Tsmt torna 3 èv alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok tapasztalatokat szeretnék kerni, hogy 3 ev alatti gyerkőcök mennyire szabalykovetoek, mennyire csinaltak nektek otthon a kotott tornat. Meg nem tudom mi hany percet kapunk, de nem igazan tudom rávenni arra, amit nem akar 🤔. Igy mar elore aggodok ezen... Beszedfejl.elmaradasra irtak, amit nem ertek mert 3 ev alatt van es 140+ szava van es mondatban használja. De kitoltettek velunk egy kerdoivet az ovi mini csoportban es az o szokincse nem egyezik azzal amit a lapon kernek (alatt,mogott,felett, ma tegnap,holnap, rendor,bohoc,huvelykujj,dinoszaurusz stb). Nekunk atlag szavaink vannak meg, mint kutya,cica,tejcsi,pók, auto,kamion,traktor,ami erdekli.

Megkoszonok minden tapasztalatot, amit irtok.

2022. okt. 28. 07:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%
8as vagyok. 140 szó? Nagyon ügyes! Az én lányom 2.5 évesen még csak gagyogott.
2022. okt. 29. 01:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Latod, es mondatban is hasznalja. Es én baromira meg voltam elegedve es jott a hideg zuhany, hogy ez így nem jo. Nem a listán levo szavakbol van a szokincse.
2022. okt. 29. 06:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, ha utálja, akkor ne erőltesd. Az én fiam adhd-s, de sokáig az autizmussal is riogattak. A beszédben is el volt maradva.

Mi 3 évesen próbáltunk egy csoportosat, hát el voltam hűlve, hogy a "gyógypedagógus" mennyire dilettáns. Kitette a pályát, és anyukának kellett rajta végigvezetnie a gyereket. Az én fiam kb. 10 perc után lefeküdt, és közölte, hogy nem csinálja. Sehogy nem tudtam rábeszélni. Következő alkalommal vittem a lányomat, aki 2 évvel idősebb nála, és mindenben őt utánozta. Ő imádta az ilyeneket, és szépen végig is csinálta, a fiam is vele. Nézett is a pasi, hogy nem gondolta volna róla, milyen ügyes.

Következő alkalommal a lányomat kiküldte a pasi, közölte, hogy sokan vannak, és nem férünk el. Én mondtam, hogy természetesen őt is kifizetem, de nem érdekelte. Amúgy nem voltak többen, mint előtte. A fiam erre a lányom után kivonult a teremből. Egész órán győzködtem, hogy menjünk vissza, de nem volt rá hajlandó. Óra végén ott az összes szülő előtt leszidott a pasi, hogy én milyen alkalmatlan szülő vagyok, mert nálunk a gyerek a főnök. Egy iskolakerülő drogost nevelek, ha nem kapom össze magam. Ezt mondta szó szerint. El is mondom ki volt, Sófalvi Sándor.

Soha többet nem mentem oda. Elmondtam a védőnőnek, azt mondta, hogy hasonlóképp járt ő is, ha kérdeztem volna, nem ajánlotta volna ezt a hapsit. Ő elvégzett valami tanfolyamot, és összeírt otthoni TSMT-t.

Az első feladatsort még szerette a gyerek, ott igazából a szülőknek kellett magukat aktivizálni. Két szülő kellett hozzá, és legalább heti ötször kellett csinálni, kb. 70 perces torna, elég megerőltető volt mindannyiunknak. Szépen fejlődött is tőle, úgyhogy 1,5 hónap múlva kapott egy új feladatsort, még ezt is úgy-ahogy csinálta. Viszont a harmadiknál megállt a tudomány. Ott már neki kellett volna jobban aktivizálni magát, célba dobni, fél lábon ugrálni, ilyesmik, és nem volt rá hajlandó. Napi szinten idegösszeomlást kaptam miatta. A fiam ordított, hogy nem akarja, a lányom ordított, hogy vele miért nem játszunk, ő bezzeg akarta volna.

Szóval én feladtam. Azt mondtam nem ér ennyit az egész.

5 évesen kezdtük újra, akkor találtam egy csajt, aki csoportos tornát csinált. A fiam szépen végigcsinálta az egészet. Nem mondom, hogy szerette, de csinálta. Ehhez is kell egy bizonyos érettség, szerintem.

Most 12 éves, és normál általános iskolában 4,5 tanuló, szóval ember lett belőle. Sajnos vannak adhd-s tünetei, de közel sem olyan vészes, mint korábban.

2022. nov. 1. 16:03
 14/15 A kérdező kommentje:
70 perces ? Ne orjitsel meg! En 20 percnel tobbet nem hiszem, hogy vegig tudok vinni a fiammal..makacs onfeju, csak azt csinalja amihez kedve van,egyszeruen nem tudom dolgokra kenyszeriteni es mar előre stresszelek. Itthon sem dogad szot,egy morzsat sem szed fel,hiaba konyorgom. En meg olyan picinek látom, pelusos, a cumiert is allandoan sir,nyaron vettem el tole nappalra,meg azzal alszik,olyan kis babas,de egész nap beszel mar ,csak neha belekever egy kis blablát. Orulok hogy a fiad rendben lett. Barcsak en is ott tartanek mar.
2022. nov. 1. 16:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Milyen feladatsorotok van? Nekünk olyan volt, hogy pokrócban ringatni, meg székben pörgetni, ilyesmi. De elég magas ismétlésszámban, és közben énekeltünk meg mondókákat mondtunk neki. Egy ember nem is elég, ketten kellettünk hozzá. Szerintem 3 évesen még kicsi hozzá, hogy megértse, ezt kell neki csinálni. Ha nem akarja, ne erőltesd. Majd később.

Egyébként a beszédközpont sok mindentől fejlődik. Rajzolás, játszótéren mászóka, biciklizés, gyurmázás, gyöngyfűzés.

2022. nov. 1. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!