Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a határ egy dackorszakos...

Mi a határ egy dackorszakos fiúnál?

Figyelt kérdés

A fiam 2 éves múlt. Még nem beszél csak kb 3 szót.

Javában benne vagyunk a dackorszakban, de mostanában annyira agresszív hogy kezdem azt gondolni ez már talán valamiféle problémára utal.

Az egy dolog hogy üt engem is és az apját is ha nem tetszik neki valami, de kb 3 hete kaptunk egy kutyust akit szintén nem kímél. Ha elmegy mellette belerúg, sokszor ráüt és ma pl felállt a kanapéra és onnan ledobta szegényt hogy a nyaka majd kitört.

Kb milliószor mondtuk neki hogy ne csináljon ilyeneket, elmagyaráztuk hogy fáj a kutyusnak, stb. Mondtuk szépen és erélyesebben is de semmi nem változik.

Én nagy állatbarát vagyok, van egy idősebb kutyánk is és ezzel a viselkedéssel engem teljesen kiakaszt a fiam. Nem tudom már mit csináljak.

Tudtok tanácsolni valamit?

2022. dec. 5. 21:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
54%

Kiabálni próbáltál? Csak egyszer kell, főleg ha ilyen szelíden neveled, akkor hatni fog az egy is. Oké hogy nem ütünk meg gyereket, de nyugodtan megijedhet kicsit, ugyanis nem elfogadható a viselkedése, mivel egy állatot bánt. Lehet hogy túl kicsi hogy megértse miért nem jó, nem tudja felfogni hogy fáj másnak, akkor érteni fogja azt hogy anya nagyon mérges ha ezt csinálja.

Persze ez csak ritka használattal müködik, akivel állandóan ordítanak az már észre se veszi.

2022. dec. 5. 22:38
 12/34 anonim ***** válasza:
46%
Csak arra is vigyázni kell, hogy ne úgy élje meg, hogy na itt ez a valami, ami miatt anya mérges rám, és kiabál velem, így meg még jobban fogja utálni.
2022. dec. 5. 22:46
 13/34 A kérdező kommentje:
Igen, egyszer kiabáltam, épp emiatt. Igaz hogy megijedt de meg nem értette, mert ugyanúgy viselkedik.
2022. dec. 5. 22:47
 14/34 anonim ***** válasza:
6%
Úristen! Kérdező, ne kiabálj a kicsidre. Tényleg azt fogja hinni, hogy a kutya fontosabb, mint ő.
2022. dec. 6. 00:16
 15/34 anonim ***** válasza:
20%
Nagyon kíváncsi lennék, hogy aki a gyerek büntetését javasolja, és értetlenkedik, egy kétéves gyerek miért nem ért a rászólásból, annak vajon mennyi tapasztalata van az ilyen helyzetből. Kétévesen még marha messze van kognitív fejlődésben attól, hogy egy ilyen összefüggést megértsen.
2022. dec. 6. 08:23
 16/34 anonim ***** válasza:
83%
Ha a kutya egy kisbaba lenne, mondjuk a te kisebbik gyereked, mit tennél? Gondolom, elszeparálnád őket, amennyire lehet. Normális a dackorszakos viselkedés, de még fél év, mire alábbhagy, és akár 1 év is lhete, mire le kezdi megérteni.
2022. dec. 6. 08:50
 17/34 anonim ***** válasza:
97%
Az a gond hogy a kutya csak ideig óráig fogja tűrn, aztán ha elege lesz megrágja a gyerek fél arcát
2022. dec. 6. 09:03
 18/34 anonim ***** válasza:
26%
Az, hogy titeket üt, eleve figyelemfelhívás, hogy vele foglalkozzatok, na most erre "válaszként" venni egy kutyát, aki még egy lény, aki tőle elveszi a figyelmeteket... nem büntetni kell, hanem megérteni, hogy az vezérli, hogy úgy érzi, "helyette" szereztetek be egy állatot!
2022. dec. 6. 09:47
 19/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Mást sem csinálunk a nap 24 órájában mint a gyerekkel foglalkozunk. Szóval ez nagyon nem állja meg a helyét.
2022. dec. 6. 10:19
 20/34 anonim ***** válasza:
9%

19-es kérdező: elhiszem, hogy így érzed, de a gyerek nem. Különben nem dühöngene.

18as voltam

2022. dec. 6. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!