Kitti089 kérdése:
Tsmt torna otthon?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tapasztalatokat szeretnék kérni,akik beszédindítás céljából kezdték el a TSMT-t otthoni feladatsorát. Mennyi idő után és hogyan alakult a változás?2021. márc. 22. 13:45
1/10 anonim válasza:
Nagyon hamar, heti 3-szor tornáztunk, egy hét után már látszott a hatás, 3 hónapig csináltuk, addigra már mondatokban beszélt. De a tsmt nélkül is beszélt volna mivel már 3 éves elmúlt akkor. De azért ajánlom, jó dolog, lányom is szerette, billenölaptol jobb lett az egyensúlya is.
3/10 A kérdező kommentje:
2.
Hány éves volt a gyerek es meddig csináltátok,vagy még friss? Azóta beszél már?
1.
Nalatok is 20feladat volt? Nagylabda,gordeszka,hinta,billenődeszka? Plusz 2 labdás.kb? Visszaesés volt? Mit állapított meg a gyereknél? Hol lehetett az elakadás? Nálunk a mászásnál lehetett valami nem jo.
2021. márc. 22. 14:51
4/10 anonim válasza:
1-es vagyok, megkésett beszédfejlödés miatt csináltuk a tornát, azóta már úgy gondolom nem nagy probléma ha csak 3 évesen kezdenek beszélni, semmi baja nincsen, értelmes gyerek. De régebben paráztam ezen, így 2 és fél évesen elkezdtünk beszédinditásra járni, sok értelme nem volt. 2 év 10 hónaposan kezdtük a tsmt-t, ami hatásos volt, 3 éves kora után kezdett beszélni, a kúszás maradt ki nála. A feladatok ugyanezek voltak, nem volt visszaesés és nem állapított meg semmit a terapeuta.
5/10 A kérdező kommentje:
Fiamég nincs 2 eves,22honapos,nalunk a mászás volt furi. Az a baj,h nalunk sehogyam sem probál kommunikálni,az,h megprobaljam neki mutogatni az allatokat stb esélytelen,nem marad mellettem. 1 tudatos szava sincs,csak szotagokat ismétel. Persze én is parázok,1 hete kezdtük a tornát
2021. márc. 22. 15:20
6/10 anonim válasza:
2.vagyok. Olyan 25 hónapos lehetett, mikor kezdtük, úgy egy évig csináltuk. Lassan öt éves, de nem beszél. (kap fejlesztést azóta is, mielőtt valaki belém kötne :) ) Neki a mozgásfejlődése tökéletesen rendben volt, kifejezetten a beszéd miatt kezdtük.
7/10 anonim válasza:
27, nem 25, bocsi, elszámoltam :D
8/10 A kérdező kommentje:
Es nem derült ki miert nem beszél? Egyáltalán semmit nem mond?
2021. márc. 22. 17:58
9/10 anonim válasza:
Tud beszélni, csak nem akar. De tökéletesen megérteti magát, elmutogat mindent. Fizikai oka nincs, amiért nem beszél.
10/10 anonim válasza:
Szia! Kisfiam ket es fel evesen szinte par szot mondott, idegen azt sem nagyon ertette! Elkezdtuk otthon az eloirt tsmt-t olyan masfel het utan a gyerek gyonyoruen mondatokban beszelt! Most tartunk a 8.hetnel! Nagylabda, bukfencek stb.! Ez nem vicc, en vagyok a legjobban ledobbenve. Eloszor heti 4x majd 5x most megint 4x csinaljuk. Enyhe oxigenhianyos qllapot miatt. Most nemi visszaesest erzek. Eleinte nem akarta csinalni, de most mar szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!