a biciklit is.
30-as válaszoló.
Azért mert nem soroltam fel mindent az nem azt jelenti hogy mást nem is csinálunk vagy nem csinál a gyerek egyedül.
Ezeket egy másik szuper szülőnek írtam válaszul, aki szerint épp az a baj hogy nem foglalkozom a gyerekkel eleget. Amikor leírom miket csinálunk együtt akkor jön egy másik szuper szülő,te aki meg azt írja rátelepedek a gyerekre, semmit nem csinál egyedül.
Remek. Itt mindenki tud mindent pár mondatból és vizionál hozzá még ezt-azt, máris kész a 'diagnózis'.
Azért azt megnézném hogy egy 2 éves tud ugrókötelezni.
Van motorja, rollerre ( ami nem érdekli még annyira), van udvar ahová rendszeresen kimegyünk, van trambulinja, imád ugrálni (lehet hogy ez sem elég fárasztó), csúszda, hinta, homokozó. Járunk játszótérre, játszóházba. Szoktunk labdázni, van saját takarító szettje, szokott segíteni porszívózni, törölgetni, sütni, stb.. de gondolom ez sem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!